GIFT CARD התחבר/י

קציצות אפונה טבעוניות


היי חברות וחברים

היום עולה מתכון שהוא היה סוג של הברקה של רגע אחד – קציצות אפונה טבעוניות.

אני ממש מקווה שהוא יהפוך להיות אורח קבוע במטבח שלכן.

אני חייבת לחלוק את מה שמתן אמר כשהוא אכל את הקציצה הראשונה- אומייגאד זה מרק אפונה בקציצות!

שזו כמובן מחמאה ענקית כי מרק אפונה זה המרק הכי טעים בעולם.

קציצות אפונה טבעוניות

לאחרונה בא לי דברים פשוטים, יש לי תקופות כאלו, במיוחד אחרי שיוצא שאנחנו מזמינים הרבה בחוץ או אחרי תקופות של מלא אוכל מבושל (כמו בחגים)

שפשוט מתחשק לי דברים קלילים ובלי הרבה מרכיבים.

אם אתן עוקבות אחרי באינסטגרם בטח כבר נחשפתם לשיגעון הטוסט מחמצת עם אבקודו שלי 🙂

בכל מקרה לפני כמה ימים התחשק לי אפונה אבל לא רציתי משהו מאוד מורכב ומבושל וחם, לא מרק, לא תבשיל, לא מנה ענקית.

ואז זה בא אליי- קציצות אפונה! איזה פתרון מעולה.

קציצות אפונה טבעוניות

עוד לפני שבכלל התחלתי להכין כבר דימיינתי את הצבע המדהים שיהיה להן.

היו לי את כל המרכיבים שהייתי צריכה בבית וברגע האחרון, כשהוצאתי את הגבינה הטבעונית מהמקרר ראיתי בזווית העין צנצנת פסטו.

זה מבחינתי סגר את הפינה וברגע ידעתי שאלו לא יהיו סתם קציצות אפונה אלא קציצות אפונה ופסטו שזה פשוט רמה אחת מעל.

זה יצא טעים כמו שזה נראה ואפילו יותר.

מקווה שתכינו כבר בימים הקרובים ולא לשכוח לצלם ולשלוח לי! ❤️

קציצות אפונה טבעוניות

קציצות אפונה טבעוניות


הכנות
10 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

קציצות (12-15 חתיכות)

600 גרם אפונה קפואה (לא חייב להפשיר)

חצי גביע (120 גרם) גבינה לבנה טבעונית

3 כפות גדושות פסטו לבחיתרכן

⅓ כוס פתיתי שמרי בירה / פרמזן טבעוני

מלח פלפל על פי טעם

½ עד 1 כוס קמח לבחיתרכן

שמן זית למשיחה

מה עושים

קציצות

להדליק תנור על 190 מעלות (לפחות רבע שעה מראש)

במעבד מזון להניח אפונה, גבינה, פסטו, שמרי בירה מלח ופלפל

לעבד למשחה (היא לא תהיה חלקה זה בסדר)

להעביר לקערה ולהוסיף קמח בהדרגה עד שאפשר לעשות קציצה יציבה

להכין קציצות, להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

למשוח כל קציצה בנדיבות בשמן זית ולאפות 30-40 דקות עד שיציב וסדוק

לקרר מעט ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום אפונה אפשר כל קטניה אחרת (קפואה ומוכנה לאכילה)
  • לדעתי זה יעבוד גם עם אפונה משימורים אבל אולי תצטרכו יותר נוזלים
  • אפשר להוסיף תרד וברוקולי ובצל וכו
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים