GIFT CARD התחבר/י

פאי בשר טבעוני


חמישי שמח לכולכן/ם!

היום עולה לבלוג מתכון שממש עושה לי לחייך.

פאי בשר טבעוני אנגלי 🙂

עכשיו אתן יודעות כמה אני קשורה ואוהבת את אנגליה הריי אז כל מתכון אנגלי שעולה לפה זה בשבילי אירוע משמח.

אז אם כבר אנגליה, הנה סיפור נחמד.

כשעברתי לגור בחצי האי שהפך לימים לבית השני שלי, לא ידעתי למה לצפות.

חתמתי על חוזה עבודה לשנתיים בלונדון (מה שהפך להיות 8 בסוף חחח) בלי שאי פעם הייתי בלונדון. כן, כזה.

פאי בשר טבעוני

הייתי בהמון מקומות בעולם אז אמרתי לעצמי נו מה? גרתי בטוקיו, מה זה כבר לונדון? בטוח יהיה כיף.

עזבו את זה השנה הראשונה היתה אחת הקשות בחיי ושבחיים לא האמנתי שיבוא יום ולונדון תהיה חלק מהנשמה שלי, מה שהכי היה לי קשה זה האוכל.

כל דבר שאכלתי היה… לא טעים! לא הבנתי איך מדינה שלמה לא יודעת להכין אוכל.

למה אתם שמים מרווה בכל דבר אנשים מוזרים? ואיפה הסלט? חסה זה לא סלט! ומה קורה פה עם החמוציות בתוך הכריכים? ושלא נדבר בכלל על Sunday roast ועל Pork bellly 😳

בקיצור, לקח לי הרבה זמן להתרגל לטעם האנגלי ומה שהכי ביאס אותי זה שהדבר היחיד שהכי היה נראה לי טעים היה בכלל במילוי של בשר.

פאי בשר טבעוני

הפאי האנגלי המפורסם שיש בכל מסעדה, בכל תחנת רכבת ובכל ארוחת ערב אצל חברים בריטים, זה שנראה כמו בורקס ענקי ואשכרה נראה טעים למרות שהוא בריטי חחח

בקיצור, יום אחד ביקרתי חבר טוב שלי שהוא אנגלי שגר בברייטון והוא גם טבעוני.

הוא סיפר לי בהתרגשות שפתחו מקום חדש של פאי אנגלי מסורתי אבל טבעוני ושאנחנו חייבים ללכת.

וככה בפעם הראשונה אכלתי פאי בשר אנגלי טבעוני ומערכת היחסים הרעועה שלי עם אוכל בריטי השתפרה פלאים.

אז הפאי הזה, הוא בהשראת אותו מקום מקסים בקומה השניה מעל חנות בגדים בסמטאות ביירטון היפיפייה, בה ישבנו אני ורוס כשאדים מכסים את כל החלונות ורעש של גשם מגיע מבחוץ ונהננו מכל ביס. ❤️

פאי בשר טבעוני

פאי בשר טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

מילוי (תבנית מלבנית 20/30)

1 בצל גדול קצוץ דק

300 גרם טופו קשה חתוך עם הידיים לחתיכות בינוניות

2 שיני שום כתושות

1 גזר חתוך לקוביות קטנות מבושל

300 גרם אפונה מוכנה לאכילה

רוטב המילוי

4 כפות רוטב סויה

2 כפות כל מרכיב: רוטב בלסמי, רסק עגבניות

½ כפית כל מרכיב- פפריקה מתוקה, טימין מיובש, רוזמרין מיובש, נוזל מעושן (לא חובה)

מלח פלפל על פי טעם

⅔ כוס יין אדום או מים

בצק

1/2 חבילה בצק עלים או בצק בהכנה ביתית לפי המתכון הזה- מאפה פריך טבעונית

2 כפות חלב סויה לציפוי

מה עושים

מילוי

על מחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שזהוב כהה

להוסיף חתיכות טופו ולטגן יחד 3-4 דקות

להוסיף שום ולטגן 1-2 דקות

להוסיף אפונה וגזר ולערבב

להוסיף רוטב סויה, בלסמי ורסק עגבניות ולבשל 1-2 דקות

להוסיף תבלינים ולערבב טוב

להוסיף יין / מים ולבשל תוך כדי ערבוב 3-4 דקות עד שסמיך וארומתי

בצק והרכבה

להדליק תנור על 180 מעלות

לחתוך מלבן מבצק העלים לגודל של 20/30 ולרדד לעובי ½ ס״מ

להניח בתבנית כך שהבצק נופל החוצה מהדפנות

לשפוך מעל את המילוי וליישר

לכסות בעוד מלבן 20/30 מרודד לעובי של 1 ס״מ (עבה יותר מהמלבן הקודם)

להדק טוב את הדפנות ולחתוך את הבצק העודף

לעשות חור קטן במרכז הפאי עם סכין ולמשוח בחלב סויה

לאפות 35-45 דקות עד שזהוב כהה

להגיש מיד (או לשמור ולחמם שוב מאוחר יותר)



הערות והמרות:

  • לדוגמא יפה על הבצק כמו בתמונה- לפני האפייה, בעדינות לסמן עם קצה הסכין צורת של שתי וערב על הבצק (סתם שיהיה יפה, לא לחתוך רק לסמן עם קצת הסכין)
  • אפשר להוסיף עוד מלא ירקות כמו ברוקולי, בטטה, תפוחי אדמה, כרובית וכו, ממליצה שהכל יהיה מבושל לפני
  • אפשר להכין בתבנית מאפינס למנות אישיות

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים