GIFT CARD התחבר/י

עוגת שמרים פיסטוקים


היי! יאיי נגמר פסח 🙂

כן זה לא בדיוק היה פסח רגיל וכן הכל בהחלט היה מוזר וכן אני כמו שאתם יודעים לא שומרת חמץ אבל…

לבלוג הרי לא עולים מתכונים עם חמץ בחג אז העוגה הזו זה שיא ההתרגשות.

האמת היא שלא ידעתי מה אני אכין לצאת החג, בכלל לא חשבתי על זה כי הכל כל כך מוזר בימים האלו ויום רודף יום.

פתאום היום בבוקר קמתי והבנתי שהנה נגמר פסח ופתאום כל הפיד שלי מלא בעוגת שמרים.

עוגת שמרים פיסטוקים

לא לקח לי הרבה זמן לפתח חשק עז לעוגת שמרים אבל אז נתקלתי בבעיה…

כבר יש בבלוג עוגת שמרים שוקולד ויש בבלוג עוגת שמרים קינמון וגם יש עוגת שמרים גבינה ופטל ועוד ועוד ועוד, אז… במה ממלאים?

התייעצתי אתכם ברשתות החברתיות ונתתם לי רעיונות מדהימים.

אבל אין ספק שהרעיון שחזר הכי הרבה היה פיסטוק.

ואם להיות ספציפית- פיסטוק שוקולד או פיסטוק חלבה.

אלו היו הפיינליסטים. אז עשיתי סקר ואז מה קרה? יצא תיקו!

עוגת שמרים פיסטוקים

לא נותרה לי ברירה אלא להכין- עוגת שמרים פיסטוקים שוקולד וחלבה 🙂 🙂

כן כן, אין דרך יותר טעימה לסיים את פסח, אין דרך יותר טעימה להתחיל את הסופ״ש ולהמתיק את ימי ההסגר המשונים.

אני מקווה שעוברים עליכם ימים רגועים ונעימים.

אני אישית השבוע התחלתי לרוץ (לא סובלת ריצה!) אשכרה היו צריכים לנעול אותי חודש בבית עם מגיפה עולמית כדי שיבוא לי לרוץ…

אז אני רצה סיבובים מסביב לבניין ואני חייבת להגיד לכם שזה ממש ממש משחרר.

יאללה לכו להכין עוגה ושיהיה סופ״ש קסם.

עוגת שמרים פיסטוקים

עוגת שמרים פיסטוקים


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים וחצי (התפחה)

מה צריך

בצק

יבשים

3 כוסות קמח כוסמין לבן

2 כפיות שמרים יבשים

¼ כוס סוכר חום

½ כפית מלח

רטובים

3 כפות רסק תפוחים

¼ כוס שמן

¾ כוס חלב שקדים / סויה מעט חם

1 כפית תמצית וניל

מילוי

3 כפות טחינה גולמית

¼ כוס חלב שקדים / סויה

3 כפות סוכר חום

2 כפות אבקת קקאו

תוספות

חופן פיסטוקים שבורים קטן קטן

חופן גדושה גוש חלבה מפורר

ציפוי

2 כפות חלב סויה

חופן פיסטוקים שבורים קטן קטן

חופן גוש חלבה מפורר

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את המרכיבים היבשים

להוסיף את המרכיבים הרטובים ולערבב טוב בעזרת כף

ללוש 10 דקות בידיים או במיקסר וו (להוסיף מעט קמח מידי פעם במידת הצורך אם הבצק מאוד מאוד דביק)

התפחה

לעשות כדור, לשים בקערה גדולה משומנת (לשמן גם את הכדור) ולעטוף את הקערה במגבת או ניילון נצמד

להניח במקום חמים לשעה עד שעתיים עד שהבצק מכפיל את נפחו

מילוי

לערבב את כל המרכיבים לממרח סמיך מאוד

הכנה

כשהבצק תפח, להוציא מהקערה וללוש קצת על משטח מקומח

לרדד למלבן רחב בעובי חצי ס״מ

למרוח בנדיבות ממרח ומעל לפזר תוספות

לגלגל לרולדה הדוקה

לחתוך את הרולדה לאורך כך שקצה אחד עדיין מחובר וכל השאר חתוך לשניים

לקלוע לצמה

להניח בתבנית אינגליש רחבה (תבנית לחם) או תבנית עגולה, להתפיח 45 דקות במקום חמים

צפוי

לאחר 45 דקות, למשוח טוב בחלב סויה

לפזר מעל עוד קצת שברי פיסטוק וחלבה

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות
לאפות 35-45 דקות עד שיציב וזהוב כהה

לקרר לפחות שעה ואז לחתוך ולהגיש



הערות והמרות:

  • מבחינת קמחים אפשר חצי חצי עם קמח מלא (אפילו 70-30 למי שרגיל למרקם של קמחים מלאים)
  • יש שאומרים שזה עובד טוב עם קמח רב תכליתי נטול גלוטן- לא ניסיתי בעצמי עדיין
  • אתם יכולים איזה מילוי שבא לכם כמובן
  • מבחינת תבניות- אינגליש גדולה של לחם 22/10 או עגולה 24-25 ס״מ ואפשר גם רולים קטנים (זמן אפייה קצר בחצי)

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים