היי חברות וחברים…
וואי אם היו אומרים לנו בפורים הקודם שגם את ט״ו בשבט של השנה הזו אנחנו נחגוג בסגר בטח היינו פשוט המומים.
אומנם ט״ו בשבט זה לא חג מפורסם כמו פורים וליל הסדר אבל וואלה זה אשכרה עוד חג שאנחנו בסגר.
האמת היא שרק אתמול גיליתי שליל הסדר הוא עוד חודשיים… מה אתן אומרות? נראה לכן שעד אז כבר נחזור למאה אחוז שגרה? 😳
בכל מקרה, כמו כל חג שעשינו בסגרים שהיו, גם בחג הזה אני רוצה לפנק אתכם במתכון כייפי וטעים.
ואם כבר מתכונים לט״ו בשבט בואו נלך על הקלאסיקה הכי קלאסית שיש בכל בלוג אפשרי- עוגיות פיצוחים.
אבל… כמובן… עוגיות פיצוחים טבעוניות! לא סתם.
האינסטגרם שלי עולה על גדותיו עם מתכונים לא טבעוניים לעוגיות החמודות והגימיקיות האלו.
אין בלוגר שלא הכין אותן השנה נראה לי, ואם לא השנה אז שנה שעברה 😉
זה היה לי כבר בראש כאופציה למתכון ואז אחת העוקבות ביקשה לזה גירסה טבעונית והבנתי שיש ביקוש ושאני חייבת להכין.
המתכון המקורי לעוגיות פיצוחים מבוסס על חלבוני ביצה (או חלמונים? אני לא חזקה בהבדלים מחוסר ניסיון בתחום חח)
ולקח לי קצת זמן להבין שאת המתכון הזה לא צריך לטבען עם חיפוש אחר חלבון טבעוני.
בהתחלה זה מה שניסיתי להכין ואז אחר 2 ניסיונות הבנתי שזה ממש לא הכיוון ושחומרי הגלם לא עובדים אותו דבר לא משנה מה.
אז בפעם השלישית עשיתי סיבוב 180 מעלות והלכתי על כיוון אחר לגמרי.
הן יצאו מדהים. קריספיות אבל גם רכות, מתפצפצות ומתוקות וכל מה שצריך בעוגיות פיצוחים מוצלחות.
תהנו וחג ט״ו בשבט שמח 💕