GIFT CARD התחבר/י

טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק


טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק!
יאבאלה כמה פעמים ביקשתם ממני מתכון ל׳עוף׳ ברוטב תפוז…

אחד המתכונים שמחכה אצלי ברשימות כבר ממש ממש הרבה זמן.
עכשיו יש לציין שהגרסה הישראלית היא שונה מהגרסה הסינית- אמריקאית.

טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק
בגרסה הישראלית העוף זה כזה פולקה כזה (🥺)

ובגרסה הסינית – אמריקאית זה חתיכות ופיסות בכל מיני גדלים.
הלכתי על הגרסה הסינית!

כי זה יותר מגניב עם טופו וגם הרבה יותר זורם 😉
הכנתי את הכל במחבת המעולה של רוסו מהשת"פ הכייפי שלנו עם קוק אנד בייק.

טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק
היא נהדרת כי כלום כלום כלום לא נדבק אליה וזה פשוט כ"כ נוח לעבוד ככה.
לכו לסטורי שלי באינסטגרם לשמוע על קוד קופון ומארזי פסח וכו וכו 🤩
ובנתיים בואו נכין?

כן! כדאי לכן.
טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק

טופו סיני ברוטב תפוז חמוץ מתוק


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

טופו

3 כפות קמח לבן

¼ כוס קורנפלור

¼ כוס חלב סויה / מים

1 חבילת טופו קרועה לפיסות בכל מיני גדלים

2 כפות שמן שומשום לטיגון

רוטב
1 כוס מיץ תפוזים
¼ כוס רוטב סויה
1 כף קורנפלור
1 כפית צ'ילי מיובש
¼ כוס רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות חומץ אורז / מירין / מיץ לימון
2 שיני שום כתושות

להגשה

אורז

בצל ירוק

גרידת קליפת תפוז

מה עושים

טופו

בקערה מערבבת קמחים וחלב סויה

מוסיפה טופט ומערבבת עם תערובת הקורנפלור כך שכל הפיסות מכוסות בבלילה מכל הצדדים

מחממת כמה כפות שמן רגיל או שמן שומשום במחבת
מעבירה את חתיכות הטופו ומטגנת תוך כדי ערבוב עשר דקות

רוטב

בקערה מערבבת את על מרכיבי הרוטב

מעבירה את הרוטב בכמה נגלות למחבת החמה על הטופו

מערבבת מידי פעם במשך עשר דקות

לקשט בבצל ירוק וגרידת קליפת תפוז ולהגיש על אורז חם



הערות והמרות:

  • במקום תפוזים אפשר קלמנטינה או לימון
  • במקום קמח רגיל אפשר כל קמח אחר
  • במקום טופו אפשר כרובית / חציל / ברוקולי וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים