2017
היי 🙂 אני לא רוצה להשתפך, לא רוצה לצאת בנאום שובה לבבות ולא רוצה בגדול לחפור, אבל כן כמה מילים.
זמן זה דבר מעניין ויש לי מערכת יחסים מאוד מורכבת עם הקונספט החמקמק הזה.
בסופו של יום הוא לא באמת קיים ואין לו סוף ואין לו התחלה.
אבל אנחנו חיים בעולם שמקדש זמן ולכן אני חייבת להגיד כמה מילים על השנה שחלפה ועל זו שממש מתחילה היום.
בשנה וקצת האחרונות עשיתי כמה דברים שבחיים לא דיימנתי שאני אעשה-
עברתי לגור בארץ, פתחתי בלוג לבישול טבעוני, פתחתי עסק ללמודי בישול טבעוני, התמקמתי, התייצבתי ובניתי מקצוע לעצמי.
בעולם הוירטואלי פגשתי השנה מאות אנשים ולפעמים כל כך מתחשק לי לפגוש את כולכם באמת.
בעולם המוחשי, כל שישי מתקבצת פה קבוצה של אנשים ללמוד ביחד וכמות הדברים שאני לומדת מהחוויה הזו היא לא נורמלית.
פגשתי אנשים מדהימים השנה, בלוגרים אחרים שלימדו ומלמדים אותי כל כך הרבה.
פגשתי אנשי מקצוע וחברים אמיתיים שלא מפסיקים ללוות אותי יד ביד עם הגדילה המדהימה של הבלוג.
חברה לא מזמן אמרה לי משפט אחד והדחף הראשני היה לבטל אותה אבל כשהיה לי שקט ונתתי לזה להכנס ללב הבנתי שאולי היא צודקת:
אני יכולה לעשות ולהיות מה שאני רוצה ולא רק שאני יכולה, אני גם עושה את זה.
בלי פחד ובלי עכבות, בתמימות קצת חמודה- אני פשוט עושה.
אני נרגשת לקראת השנה שהתחילה היום, מקבלת אותה וסקרנית לגביה ובעיקר קשובה.
לכבודה הכנתי את הדבר שאני הכי אוהבת בעולם. קאפקייק.
הכנות שלב ראשון- ציפוי
את ההכנות נתחיל בציפוי דווקא, בגלל שהציפוי צריך לשבת במקרר שעה בערך להתייצב.
את הציפוי הכנתי מאגוזי קשיו ויש לכם פה בחירה שתלויה בזמן (שוב, זמן…)
אם יש לכם זמן אז להשרות את האגוזים ללילה, אם לא אז לבשל במים רותחים 20 דקות.
כך או כך התוצאה הסופית- 2 כוסות קשיו רך ומוכן לעבודה.
את הקשיו להניח בבלנדר עם כל שאר המרכיבים-
1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי, 1/3 כוס סירופ מייפל, 1 כפית תמצית וניל , קורט מלח.
לעבד עד לקבלת משחה חלקה לחלוטין. זה יקח לפחות 5 דקות עם כמה ערבובים פה ושם…
להעביר לכלי סגור ולהניח במקרר לשעה להתייצבות.
הכנות שלב שני- בצק
לבצק השתמשתי בקמח כוסמין מלא, אני חושבת שלא תהיה בעיה להחליף לקמח חיטה מלא או לבן.
ובכן, להדליק תנור על 170 מעלות.
בקערה לערבב מרכיבים רטובים- 1/2 כוס חלב סויה מעט חם, 1/2 כוס סירופ מייפל, 1/3 כוס שמן קוקוס נוזלי, 1 כף פשתן טחון, 1 כפית חומץ תפוחים, 1 כפית תמצית וניל.
בקערה נוספת לערבב מרכיבים יבשים- 1/3 1 כוסות קמח כוסמין מלא (אפשר להמיר בקמח חיטה מלא או לבן), 1 כפית אבקת אפייה, 1/2 כפית סודה לשתייה, 1/4 כפית מלח.
בהדרגה להעביר תערובת רטובה ליבשה ולערבב טוב.
לשמן טוב בשמן קוקוס 10 גומות תבנית קאפקייק ולהעביר מצקת לכל גומה.
הבלילה אמורה להספיק ל 10 גומות כשכל גומה מלאה 3/4 גובה.
את התבנית להכניס לתנור.
לאפות 18-20 דקות עד שקיסם יוצא נקי ממרכז הקאפקייק.
לקרר לחלוטין לפני ציפוי.
שלב אחרון- ציפוי וקישוט
לאחר שעה בערך כשציפוי התייצב והקאפקייק התקררו, אפשר להמשיך.
להעביר את הציפוי לשקית זילוף, או סתם שקית עם פינה חתוכה, ממש לא צריך ציוד מיוחד, ולצפות כל קאפקייק בנדיבות.
לקשט בשביבי קוקוס קלוי.
להגיש מיד.
אם נשאר משהו (??) אז לשמור בכלי סגור במקרר.
שנה מהממת
שתהיה לכולכם שנה מאוזנת ואמיתית ושכל מה שנכון לכם יגיע אליכם ברגע הכי מדוייק.
תודה לכולכם על זה שעשיתם את השנה שלי מה שהיא.
אוהבת.