GIFT CARD התחבר/י

עוגת קרעים טבעונית


אתמול בדקתי את התחזית וראיתי שהולך להיות ממש סוער.

לפעמים הם סתם אומרים סוער ואז לא סוער אבל אחר הצהריים היום התחילה פה במרפסת רוח מטורפת…

אנחנו גרים בקומה 7 לא רחוק מהים, והים שמולנו הוא תמיד האינדיקציה מה הולך להיות.

אז מהמרפסת כבר היה אפשר לראות שבאופק הים אפור אפור והרוח הפסיכית שמגיעה ממנו בימים סוערים כבר התחילה להזיז את העציצים במרפסת.

ואז אמרתי לעצמי- אוקי זה הולך להיות סופ״שׁ של עוגת שמרים, אין פה בכלל ספק.

עוגת קרעים טבעונית

והאמת שחיכיתי לסופ״ש כזה כי כבר כמה זמן שממש בא לי להכין עוגה אחת מיוחדת שחיכתה להזדמנות להכנס אליי לתנור.

לפני כמה זמן ראיתי באינסטגרם של מור קייק המקסימה, עוגת שמרים יפיפייה שהיא אמרה שהיא הכינה מקרעי בצק.

העוגה לא רק היתה יפה, גם משהו בזה שהיא היתה עשויה מקרעי בצק שמרים הקסים אותי.

כי בצק שמרים זה תמיק מדוייק, וזה תמיד צורות מורכבות שאת מוצאת את עצמך מול היוטיוב שעה מנסה לעשות צמה מ 6 רצועות ויוצא לך קשקוש בלאבוש.

וזה תמיד כל מיני טריקים שהצורה תשמר, שהצמה של החלה לא תתבקע, שהמילוי לא ינזל, ושזה ושזה ושזה….

עוגת קרעים טבעונית

וכמה שאני אוהבת בצק שמרים גם לי אין סבלנות לכל הקשירות המיוחדת.

והנה באה לה מור וכלאחר כבוד הכינה עוגת שמרים יפייפיה מחתיכות קרועות של בצק! שזה בעצם סוג של לחם קופים רק הרבה יותר מגניב.

העוגה נכנסה לרשימה. והנה היא 🙂

היופי הוא שכל אחת ׳קורעת׳ אחרת ולכן כל עוגה יוצאת קצת אחרת.

עוגת קרעים טבעונית

גם לא צריך לשבור את הראש עם איזה מילוי כי כל מילוי יציב יתאים פה ממש.

הקסם שלה זה הנראות וההגשה.

כי כשמגישים, כל אחת ואחד יכולים לתלוש להם קרע בצק ופשוט לנשנש אותה עד שהיא נגמרת.

הברקה! תהנו, סופ״ש קריר ונעים שיהיה 💕

עוגת קרעים טבעונית

עוגת קרעים טבעונית


הכנות
25 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (התפחה)

מה צריך

בצק (תבנית עגולה 22 ס״מ)

3 כוסות קמח כוסמין לבן (או חיטה לבן) + קצת לקימוח משטחים

1 כף שמרים יבשים

½ כוס סוכר חום

נגיעה של מלח

1 כפית תמצית וניל

¾ כוס חלב סויה וניל

3 כפות רסק תפוחים / 3 כפות מי שימורים משימורים של חומוס

⅓ כוס חמאה טבעונית בטמפרטורת החדר (וגה / נטורינה / מזולה / vegans choice וכו) או שמן רגיל

מילוי

½ כוס סוכר חום כהה דביק / סוכר קוקוס / סוכר חום

¼ כוס חמאה טבעונית

1 כוס חלבה מפוררת

1-2 כפיות קינמון

ציפוי

¼ כוס סוכר חום

¼ כוס מים

מה עושים

בצק

בקערת מיקסר להניח- קמח, שמרים, סוכר ומלח, לערבל כמה רגעים

להוסיף את כל שאר מרכיבי הבצק ולערבל במיקסר 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד ואלסטי

התפחה

לעשות כדור מהבצק, לשמן את הכדור ולהניח בקערה גדולה משומנת

לעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים ל 45 דקות

אחרי 45 דקות להעביר למקרר לעוד 45 דקות

הכנה

לאחר 45 דקות במקרר להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד חלק אחד למלבן או איזה צורה שבא לכן אין פה שום צורך להיות מדויקיים

למרוח מילוי על כל הבצק

 לקפל את הבצק לשניים (באמת שזה ממש לא צריך להיות ישר) ולרדד שוב

בעזרת הידיים לקרוע מלא חתיכות מהבצק בכל מיני גדלים

לעשות ערימה בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה

לכסות את העוגה ולהניח במקום חמים 20 דקות

אפייה

לאפות על 170 מעלות 35-45 דקות או עד שמשחים ויציב יחסית

ציפוי

בסיר לבשל סוכר ומים על אש בינונית בערך 5 דקות עד לקבלת סירום סמיך

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור למשוח את העוגה בנדיבות  בסירופ

אפשר להגיש חם או קר ופשוט לתלוש קרעים מהעוגה ולנשנש

מפחדים מעבודה עם שמרים? רוצות לדעת ללמוד על קינוחים טבעוניים? מזמינה אתכם לסדנת קינוחים טבעוניים!



הערות והמרות:

  • אפשר לעשות חצי כמות עם קמח מלא
  • במקום המילוי הזה אפשר כל מילוי יציב
  • בשביל להשיג את התוצאות הכי טובות אני ממליצה על חמאה טבעונית ולא שמן קוקוס כי הם לא מתנהגים אותו דבר באפייה
  • אפשר להכין את המתכון הזה עם שמן רגיל
  • אפשר לעשות בכל צורה אחרת שאתם אוהבות (אבל לאאאאאא)
  • לשמור על השיש או במקרר בכלי סגור טוב לפחות 3 ימים

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים