שלום שלום!
עוד סופ״ש עומד בפתח והסופ״ש הזה החלטתי להכין מתכון לעוגה טבעונית טעימה במיוחד…
עוגת תפוזים בחושה טבעונית רכה וטעימה ששוחה בסירופ תפוז שנוזל מכל כיוון.
אומנם עדיין לא חורף באופן רישמי אבל ראיתי ערימת תפוזים בסופר ופשוט לא יכולתי כבר להתאפק.
איך אני אוהבת עוגת תפוזים בחושה!
זו עוגה מושלמת לדעתי. היא מתוקה בדיוק כמו שצריך, היא מיוחדת בדיוק במידה הנכונה, היא קלה להכנה, היא מזכירה לי את אמא שלי- מה צריך יותר מזה?
למען האמת את העוגה הזו הכנתי פעמיים.
זה כמעט אף פעם לא קורה לי שאני צריכה להכין מתכון פעמיים כדי שאני אהיה מרוצה ממנו (זה פשוט עניין של ניסיון).
אבל הפעם ניסיתי להכין מתכון שבמקור הוא לא טבעוני בכלל והוא פשוט היה נראה לי טעים אז החלטתי לנסות.
המסקנה שלי פעם אחר פעם עם עוגות זה שפשוט תמיד הרבה יותר טוב להכין מתכון טבעוני לעוגה מאשר לטבען.
והנה גם בעוגה הזו, ברגע שנטשתי את הרעיון של לטבען את העוגה הלא טבעונית והחלטתי לעבוד על עוגה טבעונית בחושה כמו שאני יודעת היא יצאה פשוט מדהים.
זה לא שאי אפשר לטבען עוגות, אפשר בקלות יחסית לטבען מתכונים של עוגות עם 2 ביצים.
אבל מהניסיון שלי, זה אף פעם לא יוצא טוב באותה המידה כשלא מפתחים מתכון טבעוני מקורי.
אז העוגה הראשונה שהיתה אומנם מאוד טעימה אבל ממש לא אוורירית, לא עברה את מבחני הכניסה לבלוג…
והעוגה השניה… עברה ועוד איך!
היא מושלמת בעיני, באמת שלא יכולתי לבקש תוצאה טובה יותר.
סתיות, אוורירית, רכה וגבוהה.
והעיקר? טעימה כל כך. תהנו!