GIFT CARD התחבר/י

עוגיות פיצוחים טבעוניות


היי חברות וחברים…

וואי אם היו אומרים לנו בפורים הקודם שגם את ט״ו בשבט של השנה הזו אנחנו נחגוג בסגר בטח היינו פשוט המומים.

אומנם ט״ו בשבט זה לא חג מפורסם כמו פורים וליל הסדר אבל וואלה זה אשכרה עוד חג שאנחנו בסגר.

האמת היא שרק אתמול גיליתי שליל הסדר הוא עוד חודשיים… מה אתן אומרות? נראה לכן שעד אז כבר נחזור למאה אחוז שגרה? 😳

בכל מקרה, כמו כל חג שעשינו בסגרים שהיו, גם בחג הזה אני רוצה לפנק אתכם במתכון כייפי וטעים.

עוגיות פיצוחים טבעוניות

ואם כבר מתכונים לט״ו בשבט בואו נלך על הקלאסיקה הכי קלאסית שיש בכל בלוג אפשרי- עוגיות פיצוחים.

אבל… כמובן… עוגיות פיצוחים טבעוניות! לא סתם.

האינסטגרם שלי עולה על גדותיו עם מתכונים לא טבעוניים לעוגיות החמודות והגימיקיות האלו.

אין בלוגר שלא הכין אותן השנה נראה לי, ואם לא השנה אז שנה שעברה 😉

זה היה לי כבר בראש כאופציה למתכון ואז אחת העוקבות ביקשה לזה גירסה טבעונית והבנתי שיש ביקוש ושאני חייבת להכין.

המתכון המקורי לעוגיות פיצוחים מבוסס על חלבוני ביצה (או חלמונים? אני לא חזקה בהבדלים מחוסר ניסיון בתחום חח)

עוגיות פיצוחים טבעוניות

ולקח לי קצת זמן להבין שאת המתכון הזה לא צריך לטבען עם חיפוש אחר חלבון טבעוני.

בהתחלה זה מה שניסיתי להכין ואז אחר 2 ניסיונות הבנתי שזה ממש לא הכיוון ושחומרי הגלם לא עובדים אותו דבר לא משנה מה.

אז בפעם השלישית עשיתי סיבוב 180 מעלות והלכתי על כיוון אחר לגמרי.

הן יצאו מדהים. קריספיות אבל גם רכות, מתפצפצות ומתוקות וכל מה שצריך בעוגיות פיצוחים מוצלחות.

תהנו וחג ט״ו בשבט שמח 💕

עוגיות פיצוחים טבעוניות

עוגיות פיצוחים טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

עוגיות (15-20 חתיכות)

⅓ כוס כל אגוז- פקאן, קשיו, מקלות שקד קלוף, גרעיני חמניה (לשים ⅓ כוס מכל אחד)

½ כוס סומסום

1 כפית תמצית וניל

½ כפית קינמון

¼ כוס סילאן

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 170 מעלות

בעזרת הידיים לפרק קצת את הפקאן והקשיו לחתיכות גסות

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב טוב

על תבנית מרופדת בנייר אפייה להניח תלוליות של הבלילה

להקפיד שהתלולית צפופה יחסית (זאת אומרת שהאגוזים כמה שיותר נוגעים אחד בשני בתלולית צפופה וגבוהה ולא בתפזורת)

אפשר גם להניח כפות במנג׳טים שמיועדים לאפייה

לאפות 12-15 דקות

לקרר לחלוטין לפני שמזיזים מנייר האפייה ולהגיש



הערות והמרות:

  • לשמור בכלי סגור במקום יבש או להקפיא
  • אפשר להחליף כל אגוז במתכון אבל שימו לב שעדיף אגוזים קטנים ולא נגיד לוז כי אז יהיה לזה קשה להתחבר
  • אם בחרתן אגוזים גדולים ממליצה לשבור אותם
  • השומשום מאוד עוזר לזה להחזיק אז אני לא ממליצה לוותר עליו אבל מקסימום אפשר צ׳יה במקום
  • לא להחליף את הסילאן בסוכר- זה יעשה מלא בלאגן!
  • אפשר להחליף את הסילאן במייפל אבל לי יצא הכי טוב עם סילאן האמת

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים