חמישי שמח לכולכן/ם!
היום עולה לבלוג מתכון שממש עושה לי לחייך.
פאי בשר טבעוני אנגלי 🙂
עכשיו אתן יודעות כמה אני קשורה ואוהבת את אנגליה הריי אז כל מתכון אנגלי שעולה לפה זה בשבילי אירוע משמח.
אז אם כבר אנגליה, הנה סיפור נחמד.
כשעברתי לגור בחצי האי שהפך לימים לבית השני שלי, לא ידעתי למה לצפות.
חתמתי על חוזה עבודה לשנתיים בלונדון (מה שהפך להיות 8 בסוף חחח) בלי שאי פעם הייתי בלונדון. כן, כזה.
הייתי בהמון מקומות בעולם אז אמרתי לעצמי נו מה? גרתי בטוקיו, מה זה כבר לונדון? בטוח יהיה כיף.
עזבו את זה השנה הראשונה היתה אחת הקשות בחיי ושבחיים לא האמנתי שיבוא יום ולונדון תהיה חלק מהנשמה שלי, מה שהכי היה לי קשה זה האוכל.
כל דבר שאכלתי היה… לא טעים! לא הבנתי איך מדינה שלמה לא יודעת להכין אוכל.
למה אתם שמים מרווה בכל דבר אנשים מוזרים? ואיפה הסלט? חסה זה לא סלט! ומה קורה פה עם החמוציות בתוך הכריכים? ושלא נדבר בכלל על Sunday roast ועל Pork bellly 😳
בקיצור, לקח לי הרבה זמן להתרגל לטעם האנגלי ומה שהכי ביאס אותי זה שהדבר היחיד שהכי היה נראה לי טעים היה בכלל במילוי של בשר.
הפאי האנגלי המפורסם שיש בכל מסעדה, בכל תחנת רכבת ובכל ארוחת ערב אצל חברים בריטים, זה שנראה כמו בורקס ענקי ואשכרה נראה טעים למרות שהוא בריטי חחח
בקיצור, יום אחד ביקרתי חבר טוב שלי שהוא אנגלי שגר בברייטון והוא גם טבעוני.
הוא סיפר לי בהתרגשות שפתחו מקום חדש של פאי אנגלי מסורתי אבל טבעוני ושאנחנו חייבים ללכת.
וככה בפעם הראשונה אכלתי פאי בשר אנגלי טבעוני ומערכת היחסים הרעועה שלי עם אוכל בריטי השתפרה פלאים.
אז הפאי הזה, הוא בהשראת אותו מקום מקסים בקומה השניה מעל חנות בגדים בסמטאות ביירטון היפיפייה, בה ישבנו אני ורוס כשאדים מכסים את כל החלונות ורעש של גשם מגיע מבחוץ ונהננו מכל ביס. ❤️