חג שמח לכולם
אוקי אוקי, מה שלומכם? יש לי מלא מה להגיד! איפה מתחילים?!
כנראה שבליל הסדר לא? אז איך היה אצלכם? חייבת להגיד לכם שהסדר הזה הרגשתי ברת מזל יותר מתמיד.
היה לי כיף בנוכחות המשפחה שלי, כמה הם מצחיקים אותי, כמה הם מקיפים אותי וכמה נוח לי איתם להיות אך ורק מי שאני.
אני ומתן עבדנו יומיים שלמים- קניות, סידורים, קישוטים, מצרכים, בישולים, אפיות, ניקיות, עיקריות, תוספות, קינוחים ועוד ועוד.
היה כיף, היה טבעוני, היה חגיגי, היה משמח, וטוב שהיה 🙂
במשך השבוע הייתי בחופש, ביליתי זמן איכות עם אחותי, נסעתי להורים, הייתי המון עם מתן ואני מרגישה מלאה ומחוזקת.
תוך כדי, גם השקעתי זמן לעבוד על מתכונים חדשים בשבילכם לבלוג ויש כבר כמה מתכונים שיעלו אחרי החג שאני חושבת שישמחו אתכם מאוד.
אבל, עכשיו עדיין פסח.
ולכבוד החג רציתי להציע לכם כמה פתרונות מצויינים לשאלה הגדולה-
מה עושים עם כל המצות האלו?! ועוד יותר מכך- מה עושים עם כל הקמח מצה שנשאר מהכנת הקניידלך?!
ובכן… בואו נתחיל 🙂
ארוחת בוקר- גרנולה מצות
נתחיל בארוחת הבוקר היחסית מזינה 🙂
אופציה נהדרת ממש לשימוש מעניין במצות והטעם של המצה פשוט נעלם לו בתוך המתיקות והקינמון.
אז, להדליק תנור על 170.
בקערה גדולה לשבור 5 מצות לחתיכות קטנות לא שוות בגודלן. (זה ממש כואב בידיים נכון?!)
במחבת להמיס יחד תוך כדי ערבוב:
1/4 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס מייפל או סילאן
1 כף גדושה סוכר חום כהה (לא חובה).
לכבות את האש ולהוסיף:
1 כפית קינמון
חופן גדושה אגוזי קשיו קלויים מומלחים (או רגילים)
חופן גדושה שקדים פרוסים
חופן גדושה סומסום
חופן גדושה גרעיני חמניה
חופן גדושה חתיכות קוקוס קלוי (או שבבי קוקוס)
לערבב טוב טוב ולהעביר לקערה עם המצות השבורות.
לערבב ממש טוב עד שכל המצות מכוסות ברוטב והופכות מעט כהות.
את התערובת לפזר על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה.
לאפות 20 דקות, ולפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ.
לקרר לחלוטין.
מה שיקרה זה שהגרנולה תתגבש לחתיכה אחת ענקית, את החתיכה הזו פשוט לשבור לחתיכות קטנות בכל מיני צורות וגדלים.
להעביר לכלי סגור.
אופציות לשדרוג לאחר האפייה: פירות יבשים, גוג’ברי, שוקולד צ’יפס, תמרים, חמוציות, בננות מיובשות וכדומה.
אני, כמובן, שמתי תותים 🙂
ארוחת בוקר אופציה שניה- פנקייק מקמח מצות
אם לא בא לכם גרנולה, ודווקא בא לכם משהו הרבה יותר מושחת…
גם לזה מצאתי פתרון.
ובינינו לדעתי הרבה יותר קשה למצוא פתרון לקמח המצה שנשאר מהקניידלך מאשר למצות.
מצות עוד אפשר לנשנש אבל מה עושים עם כל הקמח הזה?
עושים פנקייק לארוחת בוקר!
בקערה לערבב יבשים:
1 כוס קמח מצה
1/4 כוס קמח טפיוקה (או קמח תפו”א / קורנפלור)
1 כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר חום
בקערה נוספת לערבב רטובים:
3 כפות שמן קוקוס נוזלי
1/4 2 כוסות מים או חלב שקדים/ אורז/ סויה (לא קר)
1 כפית תמצית וניל
2 כפות סילאן
להעביר מרכיבים רטובים ליבשים ולערבב טוב.
לתת לתערובת לנוח לפחות 5 דקות- שימו לב, התערובת תהיה מאוד סמיכה.
לחמם מחבת נונסטיק/ טפלון (חשוב!) על אש בינונית- נמוכה.
להעביר מצקת קטנה של בלילה (המאוד סמיכה) למחבת ולשטח מעט.
כשהקצוות כהים, להפוך בעדינות ולבשל את הצד השני כמה דקות.
להעביר לצלחת בעדינות וחוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה.
שימו לב– התערובת מאוד עדינה ולכן חשוב לעבוד בעדינות.
לקשט בשוקולד, בוטנים ופטל ולהגיש מיד.
נשנוש באמצע היום- ביסלי ברביקיו בהכנה ביתית
את המתכון השלישי הקדשתי לנשנושים.
במקום למצוא את עצמינו עומדים במטבח ומנשנשים מצה בלי כלום וחושבים-
וואו זה לא טעים אה?
הכנתי לנו נשנוש מושלם- ביסלי!
להדליק תנור על 180 מעלות.
בקערה גדולה לשבור 4 מצות לחתיכות בינוניות לא שוות בגודלן.
בקערית לערבב:
1/3 כוס שמן זית
1 כף פפריקה מעושנת
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית שום גבישי
לשפוך את התערובת מהקערית על המצות ולערבב טוב עם הידיים עד שכל המצות צבועות בכתום.
לפזר את המצות על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה.
לזלוף מעל עוד מעט שמן זית.
לאפות 20 דקות ולפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ.
לנשנש כל היום ואם נשאר משהו אז לשמור בכלי סגור ואז לנשנש מתוך הכלי… 🙂