שלום עם עוד מתכון לחול המועד!
מלא מכן ביקשו מתכון ללחמניות טבעוניות כשרות לפסח והיו לי עם זה כמה בעיות 🙂
קודם כל, זה לא טעים, בעיני כמובן… אני זוכרת ממש מזמן מלפני הטבעונות שיש לזה טעם של קמח מצה וחביתה 😂
דבר שני, המתכונים המקוריים ממש ממש נשענים על ביצים כדי לחפות על זה שאין פה באמת קמח.
ניסיתי לעשות לזה גירסה טבעונית שנה שעברה וזה פשוט… לא היה זה.
אני לא אוהבת, או יותר נכון מתנגדת עקרונית, להעלות לפה מתכונים לא מוצלחים רק כדי להגיד שיש למשהו גרסה טבעונית.
מתכונים לאוכל שהוא גם ככה תחליף (לחמניות בפסח נגיד) כשעושים אותם בגירסה טבעונית זה לפעמים פלוס ופלוס יוצא מינוס…
אז החלטתי שלא להתעקש ולא להעלות לפה מתכון לא ממש מוצלח רק בשביל הרעיון.
אבל עדיין נשאר בי כמובן החשק להעלות משהו שהוא פתרון לצורך לאכול לחמניה / מאפה / משהו שמזכיר לחם או לחמניה.
אז חשבתי וחשבתי (סתם לא כזה הרבה חח) מה הכי דומה ללחמניה? מאפינס!
וכך נולדו לו מתכון למאפינס כשר לפסח 🙂
יש לקחת בחשבון:
אנחנו מדברים פה על מאפינס מקמח מצה כן? אז זה לא שיא האווריריות וזה לא תופח וגבוה ענקי ויפה…
אבל זה מאפינס לכל דבר וזה ממש ממש טעים!
אני לא הוספתי תוספות בנגלה הזו כי רציתי לראות איך זה יעבוד נקי אבל עכשיו אחרי שטעמתי (טעים!) לדעתי תוספות יהיו פה מעולות.
פעם הבאה בטוח מוסיפה זיתים או תירס או פסטו יאמ יאמ יאמ!
תהנו מלאן!