עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד


בוקר טוב ושישי שמח לכולם!

מי פה עוקב אחרי מספיק זמן כדי לזכור שפעם ממש ממש ממש מזמן הפוסטים החדשים לבלוג היו עולים בשבת?

או מיי גאד אני מסתכלת על זה אחורה עכשיו ואני כזה- וואו באמת? אשכרה העליתי פוסט חדש כל יום שבת בבוקר?

זה התחיל כי כשהבלוג עלה לאוויר הייתי עדיין בעבודה של 9-18 והזמן היחיד שהיה לי להעלות מתכון לבלוג היה בשבת.

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

ואז אחרי שכבר התחלתי לעבוד מהבית פחדתי לשנות את מה שעבד בעיני טוב ונשארתי עוד לפחות כמה חודשים עם פוסטים בשבת…

יום אחד זה התבהר לי שגם אם משהו עובד טוב זה לא אומר שמשהו אחר לא יעבוד יותר טוב והפסקתי להעלות פוסטים חדשים בסופ״ש.

היום זה נראה לי מצחיק שאי פעם חשבתי אחרת 🙂

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

אז מה אני עושה פה היום, ביום שישי בבוקר?

רגע רגע, קודם כל יום שישי בבוקר זה ממש לא יום שבת!

אנשים עדיין בחוץ ועובדים וזה לגיטימי וגם, הסופרים פתוחים, הסופ״ש רק בפתח ומתכון חדש זה דווקא כיף.

המתכון הזה כבר היה מוכן מיום שלישי לזמנו לעלות לבלוג בחמישי כרגיל אבל אז אתמול הייתי ביום צילומים לפרויקט מרגש מתשע עד שבע בסטודיו מחוץ לבית.

אפילו לא יכולתי להיות עם הפלאפון! אשכרה יום שלם אפילו לא העליתי סטורי- חריג מאוד 🙂

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

חזרתי הביתה בשמונה והייתי כבר חצי בן אדם ומפה לשם הנה, עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד עולות היום לבלוג.

בבוקר יום שישי שטוף שמש אחרי שבוע מלא בעשייה ואחרי 14 יום של אתגר תזונתי שכל מה שהתחשק לי לאכול בו זה חמאת בוטנים (חחח אמיתי!)

מקווה שתהנו מהעוגיות היפות והחמודות האלו ושיהיה סופ״ש שמח.

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד

עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד


הכנות
15 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

בצק (18-20 עוגיות)

1 כוס חמאת בוטנים

½ כוס מייפל

1 כפית תמצית וניל

¼ כוס חלב שקדים

½ אבקת אפייה

⅔ כוס קמח קוקוס

ציפוי שוקולד

⅓ כוס שמן קוקוס מומס

2 כפות קקאו

1 כף מייפל

מה עושים

בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לטרוף חמאת בוטנים, וניל, חלב ומייפל עד שאחיד (עם מטרפת ידנית או מזלג)

להוסיף אבקת אפייה וקמח קוקוס ולערבב בעזרת כף עץ*

להכין כדורים בגודל גדור פינגפונג ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים גדולים

בעזרת מזלג בעדינות למעוך את הכדורים

לאפות 13-15 דקות עד שיציב (יותר זמן בתנור יותר קריספי, פחות זמן בתנור יותר צ׳ואי)

להוציא ולקרר לחלוטין

ציפוי

לערבב את כל מרכיבי הציפו בקערית

לטבול חצי מכל עוגיה בציפוי

להניח על נייר אפייה ולקרר

לשמור בכלי אטום על השיש 4-5 ימים (אם קיץ ממליצה לשמור במקרר)



הערות והמרות:

  • הבצק צריך להיות קל ונעים לעבודה ולא פירורי או דביק, אם דביק להוסיף עוד כף קמח אם פירורי להוסיף עוד כף חמאת בוטנים עד שאחיד ונוח לעבודה
  • אפשר כל חמאת אגוזים שאתם אוהבים
  • לדעתי אפשר גם עם קמח חיטה / כוסמין וכדומה אבל יכול להיות שהכמות תהיה מעט גדולה יותר
  • אפשר בלי ציפוי השוקולד כמובן

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים