סינייה פטריות


היי בוקר טוב 🙂

פשוט קמתי היום בשש אז ממש בוקר וממש טוב.

בדרך כלל לא קמה בשעות האלו אבל אני מתרגשת מאיזה פרוייקט חדש שאני עובדת עליו ואשכרה לא הצלחתי לישון.

לפני שאני צוללת לי לעוד יום של עבודה על הפרוייקט אני יושבת לכתוב את הפוסט של היום.

שבכלל היה אמור לעלות אתמול כמובן (יום שני).

פשוט מה שקרה זה שאחרי 3 שנים עם האי הכי קטן בתבל במטבח, החלטתי לקנות אי גדול.

אז נסעתי לאיקאה וחזרתי עם אי גדול ועציץ.

סינייה פטריות

ואז הייתי צריכה לפנות את האי הקטן והישן מה שהוביל באופן טבעי אצלי לעוד נגלה של מסירת דברים שאני לא מרגישה צורך שיהיו בבית.

גם ככה אנחנו חיים באורח חיים די מנימליסטי אבל עדיין מידי פעם יש לי מין ספין כזה שאני מרגישה שנהיו פה דברים שלא באמת צריך.

אז עשיתי נגלה גדולה של מסירות ואז לקח לי עוד מאתיים שעות לבנות את האי ומפה לשם נהיה יום שלישי בבוקר.

אבל תכלס כל יום זה יום טוב למתכון חדש וכל יום זה יום טוב לסינייה פטריות טבעונית.

אף פעם לא חשבתי להעלות לבלוג מתכון לסינייה. פעם ראשונה שאכלתי סינייה היה בעל הראמפה כשחזרנו לארץ ומאז אני ממש מחבבת טחינה בגירסה הזו, חמה וקרמית.

סינייה פטריות

שבוע שעבר אחת העוקבות של הבלוג שלחה לי הודעה שהיא ממש ממש היתה שמחה למתכון של סינייה ואמרתי לעצמי אה!

הנה מתכון חורפי וכייפי שאני ממש אשמח להכין לו מתכון טבעוני (עזבו את זה שלא חורף בשום צורה כן…)

קיצור, מבט במקרר- מה יש לנו? פטריות, גרגירי חומוס, גרעיני חמנייה? יאללה, יוצאים לדרך.

אחרי חצי שעה היתה לי תבנית חמה חמה וטעימה ממש של סינייה טבעונית ששוחה בטחינה מכל הכיוונים.

מקווה שתהנו כמו שאני נהניתי 🙂

סינייה פטריות

סינייה פטריות


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

סינייה (5-6 מנות)

1 בצל קצוץ

200 גרם גרגירי חומוס מוכנים לאכילה

3 שיני שום

400 גרם פטריות שמפיניון

חופן גרעיני חמניה

1 כפית כמון

מלח פלפל על פי טעם

טחינה

1 וחצי כוסות טחינה גולמית

1 כף לימון

1/2 כפית מלח

1 עד 1 וחצי כוסות מים

תוספות

כפית סומק

עלי פטרוזיליה

מה עושים

סינייה

על מחבת רחבה ועמוקה לטגן בצל עד שמזהיב

להוסיף חומוסים ולערבב עד שהחומוס קצת צרובים

להוסיף שום ולערבב כמה רגעים

בעזרת הידיים לפרק לכל מיני חתיכות חצי מכמות הפטריות

להוסיף את כל הפטריות (גם המפורקות וגם השלמות) למחבת

לערבב על שכל הנוזלים מתאדים

להוסיף תבלינים וגרעינים ולערבב טוב

להעביר לתבנית אפייה עגולה 24-26 ולהניח רגע בצד

טחינה

להדליק תנור על 200 מעלות

בקערה גדולה לערבב את כל מרכיבי הטחינה

המרקם צריך להיות סמיך וקרמי (לא מיימי ולא ממרחי)

לשפוך את כל הטחינה על הסינייה

לפזר מעל מעט סומק ולהכניס לתנור ל 10 דקות (לא יותר)

הגשה

להוציא מהתנור, לפזר מעל פטרוזיליה ואפשר גם עוד קצת גרעינים

להגיש חם



הערות והמרות:

  • את הפטריות אפשר להחליף ב- טופו, כרובית, בטטה, תפוחי אדמה, קציצות ועוד
  • את החומוס אפשר להחליף גם בכל אלו או באורז / קינואה ודברים כאלו בסגנון
  • לטחינה אין תחליף כי היא גולת הכותרת של המתכון 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים