GIFT CARD התחבר/י

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות


היי כולם.

אז מחר ערב סוכות והחלטתי שלמרות שיש סגר, אני רוצה להכין מתכון לקינוח לסוכות.

אנחנו אומנם לא חוגגים עם המשפחה והחברים כמו שכולנו רגילים, אבל ערב חג זה עדיין ערב חג ומתכונים לערב סוכות זה משהו שתמיד צריך.

רק שבטעות… מה שהתחשק לי זה עוגת גבינה קרה עם אוכמניות טבעונית 🙂

כן זה קצת יותר מתכון לקינוח לשבועות אבל- אנחנו בתקופת קורונה, אין חוקים! כל הימים מתערבבים, כל החגים מתערבבים ומותר לעשות הכל.

גם להכין עוגת גבינה טבעונית בערב סוכות.

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

את העוגה הזו אני רוצה להכין כבר המון זמן כי זה נכון שיש הרבה עוגות גבינה בבלוג אבל עוגת גבינה ללא אפייה עם אוכמניות, שזו סוג של קלאסיקה, עדיין לא היה.

סיבה נוספת שהרבה זמן רציתי להכין את העוגה הזו היא בגלל שהעוקבים שלי בטיקטוק מבקשים ממני מתכון לעוגת גבינה קרה טבעונית בלי סוף.

למי מכם שלא יודע, אני חובבת לא קטנה של טיקטוק ויש לי שם קהל עוקבים די עצום.

אני נהנית מהפלטפורמה הזו מכל מיני סיבות, העיקרית היא היכולת לעשות הסברה טבעונית מדהימה לדור שלא היתה לי שום גישה אליו עד לא מזמן.

הם כל כך פתוחים וקשובים לזה (אם מקפידים לדבר את השפה שלהם), הם מתעיינים, הם מתנסים ובעיקר מה שמדהים אותי זה כמה הם לא יודעים.

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

מרבית העוקבים שלי שם לדוגמא לא חשבו שיש דבר כזה שוקולד בלי חלב (כן כן מריר פרווה הרגיל של עלית, לא היה להם מושג שזה בלי חלב).

יש שם פערים ענקיים שאני משתדלת עם כל וידיאו לצמצם ולחשוף אותם לעוד ועוד אופציות טבעוניות.

ועוגת גבינה זה משהו שהם ביקשו בלי סוף. אז המתכון הזה הוא בהשראתם וכי הם עשו לי חשק וכי מחר סוכות והיה בא לי עוגה שהיא וואו.

אז עוגת גבינה קרה עם סירופ אוכמניות שנוזל מכל פרוסה במילוי אוורירי וקטיפתי, מתוקה ומושלמת.

חג שמח 🙂

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 12 שעות (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית 22 ס״מ או מלבנית 30/20)

250 גרם ביסקוויטים לבחירתכם מרוסקים דק דק דק

⅓ עד ½ כוס שמן קוקוס מומס / חמאה טבעונית מומסת

מילוי

600 גרם גבינת שמנת טבעונית

200 גרם יוגורט טבעוני בטעם טבעי (ביו כאלו שיש בכל סופר)

¾ כוס שוקולד לבן מומס (הערה ותחליפים בתחתית המתכון)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון

גרידת קליפה מחצי לימון

¾ כוס סוכר לבן (כדי לשמור על הצבע של העוגה)

½ כוס אבקת סוכר

קולי אוכמניות

200 גרם ריבת אוכמניות

50 גרם אוכמניות טריות (לא חובה)

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב ביסקוויטים מרוסקים ושמן קוקוס / חמאה

לערבב טוב, להוסיף שמן עד שהפירורים מתאחדים לגוש יחסית יציב כשלוחצים אותם בכף היד

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ובעזרת כוס להדק טוב לדפנות ואז לתחתית

לאפות 20 דקות, להוציא ולהניח בצד

מילוי

להניח את כל מרכיבי המילוי בקערה

בעזרת בלנדר מוט לעבד לבלילה אוורירית ואחידה (אפשר גם בבלנדר או במקציף חשמלי)

להעביר מעל הקלתית (לא צריך לחכות שהיא תתקרר) וליישר

להניח במקרר 12 שעות להתייצבות

קולי אוכמניות

לאחר 12 שעות, במחבת קטנה או במיקרו לחמם ריבת אוכמניות עד שמתקבלת תערובת סמיכה ונוזלית

לקרר 5-10 דקות

להוציא את העוגה מהמקרר לזלוף מעל את רוטב האוכמניות, לפזר מעל אוכמניות טריות ולהגיש



הערות והמרות:

  • יש בכל סופר שוקולד צ׳יפס לבן פרווה- אפשר להמיר בחמאת קקאו / שמן קוקוס
  • ממליצה הגבינות הכי שמנתיות וקשות שיש בסופרים- לא גבינות לבנות נוזליות
  • את האוכמניות והריבה אפשר להמיר בתותים וריבת תותים / דובדבנים וריבת דובדבנים וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים