GIFT CARD התחבר/י

מרק פטריות טבעוני


שני שמח עם מתכון חדש בבלוג! מרק פטריות טבעוני.

אני לא עומדת בקצב של תחזית מזג האוויר… מצד אחד היה סופ״ש סוער פחד וכל המרפסת שלנו עפה.

מצד שני אני כותבת לכם את המילים האלו עכשיו עם חולצה קצרה.

מצד שלישי (כמה צדדים מותר?) אומרים שיש סופה ומזג אוויר סוער ממחרתיים.

אז כבר חורף? עוד לא חורף? הגיע הזמן למתכונים למרקים? עוד לא?

החלטתי שכן!

מרק פטריות טבעוני

אתמול קיבלתי בסל השבועי שלי ממש הרבה פטריות והתלבטתי מה להכין איתן.

זה זמן טוב אולי לספר לכם שתכלס עד לפני 5 שנים לא סבלתי פטריות בקטע קיצוני.

וגם היום פטריה בסלט זה בעיני פשוט דבר נורא…

באופן כללי כל פטריה שהיא לא טחונה דק דק וממש מטוגנת או מבושלת, לא עוברת אותי.

אני נדהמת שאני רואה אנשים אוכלים פטריות חיות ככה, כאילו זה נשנוש 😳

מרק פטריות טבעוני

אז המחשבה שלי היתה או פטריות ממולאות או מרק פטריות.

שאלתי את סירי מה יהיה מזג האוויר, היא אמרה שעוד יומיים גשם וכך נפל הפור והוחלט על מתכון למרק פטריות טבעוני בסגנון צרפתי.

הוא יצא מאוד סמיך, מאוד ממלא, מאוד מוקרמי ומאוד טעים.

זה לא מפתיע אותי שעד עכשיו לא היה לזה מתכון בבלוג וזה כן משמח אותי שעכשיו, יש.

תהנו מלא.

מרק פטריות טבעוני

מרק פטריות טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

מרק

1 בצל גדול קצוץ

2 כפות חמאה טבעונית / שמן קוקוס

800 גרם פטריות שמפניון / פורטובלו

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

1 כפית טימין מיובש

1 כף אבקת מרק אורגנית

מלח פלפל על פי טעם

⅓ כוס פתיתי שמרי בירה / פרמז׳ן טבעוני

1 כוס קרם קוקוס / שמנת טבעונית לבישול

מים על פי צורך

מה עושים

מרק

בסיר עמוק לחמם חמאה טבעונית

להוסיף בצל ולבשל על אש נמוכה 6-8 דקות עד ששקוף לחלוטין (לא לטגן או להזהיב)

בעזרת סכין או במעבד מזון לקצוץ את הפטריות ממש ממש דק

להוסיף לבצל ולבשל עד שכל הנוזלים מתאדים

להוסיף שום ולערבב טוב

להוסיף קמח ולערבב

להוסיף 3 כוסות מים ואת התבלינים ולבשל עם מכסה בערך עשר דקות

אחרי עשר דקות להוסיף את השמנת ושמרי הבירה ולבשל עוד 15-20 דקות עד שסמיך מאוד

להעביר לקעריות, לפזר מעל שמרי בירה או פרמז׳ן טבעוני ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום שמנת / קרם קוקוס אפשר חלב סויה לא ממותק
  • במקום 3 כפות קמח רגיל אפשר 2 כפות קורנפלור
  • לא חייב שמרי בירה / פרמז׳ן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים