GIFT CARD התחבר/י

חיתוכיות פאי פקאן


שלום לכל היפות והיפים!

אוקי אז… ממש ממש רגע לפני שאנחנו מתחיל הטירוף המוחלט של שבועות אני מספיקה להעלות לכן עוד כמה מתכונים כייפים ו׳רגילים׳ 🙂

והיום… חיתוכיות פאי פקאן- וואאה כמה שזה טעים נומ נומ נומ!

יש לנו פה כמה וכמה שכבות שכולן מבוססות על פאי הפקאן המסורתי אבל בגירסת חתוכיות ועם טיווסט של קינמון ותפוחי עץ.

זה יצא טעים בקטע מלחיץ.

חיתוכיות פאי פקאן

אז רגע לפני שאתן קופצות למטבח להכין, אני אספר לכן שהיום התחלתי לעבוד על פרוייקט חדש שימשך כל חודש מאי וזה הולך מאוד לשמח אתכן.

זה פרוייקט משותף שלי ושל נדיה אליס, השפית הטבעונית האיטלקיה הכי מוכשרת בעולם, בו אנחנו הולכות ליצור לכן לא פחות מ 8 מתכונים חדשים בוידיאו!

עברו שנתיים מאז הפעם האחרונה שעבדנו יחד (אנחנו חברות מאוד טובות אז בשנתיים האחרונות עשינו הרבה ביחד חוץ מלעבוד 😊 ) והיום התחלנו פרוייקט חדש.

חיתוכיות פאי פקאן

אני לא רק מתרגשת מהפרוייקט עצמו שהוא מדהים, אני שמחה ממש ממש לעבוד שוב בפול פאוור עם אנשים שאני כ״כ אוהבת.

זה גרם לי להבין שוב שכמה שהיו בקורונה גם צדדים חיוביים, העבודה עם אנשים היא כל כך מפרה וחשובה ומעוררת מוטיבציה ויצרתיות וכמה התגעגעתי לזה.

אם אתן עוקבות אחריי בסטורי בטח כבר נשטפתן היום במלא מלא סרטונים של כל הדברים שהכנו ובאמת שזה הולך להיות מדהים.

ובנתיים כדי שלא יהיה לנו ׳משעמם׳ בטעות- רוצו להכין חיתוכיות פאי פקאן ❤️❤️

חיתוכיות פאי פקאן

חיתוכיות פאי פקאן


הכנות
30 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

שכבת בצק (12-16 חתיכות)

1 כוס קמח לבן

½ 1 כוסות שקד טחון

⅓ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

½ כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית

¼ כוס חלב סויה / אחר

שכבת פקאנים מייפל

⅓ כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית

⅓ עד ½ כוס מייפל

3 כפות קורנפלור + 3 כפות מים

1 כפית קינמון

200 גרם פקאנים שבורים דק

3 כפות ריבת תפוחי עץ או חצי תפוח עץ חתוך דק

2 כפות חמאת שקדים או כל חמאת אגוזים אחרת / טחינה

שכבת קרמבל

⅓ כוס סוכר חום

¼ כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית

½ כוס שיבולת שועל מהירה להכנה

נגיעה של קינמון

מה עושים

שכבת בצק

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב את כל המרכיבים היבשים

להוסיף מרכיבים רטובים ולערבב טוב

ללוש לבצק אחיד (שימו לב להערות בתחתית המתכון)

להעביר לתבנית מלבנית 30/15 מרופדת בנייר אפייה (כולל דפנות)

לשטח ולהדק טוב טוב ולהכניס לתנור ל 15 דקות

שכבת פקאנים מייפל

בקערית לערבב קורנפלור ומים, להניח בצד

בסיר נונסטיק להניח את כל שאר המרכיבים (בלי הפאקנים השבורים)

לבשל תוך כדי ערבוב עד שסמיך ואחיד

להוסיף תערובת קורנפלור ולבשל עוד כמה רגעים

להוסיף פאקנים שבורים, לערבב ולהוריד מהאש

שכבת קרמבל

בקערה לערבב את כל מרכיבי הקרמבל עד לקבלת גושים בכל מיני גדלים

הכנה ואפייה

להוציא את התבנית מהתנור לאחר 15 דקות

לשפוך מעל הבצק את תערובת הפקאנים והמייפל החמה

לפזר מעל קרמבל בנדיבות ולאפות (עדיין על 170) 30-35 דקות עד שזהוב

לקרר לחלוטין לפני שחותכים ומגישים



הערות והמרות:

  • במקום פקאן אפשר בוטנים / שקדים / לוז וכו
  • במקופ מייפל אפשר סוכר חום

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים