עוגת שמרים נוטלה


היי כולם.

החורף חזר ואיתו עוגות השמרים.

לפחות מבחינתי 🙂 אבל רגע לפני שנדבר על המתכון לעוגת שמרים נוטלה המטורף הזה שעולה לפה עכשיו, בואו רגע נדבר על השנה החדשה.

אני מאוד אוהבת את התקופה הזו של השנה. ששנה אחת נגמרת ואחרת מתחילה.

זה זמן מדהים בעיני להתכנס, להתבונן, לדייק.

עוגת שמרים נוטלה

אני מקדישה הרבה מחשבה על מה היה בשנה שחלפה ומה אני מאחלת לעצמי בשנה שמתחילה.

זה חשוב לי לדייק את זה, זה חשוב לי להקדיש לזה זמן.

כי בכל יום אחר, השיגרה דומיננטית יותר מכל דבר אחר והימים לפעמים מטורפים ועוברים כל כך מהר ודבר מוביל לדבר.

וכמה שנשתדל, זה עדיין מאוד מאוד קשה לעצור יום יום ולהעריך את זה, ולהכיל את זה, להבין את זה, את החיים 🙂

עוגת שמרים נוטלה

אז בימים האלו, ששנה מתחילה אני מחליטה לי החלטה. החלטה קטנה, פרקטית, לא משנה עולמות ולא מלחיצה.

משהו קטן כדי להתכוונן, כדי להתחיל נכון, כדי להמשיך נכון, כדי להכניס אנרגיה חיובית לשנה.

ממליצה לכם ממש לקחת כמה רגעים ואולי להחליט החלטה כייפית ונחמדה לשנה החדשה שלכם גם.

ועכשיו, עוגת שמרים נוטלה טבעונית!

כי זו דרך נהדרת להתחיל שנה חדשה נכון? וכי הכנתי אותה ליומולדת של אמא שלי, וכי חורף ויורד גשם וכי מי לא אוהב עוגות שמרים?!

מקווה שתכינו ושיהיה לכם טעים כמו שלי היה. 🙂

עוגת שמרים נוטלה

עוגת שמרים נוטלה


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן

2 כפיות שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

2 כפות רסק תפוחים

¼ כוס שמן

¾ כוס חלב שקדים חמים

מילוי

200 גרם ממרח נוטלה טבעוני (רוצים להכין לבד? הוראות בתחתית המתכון)

תוספות

חופן אגוזי לוז קלויים שבורים

ציפוי

2 כפות מייפל

1 כף מים רותחים

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש 10 דקות שלמות בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב

למרוח בנדיבות ממרח נוטלה טבעוני ולפזר מעל אגוזים

לגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך את הרולדה לאורך כך שקצה אחד עדיין מחובר וכל השאר חתוך לשניים

לקלוע לצמה

להניח בתבנית אינגליש רחבה (תבנית לחם) או תבנית עגולה, להתפיח 45 דקות במקום חמים

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות
לאפות 35-45 דקות עד שיציב וזהוב כהה

צפוי

בקערית לערבב מייפל ומים

ברגע שעוגה יצאה מהתנור, להשקות אותה בסירופ

לקרר לפחות שעה ואז לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • מבחינת קמחים אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- לא ניסיתי בעצמי עדיין
  • אתם יכולים איזה מילוי שבא לכם כמובן
  • אם אתם רוצים להכין נוטלה לבד המתכון הזה עובד מעולה ממש-  נוטלה טבעונית בהכנה ביתית
  • מבחינת תבניות- אינגליש גדולה של לחם / עגולה 24-25 ס״מ ואפשר גם רולים קטנים (זמן אפייה קצר בחצי)

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים