GIFT CARD התחבר/י

מילקי טבעוני


היי כולם.

אז מה פתאום עולה מתכון ביום רביעי ולא בחמישי?

מה שקורה זה שמחר, אני נוסעת לטיול ליומיים לחיפה.

עיירת חיפה ואגף התיירות אירגן טיול מובילי דעה בחיפה ואני מייצגת את האוכל! יס!

יהיו שם מלא מלא מובילי דעה מכל מיני תחומים (טיולים, תיירות, אופנה, איפור, לייף סטייל ועוד)

ויש לנו יומיים שלמים של סיורים מגניבים בעיר, הרבה מאוד אוכל (טבעוני בשבילי ובשביל מתן כמובן) ובכללי מלא הפתעות.

מילקי טבעוני

אתם עוד תשמעו על זה בפוסט נפרד אבל רק רציתי לספר כבר עכשיו גם כי אני מתרגשת וגם כי עולה פוסט ברביעי 🙂

ואיזה פוסט עולה היום….

יאמי יאמי יאמי- מילקי טבעוני! האמת שלא חשבתי לעשות מתכון למילקי טבעוני אף פעם.

משום מה זה לא אחד הדברים שהיו לי ברשימות וגם לא התגעגעתי לזה באופן חריג.

מילקי טבעוני

אבל לאחר ההצלחה המושגעת של השוקובו התחילו לזרום הודעות עם בקשות ורעיונות לעוד אייקונים כאלו שעדיין אין להם גירסה טבעונית.

אז אמרתי- יאללה!

אז הנה הוא- מילקי טבעוני בהכנה ביתית עם שכבה של פודינג שוקולד מדהים ומעל זה קצפת טבעונית מעולה שאי אפשר להפסיק לנשנש.

תהנו מלא ותשלחו תמונות כמו תמיד 🙂

מילקי טבעוני

מילקי טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

שכבת שוקולד (2 צנצנות של 250 מ״ל)

¼ 1 כוסות חלב סויה (או כל חלב טבעוני)

60 גרם שוקולד מריר

2 כפות קורנפלור + 3 כפות חלב סויה

3-4 כפות סוכר (או יותר תלוי כמה מתוק השוקולד)

1 כף אבקת קקאו

שכבת קצפת

⅓ כוס מים מקופסאת שימורים של גרגירי חומוס

½ כפית חומץ

3 כפות אבקת סוכר

⅓ כוס קרם קוקוס מופרד*

מה עושים

שכבת שוקולד

בסיר לחמם חלב, שוקולד, אבקת קקאו, סוכר

להוסיף תערובת קורנפלור וחלב סויה ולערבב ללא הפסקה עד שמסמיך

ישר מהסיר כשהאש עוד דולקת ואתם עוד מערבבים להעביר לצנצנות

להניח במקרר עד שמתגבש וקר

קצפת

את הקצפת להכין רק לפני הגשה (היא לא מחזיקה מעמד הרבה זמן)

בקערה עמוקה להקציף מי חומוס וחומץ 2-3 דקות

להוסיף סוכר ולהקציף 10 דק (שימו שעון)

בקערה נוספת להניח את קרם הקוקוס המופרד (הוא צריך להיות ממש מגובש, הערה בתחתית המתכון)

להקציף עד שאוורירי (זה לא יהיה כמו קצפת צימחית אבל יהיה אוורירי)

בעדינות להעביר קצפת קוקוס לקצפת מי חומוס ולקפל עם לקקן (הנפח ירד משעותית זה בסדר)

להעביר לצנצנות מעל השוקולד ולהגיש קר

רוצים ללמוד הכל על קינוחים טבעוניים? הצטרפו אליי לסדנת קינוחים טבעוניים מעמיקה מקצועית ומתוקה במיוחד



הערות והמרות:

  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • אפשר להכין בלי הקוקוס ואז זה יהיה מרנג טבעוני טעים ומושלם
  • אפשר להכין רק מקוקוס בלי המרנג למרקם כבד ושומני יותר
  • אם אתם רוצים קצפת קלאסית של מילקי שתחזיק מעמד במקרר אפשר להכין משמנת צימחית למי שמשתמש

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים