GIFT CARD התחבר/י

חלת בשר טבעונית


שבת שלום לכולם 🙂

כן היום עולה מתכון חדש וכן היום יום שישי… הימים בתקופה הקרובה הולכים להיות משוגעים.

אבל אני לא מוותרת על אף מתכון ואף פוסט ומעלה לכן מתכון במיוחד לשבת- חלת בשר טבעונית פסיכית!

אני נכנסתי לחודש הכי מטורף בשנה וזה גם החודש שאני הכי אוהבת… החודש של שבועות.

פרוייקטים ענקיים, המון ימי צילום, המון מתכונים, המון עשייה וזה פשוט כיף אחד גדול 🙂

אני נהנית מכל רגע.

חלת בשר טבעונית

בטח חלקכן כבר ראיתן שאתמול יצא פוסט החשיפה על ההשתתפות שלי (שנה שניה ברציפות!) בחוברת שבועות של תנובה.

עזבו את זה שזה סופר מרגש וזה משהו שאנחנו עובדים עליו מינואר, זה גם הולך להיות כל כך טעים!

השנה עבדתי על מתכונים פשוט מדהימים ויש לכן מלא מלא למה לחכות.

אבל רגע, לפני זה! בכלל יום שישי היום ועדיין לא חג ובא לי בכלל לפנק במשהו שהכי הכי לא קשור לשבועות.

חלת בשר טבעונית

את המתכון הזה, מתכון לחלת בשר טבעונית, ביקשה עוקבת מהטיקטוק שלי.

ראיתי את הבקשה וישר ידעתי שזה חייב להיות מתכון בבלוג.

אמאלה איזה טוב זה יצא. לא רק שהחלה עצמה היא חלה מבצק שמרים עם חמאה שזה הופך אותה להיות רכה ממש…

המילוי, אוי אוי המילוי… יוו כמה טעים!

אז רוצו להכין לשבת ונתראה פה ביום ראשון (כן כן) עם עוד מתכון מעולה.

שבת שלום! 🤩

חלת בשר טבעונית

פרסום בשיתוף תנובה

חלת בשר טבעונית


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (1 חלה גדולה)

½ 3 כוסות קמח לבן

1 כף שמרים יבשים

2 כפות סוכר חום

1 כפית מלח

3 כפות רסק תפוחים

1 כוס חלב סויה לא ממותק מעט חם

⅓ כוס חמאה טבעונית / שמן

מילוי

1 בצל גדול קצוץ

1 חבילה MEATLESS FARM טחון מן הצומח

1 כף בלסמי / יין אדום

1 כפית כל מרכיב: כמון, פפריקה מעושנת

3 כפות מטבוחה / רוטב עגבניות

מלח על פי טעם

חופן פטרוזיליה / כוסברה

לציפוי

חלב סויה לא ממותק

חופן גדושה סומסום

מה עושים

בצק

בקערת המיסקר לערבב את המרכיבים היבשים

מלבד החמאה, להוסיף את שאר המרכיבים הרטובים וללוש במיקסר 2 דקות

להוסיף חמאה כפית כפית בהדרגה וללוש במיקסר (או ביד) 8 דקות

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

במחבת רחבה לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף טחון מן הצומח ולבשל 7-8 דקות תוך כדי ערבוב

להוסיף תבלינים ומטבוחה ולבשל עוד 2-3 דקות

להוסיף פטרוזיליה ולהוריד מהאש

לקרר במקרר עד שהבצק תפח

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לחלק לשלושה כדורים שווים בגדולם ולרדד לשלושה מלבנים ארוכים ברוחב 10 ס״מ ובעובי 2 ס״מ

להניח כפות כפות של המילוי במרכז כל מלבן לכל האורך

לסגור כל מלבן לרולדה ולהדק טוב טוב את התפר

לעשות משלושת הרולדות צמה ולהדק טוב את הקצוות

לכסות להתפיח 30 דק

אפייה

להדליק תנור על 200 מעלות

למשוח את החלה בחלב סויה ולקשט בסומסום

לאפות 20-30 דק אז ששחום ויציב

לקרר לפחות חצי שעה לפני שחותכים

הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף איזה תבלינים וירקות שאוהבות
  • במקום חלה אפשר לעשות לחמניות ממולאות
  • לדעתי זה לא יעבוד עם קמח ללא גלוטן
  • אפשר קמח מלא עד 70% מכמות הקמח


בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים