GIFT CARD התחבר/י

שבלולי פסטו וגבינות


היי היי!

לפני שבועיים עלה לבלוג גלאט פטל מבצק ספידי שהיה הצלחה מסחררת.

אחרי שהוא עלה הותקפתי בהודעות ששואלות איך אפשר לעשות את הבצק הזה מלוח.

ואני מבינה אתכן, זה בצק מושלם, הכי קל לעבודה, הכי מהיר להכנה ומתאים להכל.

אני מכינה אותו מלוח המון בבית בכל מיני צורות וטעמים אז ברגע שביקשתן קפצתי על המציאה להעלות מתכון לזה בבלוג.

בחרתי להכין מהבצק שבלולי פסטו וגבינות טבעוניות כי זה קל וטעים וכולם אוהבים את זה 🙂

שבלולי פסטו וגבינות

אם לא יצא לכן לעבוד עם בצק ספידי אתן עומדות להתאהב ללא ספק.

לדעתי אתן תתאהבו גם בבצק וגם במילוי.

הוא יצא כל כך טוב שממש מתחשק לי להכין אותו לעוד כל מיני דברים כמו מילוי לרביולי, רוטב ללזניה או פסטה וכו.

הכי כיף מתכונים שמתאימים למה סוגים של מנות נכון?

שבלולי פסטו וגבינות

חוץ מהמתכון הטעים הנה עוד כמה עדכונים…

הזמן טס והנה עוד שבועיים כבר מגיע תאריך מעבר הדירה ואנחנו יוצאים לדרך מתל אביב לפרדס חנה.

אני בהתרגשות שיא. גם ממקום חדש, גם מכל התהליך של המעבר, גם מהשינוי, גם מהטבע, גם מהמרחב והשקט ובקיצור מהכל.

אני יודעת שתהיה לנו תקופת הסתגלות ואין לי ספק שיהיו הרבה דברים בתל אביב שאני אתגעגע אליהם אבל כרגע אני ממש בהתרגשויות.

אני כל כך אוהבת לעבור דירה, אין על שינויים והתחלות חדשות (או יותר נכון המשכים חדשים) ועם ההריון והכל זו באמת תקופה מרגשת.

בקיצור, עדכוני מעבר דירה יתחילו פה בקרוב ובנתיים נכין אוכל טעים. 😉

שבלולי פסטו וגבינות

שבלולי פסטו וגבינות


הכנות
15 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

בצק (9-12 חתיכות)

2 כוסות קמח לבן / חצי חצי לבן מלא

½ כפית אבקת אפייה

½ כפית מלח

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן זית

מילוי

1 צנצנת פסטו / ממרח עגבניות מיובשות

חופן גדושה ירקות קלויים קצוצים- זיתים, פלפל קלוי, עגבניות מיובשות וכו

½ כוס גבינה טבעונית למריחה- שמנת / לבנה / עיזים

½ כוס פתיתי שמרי בירה

½ כוס מוצרלה טבעונית מגורדת

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש לבצק אחיד ורך

להניח בקערה, לכסות במגבת ולהניח בצד 10 דקות

הרכבה

להדליק תנור על 180 מעלות

לרדד את הבצק למלבן בעובי ½ ס״מ (לא דק, אנחנו רוצים בצק יציב ושמנמן)

בקערית לערבב את כל מרכיבי המילוי

למרוח את המילוי על הבצק, לגלגל לרולדה הדוקה ולחתוך לשבלולים בעובי 3-4 ס״מ לפחות

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 35-45 דקות עד שזהוב ויציב

לקרר מעט ולהגיש



הערות והמרות:

  • אפשר כל ממרח שאוהבים
  • אפשר להוסיף כל גבינה או ירק שאוהבים
  • אפשר להכין כיסונים ממולאים כמו בוריקטס
  • שימו לב שהמילוי צריך להיות משחתי ולא נוזלי אחרת זה ינזל מהשבלול באפייה

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים