GIFT CARD התחבר/י

עוגת שזיפים ושקדים


כמעט שבת שלום 🙂

השבת הזו יש לנו לא מעט תוכניות כי למתן יש יומולדת.

זה אומר שאני מבלה די הרבה זמן במטבח כי יש לי הרבה הכנות לעשות.

אני עושה לו הפתעה ואנחנו נוסעים ליום כיף בצפון והולך להיות שם הרבה מאוד אוכל…

כבר הכנתי עוגת שוקולד יומולדת, הכי קלאסית ובנוסף התחשק לי גם עוגה קצת יותר של ׳גדולים׳.

עוגת שזיפים ושקדים

בתחילת השבוע הייתי באחד מבתי הקפה פה בפרדס חנה וליד הקופה היתה ויטרינה בה ישר תפסה את תשומת ליבי עוגת פירות ושקדים.

לא הייתי בטוחה אם זה היה אפרסק משמש או שזיף כי הפירות היו ממש בתוך העוגה אבל זה היה נראה מדהים.

החלטתי שאני הולכת לעשות עוגת שזיפים ושקדים לבלוג כבר השבוע.

זה שהתחשק לי להכין עוגת של גדולים ליום טיול שלנו יצא די בול 🙂 אנחנו גם נפגשים עם חברים טובים אז בכלל יהיה טעים ושמח.

בכל מקרה זה ממש כיף שיש לי איזה רעיון במשך השבוע ואז בחמישי הוא יוצא לפועל ובמיוחד כשהוא יוצא כזה מדהים.

עוגת שזיפים ושקדים

אחחח איזו עוגה. כל מה שאני אוהבת בעוגה אחת.

קצת טעם של מרציפן (יאמי!) פירות מתוקים וטיפונת חמצמצים, בצק לח וספוג טעמים וסירופ שבא מהפירות ובקיצור- זה די מושלם.

השקדים למעלה מוסיפים את הקראנץ שסוגר את כל הפינות.

תאמינו לי אני אבחר בעוגה הזו על פני עוגת שוקולד בכל יום בשנה. 😜

אבל מתן לא חחח אז הוא יקבל גם עוגת שוקולד טבעונית מושחתת ליומולדת, שלא יחסר.

בכל מקרה, שתהיה לכן שבת שלום עם מלא אוכל טעים ואם הכנתן את העוגה, לא לשכוח לשלוח לי תמונות!

עוגת שזיפים ושקדים

עוגת שזיפים ושקדים


הכנות
20 דקות
בישולים
40 דקות
מתי מוכן
עוד שעה

מה צריך

עוגה

רטובים

⅓ 1 כוסות חלב סויה

1 כף חומץ

3 כפות רסק תפוחים

⅓ כוס שמן זית / רגיל

2 כפיות תמצית שקדים (לא חובה)

1 כפית תמצית וניל

1 כוס סוכר חום

יבשים

½ 1 כוסות קמח לבן

½ כוס קמח שקדים

2 כפיות אבקת אפייה

קישוטים

3 שזיפים בשלים פרוסים דק

חופן גדושה שקדים פרוסים מולבנים

אבקת סוכר להגשה

מה עושים

עוגה

להדליק תנור על 170 מעלות

בקערה לערבב מרכיבים רטובים

לנפות פנימה קמח ולהוסיף את כל שאר המרכיבים היבשים

לערבב טוב בעזרת מטרפה או מזלג

להעביר לתבנית משומנת היטב (אינגליש / מרובעת 22 / עגולה 22 / מלבנית 30/20)

לקשט בשזיפים ושקדים

לאפות 40-45 דקות עד ששיפוד יוצא יחסית נקי ממרכז העוגה

לקרר לחלוטין לפני שמגישים- ממש לפני הגשה אפשר לקטש באבקת סוכר



הערות והמרות:

  • אפשר חצי חצי עם קמח מלא (העוגה תהיה דחוסה יותר)
  • במקום שזיפים אפשר- אפרסק / תפוח / אגס / דובדבן וכו וכו
  • במקום קמח שקדים אפשר עוד שליש כוס קמח רגיל

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים