עוגיות פאי פקאן ושוקולד


היי כולם.

תופסת אתכם בין חגים לכיפור לעוד חגים?

אתם בארץ בכלל?! עושה רושם שכן כי אתם משוטטים בבלוג כרגיל שזה תמיד נחמד.

אוקי אז היום עולה מתכון שהוא קצת לכבוד יום כיפור אבל גם הרבה לכבוד זה שאין על עוגיות שמושלמות לקפה 🙂

אני לא בטוחה כמה מכם צמים בכיפור, אני אישית לא צמה אבל גדלתי בבית שכן צמים בו.

עד גיל 15-16 צמתי ביום כיפור ולמען האמת יש לי זכרונות מאוד טובים מיום כיפור בתור ילדה.

עוגיות פאי פקאן ושוקולד

אני כבר המון שנים לא צמה בכיפור אבל פעם בכמה זמן אני עושה מה שנקרא ביהדות תענית דיבור ובמסורות אחרות יש לזה שמות שונים ומגוונים.

זה בעצם אומר שאני שותקת במשך יממה.

אני כבר הרבה שנים מתרגלת בודהיזם ככה שיוצא לי לתרגל שתיקות בלי קשר ליום כיפור אבל לפעמים עם השקט של העיר אני מנצלת את ההזדמנות להתכנס קצת פנימה.

אני מאוד מתחברת בחיי היום יום שלי לקונספט של חשבון נפש.

אני חושבת שאנחנו צריכים לעשות חשבון נפש הרבה יותר מפעם אחת בשנה.

עוגיות פאי פקאן ושוקולד

ואני אישית לא חושבת שאנחנו צריכים לבקש סליחה של אל כזה או אחר אלא יותר לסלוח לעצמנו בראש ובראשונה ואז לכל מי שסביבנו באשר הם.

בכל מקרה, גם אם אתם צמים וגם אם לא, אני החלטתי להכין מתכון נהדר במיוחד לעוגיות פאי פקאן ושוקולד שהן גם טבעוניות גם קרנצ׳יות מבחוץ וגם פאדג׳יות מבפנים.

התוצאה? וואו!

מקווה שתכינו ואם אתם צמים אז צום קל ואם לא אז שיהיה שבוע טוב.

אוהבת את כולכם. 🙂

עוגיות פאי פקאן ושוקולד

עוגיות פאי פקאן ושוקולד


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

עוגיות (15-17 חתיכות) 

רטובים

2/3 כוס סוכר חום

1/2 כוס שמן קוקוס מגובש רך (לא נוזלי)

1/4 כוס רסק תפוחים

3-4 כפות חמאת אגוזי לוז / שקדים / טחינה / ממרח שוקולד טבעוני

1 כפית תמצית וניל

יבשים

1/3 כוס קמח כוסמין לבן

1 כוס קמח כוסמין מלא

1 כפית אבקת אפייה

תוספות

2/3 כוס פקאנים טבעיים מרוסקים לשבבים קטנים מאוד

50 גרם שוקולד מריר מרוסק

קישוט 

50 גרם שוקולד מריר מרוסק

חופן פקאנים שבורים גס

כף מלח גס

מה עושים

עוגיות

להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת מקציף חשמלי להקציף יחד סוכר ושמן קוקוס עד לקבלת תערובת מעט בהירה

להוסיף רסק תפוחים, חמאת אגוזים ווניל ולהקציף עד לקבלת תערובת תפוחה, קרמית ובהירה

להוסיף קמחים ואבקת אפייה ולערבב טוב בעזרת כף

להוסיף את התוספות ולערבב טוב

התערובת צריכה להיות רכה ואחידה ולא פירורית

להכין עוגיות בקוטר 4 ס״מ בעובי 1 ס״מ (אפשר גם יותר דקות)

להניח ברווחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 15-18 דקות עד שסדוק ויציב (תבואו אחרי 13 דקות לבדוק מה נשמע)

להוציא מהתנור וישר לפזר מעל מלח גס (לא חובה)

לקרר לחלוטין לפני שמזיזים מהתבנית ולזלול



הערות והמרות:

  • בשביל המרקם המושלם צריך להשתמש במקציף חשמלי זה לא יעבוד אותו דבר עם כף
  • לשמן קוקוס אין תחליף חוץ מחמאה טבעונית (אפשר לקנות, יש היום בסופרים חמאות טבעוניות טובות)
  • את הפקאנים אפשר להחליף בשיבולת שועל דקה או בכל אגוז אחר מרוסק לשבבים
  • את הרסק התפוחים אפשר להחליף במחית בננה אבל זה יורגש בטעם
  • אני מאמינה שאת הקמח המלא אפשר להחליף בקמח שיבולת שועל ואת הקמח הלבן בקמח נטול רב תכליתי וזה גם יעבוד. אבל עדיין לא נסיתי… 🙂

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים