GIFT CARD התחבר/י

עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן


נומ נומ נומ! איזה מתכון עולה לפה היום…

מתכון לעוגיות פיסטוק ושוקולד לבן טבעוניות מדהימות במיוחד.

זה בעצם מתכון בתוך מתכון כי יש לנו פה מתכון לעוגיות חמאה טבעוניות שאני בחרתי כאמור לצפות בשוקולד לבן ופיסטוק.

אבל… אם תגשו לסוף המתכון תגלו רשימה מדהימה של אופציות ממש טעימות וכל מיני שילובים שאפשר לעשות עם העוגיות האלו.

איך אני אוהבת מתכונים מודולריים!

עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן

המתכון הזה הוא פרי יצירה לקראת אירוע התרמה מרגש שאני משתתפת בו חודש הבא.

לאירוע אני מכינה 40 מארזים של עוגיות טבעוניות ב 4 סוגים שונים וזה בהחלט ממש מגניב.

אני צריכה להכין עוגיות שדי קל לארוז ושלא מתייבשות ועוגיות חמאה זה ממש בול.

אני גם ממש מתרגשת מהאירוע וגם ממש שמחה לפתח 4 מתכונים חדשים למתכונים לעוגיות.

כי אין דבר כזה יותר מידי מתכונים לעוגיות.

ועכשיו אחרי כל הדיבורים על המתכון, קצת עידכונים.

עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן

אני מרגישה ממש טוב, חודש חמישי זה תענוג. גם פיזית הרבה יותר קל וגם יש מלא תזוזות של הועבר וזה מרגש מאוד.

ויש כבר בטן יפה וזה הכי הכי כיף בעולם.

מעבר לזה עוד פחות משלושה שבועות אנחנו עוברים דירה וההתרגשות בשיאה בערך.

אני לא מאמינה שאחרי כל כך הרבה זמן בתל אביב אנחנו אשכרה עוברים לכפר…

יהיה לנו הרבה להתרגל אין לי ספק אבל יותר מהכל אני פשוט ממש ממש מתרגשת 🤩

בכל מקרה, כל העידכונים על המעבר יהיו כמובן גם פה וגם ברשתות החברתיות אז תאשרו בסביבה

ועכשיו לכו להכין עוגיות!

עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן

עוגיות פיסטוק ושוקולד לבן


הכנות
20 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

עוגיות (30-40 חתיכות)

100 גרם חמאה טבעונית

½ כוס סוכר חום

1 כפית תמצית וניל

1 כוס קמח לבן

½ כפית אבקת אפייה

2 כפות אבקת סוכר

2 כפות חלב סויה / שקדים וכדומה

ציפוי

100 גר שוקולד לבן טבעוני מומס

100 גר פיסטוקים מרוסקים דק דק

מה עושים

הכנה

במיקסר עם וו גיטרה (או בעזרת מקציף חשמלי ידני) להקציף חמאה, וניל וסוכר עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה

להוסיף קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר עד לקבלת בצק פירורים גסים

להוסיף חלב סויה ולעבד עד לקבלת גושים בצקיים, ללוש ממש מעט רק לקבלת לכדור אחיד

לקמח ידיים ומשטח עבודה ולגלגל את הבצק לגליל (אפשר שניים)

להניח על צלחת או תבנית על נייר אפייה ולהניח במקפיא 15 דקות (לא לוותר על השלב הזה)

אפייה והגשה

לאחר 15 דקות, להדליק תנור על 180 מעלות

בעזרת סכין חדה לפרוס את הגליל לעוגיות בעובי בין ½ ל 1 ס״מ

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים

לאפות 20-25 דקות עד ששחום מעט

לקרר לחלוטין

ציפוי

לטבול כל עוגיה עד האמצע בשוקולד לבן

להעביר לפיסטוקים ולצפות היטב

להניח כמה דק במקרר להתגבשות של השוקולד ולהגיש

(לשמור בכלי אטום היטב)



הערות והמרות:

  • במקום שוקולד לבן אפשר שוקולד מריר
  • במקום פיסטוקים אפשר כל אגוז- לוז, פקאן, בוטנים, שקד וכו
  • במקום אגוזים אפשר סוכריות צבעוניות או קוקוס או מה שאוהבות
  • אפשר שמן קוקוס אבל זה יצא בטעם של קוקוס ויותר שומני
  • אפשר חצי חצי קמח מלא
  • לא ניסיתי ללא גלוטן

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים