GIFT CARD התחבר/י

עוגת תפוזים בחושה טבעונית


שלום שלום!

עוד סופ״ש עומד בפתח והסופ״ש הזה החלטתי להכין מתכון לעוגה טבעונית טעימה במיוחד…

עוגת תפוזים בחושה טבעונית רכה וטעימה ששוחה בסירופ תפוז שנוזל מכל כיוון.

אומנם עדיין לא חורף באופן רישמי אבל ראיתי ערימת תפוזים בסופר ופשוט לא יכולתי כבר להתאפק.

איך אני אוהבת עוגת תפוזים בחושה!

זו עוגה מושלמת לדעתי. היא מתוקה בדיוק כמו שצריך, היא מיוחדת בדיוק במידה הנכונה, היא קלה להכנה, היא מזכירה לי את אמא שלי- מה צריך יותר מזה?

למען האמת את העוגה הזו הכנתי פעמיים.

זה כמעט אף פעם לא קורה לי שאני צריכה להכין מתכון פעמיים כדי שאני אהיה מרוצה ממנו (זה פשוט עניין של ניסיון).

עוגת תפוזים בחושה טבעונית

אבל הפעם ניסיתי להכין מתכון שבמקור הוא לא טבעוני בכלל והוא פשוט היה נראה לי טעים אז החלטתי לנסות.

המסקנה שלי פעם אחר פעם עם עוגות זה שפשוט תמיד הרבה יותר טוב להכין מתכון טבעוני לעוגה מאשר לטבען.

והנה גם בעוגה הזו, ברגע שנטשתי את הרעיון של לטבען את העוגה הלא טבעונית והחלטתי לעבוד על עוגה טבעונית בחושה כמו שאני יודעת היא יצאה פשוט מדהים.

זה לא שאי אפשר לטבען עוגות, אפשר בקלות יחסית לטבען מתכונים של עוגות עם 2 ביצים.

אבל מהניסיון שלי, זה אף פעם לא יוצא טוב באותה המידה כשלא מפתחים מתכון טבעוני מקורי.

עוגת תפוזים בחושה טבעונית

אז העוגה הראשונה שהיתה אומנם מאוד טעימה אבל ממש לא אוורירית, לא עברה את מבחני הכניסה לבלוג…

והעוגה השניה… עברה ועוד איך!

היא מושלמת בעיני, באמת שלא יכולתי לבקש תוצאה טובה יותר.

סתיות, אוורירית, רכה וגבוהה.

והעיקר? טעימה כל כך. תהנו!

עוגת תפוזים בחושה טבעונית

עוגת תפוזים בחושה טבעונית


הכנות
15 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה ורבע

מה צריך

עוגה (תבנית אינגליש 22/10)

יבשים
2 כוסות קמח לבן
1 כוס סוכר לבן (ספציפית בעוגה הזו אני מעדיפה שתשתמשו בלבן)
½ 1 כוסות שקד טחון (קנוי, לא לטחון לבד)
2 כפיות אבקת אפייה

רטובים
¾ 1 כוסות מיץ תפוזים טבעי (ללא חתיכות)
¾ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל

גרידת קליפת חצי תפוז

ציפוי

½ כוס מיץ תפוזים

¼ כוס סוכר

גרידת קליפת חצי תפוז

מה עושים

עוגה (הערות חשובות בתחתית המתכון)

להדליק תנור על 170 מעלות

לתוך קערה לנפות קמח

להוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים ולערבב טוב

בקערה נוספת לערבב את כל המרכיבים הרטובים

להעביר תערובת יבשה לרטובה בשלוש נגלות ולערבב עד שאחיד (לא לערבב יותר מידי)

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 50-60 דקות עד ששיפוד יוצא נקי והעוגה סדוקה, זהובה וגבוהה

ציפוי

לקראת סיום אפיית העוגה (בערך 10 דקות לפני סיום האפייה)

להביא לרתיחה מיץ תפוזים וסוכר

לבשל על אש בינונית תוך כדי ערבוב עד לקבלת סירופ סמיך (בערך 10 דקות)

להוסיף קליפת תפוז, לערבב ולהוריד מהאש

ברגע שהעוגה יצאה מהתנור להשקות אותה בסירופ החם

לקרר 10 דקות בתבנית ואז להוציא מהתבנית ולקרר לחלוטין לפני שחותכים



הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית (22/10) לדעתי אם אתם מכינים באינגליש חד פעמית הכמות תספיק לשתי עוגות וזמן האפייה יהיה קצר יותר
  • אם אתם אופים בתבנית אחרת (נגיד מלבנית 20/30 או תבנית מאפינס) זמן האפייה יהיה קצר יותר
  • בתבנית אינגליש לחם (זו שאני משתמשת בה) לוקח לעוגה לפחות 50 דקות להאפות אם לא שעה אז סבלנות עד ששיפוד יוצא נקי
  • לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן
  • קמח מלא וסוכר חום יכבידו על העוגה הזו אז לשיקולכן 🙂
  • במקום שקד טחון אפשר קוקוס טחון באותה הכמות

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים