GIFT CARD התחבר/י

קציצות ברוטב עגבניות


היי היי 🙂

טוב החלטתי עוד מתכון אחד לקראת פסח.

האמת שגם מחר יהיה פה מתכון חחח אני לא מצליחה להתאפק, יש לי מלא רעיונות!

מחר יעלה לפה קינוח מושלם והיום… קציצות ברוטב עגבניות.

קציצות ברוטב עגבניות

כן כן, הכי קלאסיות והכי מנצחות.

כבר מלא זמן יש לי חשק לקציצות טבעוניות ברוטב אדום וסמיך והחלטתי שבא לי לעבוד על מתכון חדש.

אז הכנתי לנו מתכון שהוא לא רק ממש מפנק הוא גם במיוחד לתקופה כי הוא בלי קמח חיטה.

אתם בטח שמתם לב שבשבועות האחרונים מאז הגיע הקורונה לחיינו, העליתי לפה רק מתכונים קלים ועם מרכיבים פשוטים.

אבל היום, ממש לקראת החג החלטתי לחזור טיפה למתכונים עם קצת יותר מרכיבים וקצת יותר שלבים.

קציצות ברוטב עגבניות

אחרי הכל עדיין יש סוג של ליל הסדר ואנחנו עדיין רוצים טיפה להשקיע במשהו מעניין וחגיגי.

למען האמת הקציצות האלו וגם הרוטב מתאימים לכל יום בשנה ולכל ארוחת צהריים או ערב.

ובטח ובטח לחגים ולארוחות שישי.

עשיתי פה שילוב של כל מיני טעמים שאני מקווה שתאהבו ממנו ובעיקר מהרוטב הכל כך סמיך ועשיר.

נתראה פה מחר עם עוד מתכון טעים לקראת החג?

בהחלט כן. 🙂

קציצות ברוטב עגבניות

קציצות ברוטב עגבניות


הכנות
25 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קציצות (20-25 חתיכות)

1 בצל קצוץ

3 שיני שום כתושות

1 כוס אגוזי מלך

200 גרם טופו קשה חתוך לקוביות

1 כוס עדשים שחורות / ירוקות מבושלות ומסוננות

חופן פטרוזיליה חתוכה גס

½ עד 1 כוס קמח עדשים

½ 1 כפית כל תבלין: כמון, פפריקה מעושנת (או רגילה)

3 כפות רסק תפוחים לא ממותק / טחינה

מלח פלפל על פי טעם

רוטב

12 עגבניות חתוכות לרבעים

1 בצל חתוך לפרוסות

2 שיני שום חצויות

1 כפית כל תבלין: כמון, תבלין קארי (לא חובה), פפריקה מעושנת (או רגילה)

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

קציצות

במחבת רחבה לטגן בצל

להוסיף טופו ולטגן עד שזהוב

להוסיף שום ואגוזי מלך ולטגן כמה רגעים תוך כדי ערבוב

להעביר למעבד מזון, להוסיף תבלינים, עדשים, פטרוזיליה ורסק תפוחים ולעבד לתערובת אחידה ומעט גסה

להעביר לקערה ולהוסיף קמח עדשים בהדרגה (קצת כל פעם) עד שהתערובת יציבה מספיק בשביל לעשות כדור עם ידיים רטובות

להכין כדורים בגודל פלאפל ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 15-20 דקות עד שיציב ומעט סדוק

רוטב

על תבנית רחבה להניח עגבניות בצל ושום

לבזוק מעל 3-4 כפות שמן זית

לאפות על 200 מעלות 20 דקות

להעביר למעבד מזון, להוסיף תבלינים ולעבד לתערובת אחידה וחלקה

הגשה

לקראת הגשה, לחמם רוטב במחבת

להטביע קציצות ברוטב ולבשל ביחד 2-3 דקות

להגיש חם



הערות והמרות:

  • במקום עדשים אפשר שעועית שחורה / אדומה
  • במקום אגוזי מלך אפשר כל אגוז שאתם אוהבים
  • במקום טופו אפשר קשיו מושרה ל 20 דקות במים חמים או עוד עדשים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים