GIFT CARD התחבר/י

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים


היי היי!

אז היום ט״ו בשבט וכן אני לא בטוחה מה בראוניז שוקולד חמאת בוטנים קשור ישירות לט״ו בשבט אבל…

מרגיש לי שבראוניז טבעוני זה תמיד מתאים ובטח שהוא כזה מפנק ובארבע שכבות ועם תוספות והפתעות 🙂

האמת היא שכל שנה אני קצת מתלבטת מה לעשות בבלוג בט״ו בשבט והשנה אפילו יותר.

אני תמיד שואלת אתכן ומקבלת תשובות מגוונות.

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים

לי אישית מרגיש שזה חג של ילדים.

יש לי זכרונות מדהימים מט״ו בשבט, אני בטוחה שכבר סיפרתי לכם…

כל שנה בכוכב יאיר היינו כל הילדים מכל הגילאים הולכים לשתול עצים בחורשה.

יש לי כל כך הרבה תמונות שלי מהפעילות החמודה הזו.

אני כן זוכרת (וזה גם ברור מאוד בכל התמונות) שהיה מאוד מאוד חורפי.

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים

ירד המון גשם בחורף כשהייתי קטנה והיה קר, בכל התמונות אנחנו נראים כאילו אנחנו בקנדה עם כמות הצעיפים והכובעים.

אני באמת לא זוכרת מתי פעם אחרונה לבשתי צעיף בארץ 😜

בכל מקרה, לשתול עצים זה כיף אבל בואו נודה בעובדות… אוכל של ט״ו בשבט זה לא הדובדבן שבקצפת של החגים בארץ חחח

צריך להיות ממש יצירתי בשביל מתכון מגניב וטעים לחג הזה.

או פשוט… להכין בראוניז שוקולד חמאת בוטנים טבעוני, כי פולי קקאו זה שיח ובוטנים גם גדלים באדמה וקמח זה חיטה קיצור- חג האילנות!

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים


הכנות
20 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד שעה (קרור)

מה צריך

בראוניז שוקולד חמאת בוטנים (12-16 חתיכות)

שכבת שוקולד

רטובים

½ כוס חמאת בוטנים

100 גרם שוקולד מריר

⅓ כוס רסק תפוחים

⅔ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

יבשים

1 כוס קמח לבחירתכם (פירוט בתחתית המתכון)

1 כפית אבקת אפייה

¼ כוס אבקת קקאו

חופן גדושה שוקולד צי׳פס

שכבת חמאת בוטנים

½ כוס חמאת בוטנים

¼ כוס מייפל

שכבת ציפוי

½ כוס חמאת בוטנים

¼ כוס מייפל

חופן שברי בוטנים קלויים

מה עושים

בראוניז

שכבת שוקולד

בסיר או במיקרו להמיס חמאת בוטנים ושוקולד, לערבב לתערובת אחידה

להעביר לקערה, להוסיף את כל שאר המרכיבים הרטובים ולערבב טוב

להוסיף מרכיבים יבשים ולערבב טוב

להוסיף שוקולד צ׳יפס ולערבב

להעביר חצי כמות בלילה לתבנית 20/20 מרופדת בנייר אפייה

שכבת חמאת בוטנים

לערבב חמאת בוטנים ומייפל עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה

למרוח מעל שכבת השוקולד ולכסות בשארית בלילת השוקולד

לאפות על 180 מעלות 15-18 דקות עד שהדפנות יציבות והמרכז עדיין מעט רך

לקרר לחלוטין לפני שכבת הציפוי

שכבת ציפוי

לערבב חמאת בוטנים ומייפל עד שמתקבלת תערובת סמיכה ואחידה

לפזר מעל שברי בוטנים, לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  •  קמח אפשר- קמח לבן, קמח מלא (כוסמין או חיטה), קמח שיבולת שועל, קמח רב תכליתי נטול גלוטן
  • במקום בוטנים בחלק העליון אפשר לפזר במבה ממש לפני הגשה (מתאים לילדים וממש מגניב)

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים