GIFT CARD התחבר/י

מאפינס נוטלה טבעוני


אז מה שקרה זה ככה… (אה וגם שלום לכולן!)

לפני שבוע וקצת אמא של מתן נפלה ושברה את הברך שזה ממש מבאס לכל הדעות.

ולמרות שאני בחודש תשיעי ואנחנו גרים שעה נסיעה ממנה, אנחנו משתדלים להגיע כמה שיותר לעזור.

וכמובן שבעולם שלי לעזור אומר…. אוכל! 🙂 אין על להביא אוכל מנחם וטעים וקל לאכילה למי שכרגע לא ממש יכולה לזוז בחופשיות.

אז מחר אנחנו שוב נוסעים לבקר אותה והפעם החלטתי להביא לה משהו שכולם אוהבים ואוהבות- מאפינס נוטלה טבעוני מושלם.

מאפינס נוטלה טבעוני

זה לא רק יסגור לה פינה של נשנושים טעימים שלא צריך בשבילם צלחת וסכו״ם, זה גם משהו לתת למי שבא לבקר אותה ובא לו או לה משהו טעים.

פעם קודמת שבאנו הכנתי את הבורקסים עם הבטטה (שעלו גם לפה) והם נגמרו תוך 24 שעות!

אז אני מאוד שמחה שגם מה שנביא הפעם לדעתי יסגור לה פינה ממש.

מאפינס נוטלה טבעוני

המאפינס האלו הם בכלל בהשראת העוגיה קרמוגית.

התחשק לי בבוקר להכין גירסה טבעונית לקרמוגית אבל אז הבנתי שזה יקח זמן.

ובגלל שיש לנו היום מנקה לא באמת היה לי זמן.

אז חשבתי וחשבתי ואז עלה לי רעיון משמח- במקום קרמוגית בגירסת עוגיה אני אכין מאפינס בהשראת קרמוגית!

מאפינס נוטלה טבעוני

שמה זה בעצם אומר?

בצק וניל מעולה עם חמאה טבעונית (כמו העוגיה) ומילוי של שוקולד שנשפך מהמרכז.

כמובן שגם הוספתי שברי שוקולד בפנים מעל ובכל מקום.

אחחחחח זה יצא כל כך טוב! אני מקווה שזה יהיה לכן פינוק מעולה לסופ״ש.

שתהיה שבת של שלום ❤️

מאפינס נוטלה טבעוני

מאפינס נוטלה טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

מאפינס (10-12 חתיכות)

רטובים

¼ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

⅓ כוס חמאה טבעונית מומסת / שמן

2 כפיות תמצית וניל

3 כפות רסק תפוחים

½ כוס סוכר חום בהיר

⅓ כוס סוכר חום כהה (או עוד סוכר חום בהיר)

יבשים

⅓ 2 כוסות קמח לבן או חצי חצי לבן מלא

2 כפיות אבקת אפייה

תוספות

100 גרם שוקולד מריר מרוסק

10-12 כפיות ממרח שוקולד טבעוני בסגנוו נוטלה

מה עושים

מאפינס

להדליק תנור על 175 מעלות

בקערה לערבב טוב מרכיבים רטובים

להוסיף מרכיבים יבשים דרך מסננת רשת דקה ולערבב טוב

להוסיף 50 גרם שוקולד מריר מרוסק ולערבב

להעביר בלילה לחצי גובה כל גומה בתבנית מאפינס מרופדת בנייר אפייה

להניח כפית נוטלה בכל גומה על הבלילה ולכסות בעוד בלילה עד למעלה

לקשט בעוד 50 גרם שוקולד מריר מרוסק

אפייה

לאפות 30-35 דק או עד ששיפוד יוצא נקי ממרכז המאפינס המרכזי (השיפוד יהיה מרוח בשוקולד זה בסדר, מה שחשוב זה לא תהיה בלילה בהירה לא אפויה על

השיפוד)

לקרר 5 דקות בתבנית ואז לחלץ ולקרר מחוץ לתבנית עד לקרור מוחלט

לשמור בקופסא סגורה היטב במקום יבש עד הגשה



הערות והמרות:

  • במקום בתבנית מאפינס אפשר לאפות בתבנית אינגליש, זמן האפייה יהיה 45-50 דקות
  • אפשר רק קמח מלא (גם כוסמין) אבל הם יהיו כמובן דחוסים יותר ולחים יותר, עניין של הרגל
  • אפשר להקפיא
  • במקום נוטלה טבעונית אפשר חמאת בוטנים / חלבה / ריבה וכו
  • אפשר בלי רסק תפוחים אבל המרקם יהיה פחות מפנק
  • מאוד לא ממליצה להחליף את חלב הסויה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים