טירמיסו מנגו


איך יצא לי טוב שאני מעלה את המתכון הזה ביום הכי חם בשנה?!

וואו איזה חום, באמת שזה לא יאמן.

השעה עכשיו 12 ותאמינו או לא אני יצאתי הבית בתשע לשיעור פילאטיס (בחום הזה!) וישר משם נאלצתי להסתובב באלנבי במשך שעתיים לסידורים אחרונים ליומולדת של מתן ולסופ״ש שלנו שמתחיל מחר.

אבל עכשיו אני בבית, במזגן, במקום מבטחים ואני ממש ממש שמחה שזה המתכון שעולה היום.

רגע, אבל למה פוסט ביום רביעי? כי היום יש יומולדת למתן ומחר על הבוקר אנחנו נוסעים לסופ״ש של הפתעות ואני פחות אהיה זמינה, אז זכיתם במתכון יום אחד לפני 🙂

טירמיסו מנגו

אוקי ועכשיו… זוכרים שהזמנתי את אולגה אורי וחגי אליי למפגש בלוגרים טבעוניים כייפי ומצחיק?

וזוכרים את כל התמונות של כל המנות שפירסמתי ברשתות החברתיות של הבלוג? וזוכרים שממש ביקשתם מתכונים וזוכרים שאמרתי שאני מבטיחה שיהיו?!

אז הנה!

המתכון הראשון (למוקפץ) כבר עלה ועכשיו השני- הקינוח!

אוי אוי הקינוח…. כמה שהדבר הזה יצא טעים.

שכבות שכבות של קרם מסקרפונה טבעוני עם אננס, קוקוס קלוי וקוביות מנגו. קינוח טבעוני מושלם לקיץ.

טירמיסו מנגו

החלטתי לתת לו את השם הסקסי- טירמיסו מנגו פשוט כי מהצד הוא נראה לי כמו מין טירמיסו שהחליף צבעים וגם כי זה פשוט שם מפוצץ למנה בעיני.

ומגיע לקינוח הטבעוני הנהדר הזה שם מפוצץ.

עכשיו רגע- לא בא לכם דברים מפוצצים ומרשימים וכל השכבות והפינפונים? אין בעיה- אפשר להכין את זה בארטיק וזה יוצא מעולה בקטע אחר, ניסיתי וגם חברים וגם אחיינים נהנו מכל ביס.

טירמיסו מנגו

טירמיסו מנגו


הכנות
15 דקות
בישולים
ללא
מתי מוכן
עוד 3 שעות (קרור)

מה צריך

קרם מסקרפונה אננס (3 כוסות 250 מ״ל) 

170 גרם טופו משי (firm)

3/4 כוס קרם קוקוס 17% שומן ומעלה (הערה בתחתית המתכון)

1/2 כוס סוכר חום

150 גרם קוביות אננס (אפשר קפוא)

1/3 כוס שמן קוקוס

שכבת פירורים

1 כוס קוקוס טחון (זה שנראה כמו שלג)

1/2 כוס שבבי קוקוס (זה שמגיע בחתיכות גסות ודקות או עוד קוקוס טחון)

שכבת מנגו

מנגו אחד בשל חתוך לקוביות קטנות

מה עושים

קרם מסקרפונה אננס

להניח את כל מרכיבי הקרם בבלנדר

לטחון לקרם אחיד

שכבת פירורים

על מחבת רחבה על אש בינונית להניח את שני סוגי הקוקוס

לערבב ללא הפסקה בערך 2 דקות עד שהקוקוס זהוב, להעביר לקערה

הכנה

לכוסות הגשה להעביר כמה כפות קרם

מעל להעביר קוקוס קלוי ומנגו

חוזר חלילה עד שנגמר המקום בכוס

(ממליצה לסיים במנגו ומעל קצת קוקוס קלוי)

להניח במקרר 3 שעות להתייצבות ולהגיש קרררררר



הערות והמרות:

  • אם אתם אוהבים קרם ממש סמיך ומוצק אני ממליצה להפריד את קרם הקוקוס-
    להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • אפשר להשתמש בכל פרי טרופי
  • אפשר כל סוג של סוכר אבל יש לקחת בחשבון שממתיקים נוזליים יעשו את הקרם דליל יותר
  • אפשר להכין מזה ארטיקים (ניסיתי וזה מדהים!

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים