שיפודי פטריות בבלסמי ושום


ערב טוב!

אני חייבת להגיד לכם שהרבה זמן לא היתה לי תקופה עם כל כך הרבה דברים.

לא בהכרח שקשורים לעבודה ישירות אבל פשוט הרבה מאוד דברים שאיכשהו פשוט התקבצו להם לכמה שבועות ברצף.

יש לי רגעים שאני חושבת שפשוט לקחתי על עצמי יותר מידי ושאין לזה שום הצדקה ויש רגעים שאני רוצה לקפוץ ראש לעוד איזה פרוייקט בלי בכלל לדעת מה ואם הוא יניב לי חזרה.

אם להיות כנה לגמרי אני מרגישה שאני צריכה רגע לנשום.

במהלך היום אני תמיד משתדלת לקחת 5 דקות (עם שעון) שבו אני פשוט עוצרת הכל ומפסיקה.

שיפודי פטריות בבלסמי ושום

כדי רגע להתכנס, כדי רגע להתאפס, כדי רגע לנשום עמוק ולהתכוונן.

אחרת לפעמים מרגיש לי שיש ימים שהם כמו איזה רכבת הרים.

לאחרונה יותר ויותר אני מבינה שכשבונים משהו בשתי ידיים והוא לאט לאט מצליח וגדל כנראה מגיע השלב שבו צריך עזרה ולהוסיף עוד זוג ידיים.

נראה לאן תנשוב לה הרוח 🙂

בכל מקרה, בואו ניגש למתכון כי הוא ממש טעים ולא בא לי לחכות יותר.

שיפודי פטריות בבלסמי ושום

הכנתי לנו היום לבלוג, שיפודי פטריות בבלסמי ושום שאפשר או לאפות בתנור, או לצרוב על הגריל או להכין על מחבת גריל.

יש פה כולה 7 מרכיבים וזה יוצא פשוט כל כך טעים.

אתם יכולים להגיש על אורז או בפיתה עם מלא סלטים וטחינה והפתעות.

כך או כך מתכון מהיר וקליל ומנצח.

תהנו, נתראה פה מחר כי יש לי פוסט הפתעה בשבילכם!

שיפודי פטריות בבלסמי ושום

שיפודי פטריות בבלסמי ושום


הכנות
15 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (השרייה)

מה צריך

פטריות (7-8 שיפודים)

2 סלסלות פטריות שמפיניון חתוכות לחצאים

רוטב

⅓ כוס בלסמי

¼ כוס רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

1 כפית טימין

(אפשר לשדרג עם 2 כפות שמן סומסום)

קישוט

חופן סומסום

להגשה

חופן פטרוזיליה קצוצה

מה עושים

פטריות

להניח את הפטריות בקופסא עמוקה

לשפוך מעל את כל מרכיבי הרוטב

לסגור את הקופסא ולשקק טוב

להניח במקרר לשעה לפחות

הכנה

להדליק תנור על 200 מעלות גריל (אפשר גם להכין על גריל אמיתי או על מחבת גריל)

להוציא את הפטריות מהמקרר

לשפד 5-6 פטריות על שיפוד ולהניח על תבנית אפייה על נייר אפייה

(לשמור בצד את הנוזלים שנשארו בקופסא)

לפזר סומסום מעל השיפודים ולהכניס לתנור ל 18-22 דקות עד ששחום (או לצרוב על מחבת גריל / על האש)

הגשה

להניח על צלחת הגשה

למשוח את השיפודים ברוטב שנשאר בקופסא

לפזר מעל פטרוזיליה ולהגיש על אורז או בפיתה עם סלטים וטחינה – יאמי!



הערות והמרות:

  • במקום פטריות אפשר ברוקולי / כרובית / קלחי תירס ועוד ועוד
  • מי שרוצה לשדרג ממליצה להוסיף לרוטב 2 כפות שמן סומסום

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים