GIFT CARD התחבר/י

מתכונים עם מצות


חג שמח לכולם

אוקי אוקי, מה שלומכם? יש לי מלא מה להגיד! איפה מתחילים?!

כנראה שבליל הסדר לא? אז איך היה אצלכם? חייבת להגיד לכם שהסדר הזה הרגשתי ברת מזל יותר מתמיד.

היה לי כיף בנוכחות המשפחה שלי, כמה הם מצחיקים אותי, כמה הם מקיפים אותי וכמה נוח לי איתם להיות אך ורק מי שאני.

אני ומתן עבדנו יומיים שלמים- קניות, סידורים, קישוטים, מצרכים, בישולים, אפיות, ניקיות, עיקריות, תוספות, קינוחים ועוד ועוד.

היה כיף, היה טבעוני, היה חגיגי, היה משמח, וטוב שהיה 🙂

במשך השבוע הייתי בחופש, ביליתי זמן איכות עם אחותי, נסעתי להורים, הייתי המון עם מתן ואני מרגישה מלאה ומחוזקת.

תוך כדי, גם השקעתי זמן לעבוד על מתכונים חדשים בשבילכם לבלוג ויש כבר כמה מתכונים שיעלו אחרי החג שאני חושבת שישמחו אתכם מאוד.

אבל, עכשיו עדיין פסח.

ולכבוד החג רציתי להציע לכם כמה פתרונות מצויינים לשאלה הגדולה-

מה עושים עם כל המצות האלו?! ועוד יותר מכך- מה עושים עם כל הקמח מצה שנשאר מהכנת הקניידלך?!

ובכן… בואו נתחיל 🙂

מתכונים טבעוניים עם מצות

ארוחת בוקר- גרנולה מצות

נתחיל בארוחת הבוקר היחסית מזינה 🙂

אופציה נהדרת ממש לשימוש מעניין במצות והטעם של המצה פשוט נעלם לו בתוך המתיקות והקינמון.

אז, להדליק תנור על 170.

בקערה גדולה לשבור 5 מצות לחתיכות קטנות לא שוות בגודלן. (זה ממש כואב בידיים נכון?!)

במחבת להמיס יחד תוך כדי ערבוב:

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס מייפל או סילאן

1 כף גדושה סוכר חום כהה (לא חובה).

מתכונים טבעונים עם מצות

לכבות את האש ולהוסיף:

1 כפית קינמון
חופן גדושה אגוזי קשיו קלויים מומלחים (או רגילים)
חופן גדושה שקדים פרוסים
חופן גדושה סומסום
חופן גדושה גרעיני חמניה
חופן גדושה חתיכות קוקוס קלוי (או שבבי קוקוס)

לערבב טוב טוב ולהעביר לקערה עם המצות השבורות.

לערבב ממש טוב עד שכל המצות מכוסות ברוטב והופכות מעט כהות.

את התערובת לפזר על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה.

לאפות 20 דקות, ולפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ.

לקרר לחלוטין.

מה שיקרה זה שהגרנולה תתגבש לחתיכה אחת ענקית, את החתיכה הזו פשוט לשבור לחתיכות קטנות בכל מיני צורות וגדלים.

להעביר לכלי סגור.

אופציות לשדרוג לאחר האפייה: פירות יבשים, גוג’ברי, שוקולד צ’יפס, תמרים, חמוציות, בננות מיובשות וכדומה.

אני, כמובן, שמתי תותים 🙂

מתכונים טבעונים עם מצות

ארוחת בוקר אופציה שניה- פנקייק מקמח מצות

אם לא בא לכם גרנולה, ודווקא בא לכם משהו הרבה יותר מושחת…

גם לזה מצאתי פתרון.

ובינינו לדעתי הרבה יותר קשה למצוא פתרון לקמח המצה שנשאר מהקניידלך מאשר למצות.

מצות עוד אפשר לנשנש אבל מה עושים עם כל הקמח הזה?

עושים פנקייק לארוחת בוקר!

מתכונים טבעונים עם מצות

בקערה לערבב יבשים:

1 כוס קמח מצה

1/4 כוס קמח טפיוקה (או קמח תפו”א / קורנפלור)

1 כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר חום

בקערה נוספת לערבב רטובים:

3 כפות שמן קוקוס נוזלי

1/4 2 כוסות מים או חלב שקדים/ אורז/ סויה (לא קר)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סילאן

להעביר מרכיבים רטובים ליבשים ולערבב טוב.

לתת לתערובת לנוח לפחות 5 דקות- שימו לב, התערובת תהיה מאוד סמיכה.

מתכונים טבעונים עם מצות

לחמם מחבת נונסטיק/ טפלון (חשוב!) על אש בינונית- נמוכה.

להעביר מצקת קטנה של בלילה (המאוד סמיכה) למחבת ולשטח מעט.

כשהקצוות כהים, להפוך בעדינות ולבשל את הצד השני כמה דקות.

להעביר לצלחת בעדינות וחוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה.

שימו לב– התערובת מאוד עדינה ולכן חשוב לעבוד בעדינות.

לקשט בשוקולד, בוטנים ופטל ולהגיש מיד.

מתכונים טבעונים עם מצות

נשנוש באמצע היום- ביסלי ברביקיו בהכנה ביתית

את המתכון השלישי הקדשתי לנשנושים.

במקום למצוא את עצמינו עומדים במטבח ומנשנשים מצה בלי כלום וחושבים-

וואו זה לא טעים אה?

הכנתי לנו נשנוש מושלם- ביסלי!

מתכונים טבעונים עם מצות

להדליק תנור על 180 מעלות.

בקערה גדולה לשבור 4 מצות לחתיכות בינוניות לא שוות בגודלן.

בקערית לערבב:

1/3 כוס שמן זית

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית שום גבישי

לשפוך את התערובת מהקערית על המצות ולערבב טוב עם הידיים עד שכל המצות צבועות בכתום.

מתכונים טבעונים עם מצות

לפזר את המצות על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה.

לזלוף מעל עוד מעט שמן זית.

לאפות 20 דקות ולפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ.

לנשנש כל היום ואם נשאר משהו אז לשמור בכלי סגור ואז לנשנש מתוך הכלי… 🙂

מתכונים טבעונים עם מצות

מתכונים עם מצות


הכנות
-- דקות
בישולים
תלוי
מתי מוכן
תלוי

מה צריך

גרנולה מצות

4-5 מצות

1/4 כוס שמן קוקוס

1/4 כוס מייפל (אפשר להמיר בסילאן)

1 כף גדושה סוכר חום כהה (לא חובה)

1 כפית קינמון

חופן גדושה אגוזי קשיו קלויים מומלחים (או רגילים)

חופן גדושה שקדים פרוסים

חופן גדושה סומסום

חופן גדושה גרעיני חמניה

חופן גדושה חתיכות קוקוס קלוי (או שבבי קוקוס)

אופציות לשדרוג לאחר האפייה: פירות יבשים, גוג’ברי, שוקולד צ’יפס, חמוציות, בננות מיובשות וכדומה

פנקייק שוקו- וניל מקמח מצה

יבשים

1 כוס קמח מצה

1/4 כוס קמח טפיוקה (או קמח תפו”א / קורנפלור)

1 כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר חום

רטובים

3 כפות שמן קוקוס נוזלי

1/4 2 כוסות מים או חלב שקדים/ אורז/ סויה (לא קר)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סילאן

קישוט

50 גרם שוקולד מריר מומס

חופן בוטנים

כמה פטלים קפואים

‘ביסלי’ ברביקיו ביתי

4 מצות

1/3 כוס שמן זית

1 כף פפריקה מעושנת

1 כפית גדושה מלח

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/2 כפית שום גבישי

מה עושים

גרנולה מצות

להדליק תנור על 170

בקערה גדולה לשבור את המצות לחתיכות קטנות לא שוות בגודלן

במחבת להמיס יחד תוך כדי ערבוב שמן קוקוס, מייפל וסוכר חום

לכבות את האש ולהוסיף את האגוזים, הגרעינים, הקוקוס והקינמון

לערבב טוב טוב ולהעביר לקערה עם המצות השבורות

לערבב ממש טוב עד שכל המצות מכוסות ברוטב והופכות מעט כהות

לפזר על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה

לאפות 20 דקות, לפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ

לקרר לחלוטין, הגרנולה תתגבש לחתיכה אחת ענקית- לשבור לחתיכות קטנות עם הידיים

להעביר ולשמור בכלי סגור

פנקייק שוקו- וניל מקמח מצה

בקערה לערבב מרכיבים יבשים

בקערה נוספת לערבב מרכיבים רטובים

להעביר מרכיבים רטובים ליבשים ולערבב טוב

לתת לתערובת לנוח לפחות 5 דקות- התערובת תהיה מאוד סמיכה

לחמם מחבת נונסטיק/ טפלון (חשוב!) על אש בינונית- נמוכה

להעביר מצקת קטנה של בלילה (המאוד סמיכה) למחבת ולשטח מעט

כשהקצוות כהים, להפוך בעדינות ולבשל את הצד השני כמה דקות

להעביר לצלחת בעדינות וחוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה*

לקשט בשוקולד, בוטנים ופטל ולהגיש מיד

*שימו לב- התערובת מאוד עדינה ולכן חשוב לעבוד בעדינות

‘ביסלי’ ברביקיו ביתי

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה גדולה לשבור את המצות לחתיכות בינוניות לא שוות בגודלן

בקערית לערבב את כל שאר המרכיבים

לשפוך את התערובת מהקערית על המצות ולערבב טוב עם הידיים עד שכל המצות צבועות בכתום

לפזר את המצות על תבנית רחבה מרופדת בנייר אפייה ולזלוף מעל עוד מעט שמן זית

לאפות 20 דקות- לפחות פעם אחת בזמן האפייה לערבב את המצות עם כף עץ



בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים