אתמול בדקתי את התחזית וראיתי שהולך להיות ממש סוער.
לפעמים הם סתם אומרים סוער ואז לא סוער אבל אחר הצהריים היום התחילה פה במרפסת רוח מטורפת…
אנחנו גרים בקומה 7 לא רחוק מהים, והים שמולנו הוא תמיד האינדיקציה מה הולך להיות.
אז מהמרפסת כבר היה אפשר לראות שבאופק הים אפור אפור והרוח הפסיכית שמגיעה ממנו בימים סוערים כבר התחילה להזיז את העציצים במרפסת.
ואז אמרתי לעצמי- אוקי זה הולך להיות סופ״שׁ של עוגת שמרים, אין פה בכלל ספק.
והאמת שחיכיתי לסופ״ש כזה כי כבר כמה זמן שממש בא לי להכין עוגה אחת מיוחדת שחיכתה להזדמנות להכנס אליי לתנור.
לפני כמה זמן ראיתי באינסטגרם של מור קייק המקסימה, עוגת שמרים יפיפייה שהיא אמרה שהיא הכינה מקרעי בצק.
העוגה לא רק היתה יפה, גם משהו בזה שהיא היתה עשויה מקרעי בצק שמרים הקסים אותי.
כי בצק שמרים זה תמיק מדוייק, וזה תמיד צורות מורכבות שאת מוצאת את עצמך מול היוטיוב שעה מנסה לעשות צמה מ 6 רצועות ויוצא לך קשקוש בלאבוש.
וזה תמיד כל מיני טריקים שהצורה תשמר, שהצמה של החלה לא תתבקע, שהמילוי לא ינזל, ושזה ושזה ושזה….
וכמה שאני אוהבת בצק שמרים גם לי אין סבלנות לכל הקשירות המיוחדת.
והנה באה לה מור וכלאחר כבוד הכינה עוגת שמרים יפייפיה מחתיכות קרועות של בצק! שזה בעצם סוג של לחם קופים רק הרבה יותר מגניב.
העוגה נכנסה לרשימה. והנה היא 🙂
היופי הוא שכל אחת ׳קורעת׳ אחרת ולכן כל עוגה יוצאת קצת אחרת.
גם לא צריך לשבור את הראש עם איזה מילוי כי כל מילוי יציב יתאים פה ממש.
הקסם שלה זה הנראות וההגשה.
כי כשמגישים, כל אחת ואחד יכולים לתלוש להם קרע בצק ופשוט לנשנש אותה עד שהיא נגמרת.
הברקה! תהנו, סופ״ש קריר ונעים שיהיה 💕