GIFT CARD התחבר/י

מצה מגולגלת


היום התגעגעתי ממש ממש למשפחה שלי…

כשאני ממש מתגעגעת אליהם בתקופה הזו, אני מוצאת את עצמי מכינה דברים שאמא שלי היתה מכינה לנו בילדות.

אז מי פה עוד גדל על מצה מגולגלת? כזה שמרטיבים ועוטפים במגבת ואז ממלאים במלא דברים טעימים וטיפה מטגנים?

מצה מגולגלת

אני לגמרי גדלתי על זה.

בגירסה מתוקה וגם מלוחה וזה הכי מזכיר לי פסח.

אני זוכרת שלרוב היינו ממלאים את המצה בפירה וגבינה לבנה… פעם כשהייתי ילדה והייתי אוכלת גבינה לבנה 🙁

בכל מקרה, אני החלטתי לעשות טוויסט ולמלא את המצה במילוי של גבינות טבעוניות ותרד בסגנון טורקי.

יצא כזה כזה כזה טעים.

מצה מגולגלת

זה פתרון ממש חמוד וכייפי גם לנשנוש וגם לארוחה וגם בגלל שאנחנו כולנו הריי בבית בחסות הקורונה- זו גם פעילות ממש כייפית עם ילדים.

אני הכנתי ממצות מקמח כוסמין אבל אתם יכולים מכל סוג של מצה.

תהיו ממש מקוריים עם המילויים אפשר להכין גם מתוק ולמלא בשוקולד ובננה ועוד ועוד.

יאללה שיהיה סופ״ש מהמם וחג שמח 🙂

מצה מגולגלת

מצה מגולגלת


הכנות
20 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

מצות

6 מצות

מילוי

1 בצל קצוץ

1 חבילה עלי בייבי תרד או צרור עלי מנגולד קצוצים

2 שיני שום

1 חבילה טופו קשה

½ כוס גבינה לבנה טבעונית

3-4 כפות שבבי שמרי בירה (אופציונלי, רק למי שלא שומר חמץ)

מלח על פי טעם

ציפוי

3 כפות קורנפלור

4 כפות מים

קורט מלח שחור (או רגיל)

מה עושים

מצות

להרטיב את המצות טוב טוב מתחת לברז

לעטוף במגבת מטבח ולהניח בצד 20 דקות עד שמתרכך

מילוי

על מחבת לטגן בצל עד שזהוב כהה

להוסיף תרד ושום ולטגן עד שהתרד מצטמצם לחלוטין

להוריד מהאש ולהניח בצד

בקערה לפורר טופו עם הידיים לפירורים קטנים

להוסיף את כל שאר מרכיבי המילוי (כולל תרד) ולערבב טוב

הכנה

כשהמצות רכות מספיק

להניח כמה כפות מילוי בקצה כל מצה

לקפל 1 ס״מ מהדפנות החיצוניות של המצה פנימה ואז לגלגל לאט לטורטיה

ציפוי וטיגון

לערבב את כל מרכיבי הציפוי בצלוחית

לחמם כמה כפות שמן זית (או רגיל) על מחבת נונסטיק

לטבול כל מצה בציפוי

להעביר למחבת ולצרוב מכל הכיוונים

להגיש חם



הערות והמרות:

  • אתם יכולים למלא בפירה או בכל מילוי אחר, גם מתוק
  • שימי לב לא להשאיר את המצות יותר מידי זמן במגבת כי הן יכולות להיות רכות מידי ולהקרע
  • במקום קורנפלור אפשר טפיוקה או קמח תפוחי אדמה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים