GIFT CARD התחבר/י

גלאט תפוחי אדמה וכרישה


איזה כיף לנו! מרתון שבועות של הבלוג יוצא היום לדרך!

החג האהוב עליי ביותר בשנה ואני באמת מתרגשת מכל השפע שבדרך אליכן.

השנה, כמו כל שנה עד הקורונה, אני מבלה את השבוע וקצת שלפני החג, בסיני.

שבועות זו התקופה הכי עמוסה בבלוג, כל שנה זה ככה.

המון המון המון עבודה מצטברת לחודש אחד של מין מירוץ כזה של פיתוחי מתכונים וצילומים והכנות ועוד ועוד.

גלאט תפוחי אדמה וכרישה

ואז ממש ברגע השיא שאני מסיימת הכל וסופר עייפה ומרוצה, אנחנו בדרך כלל יורדים לסיני לשבוע- שבוע וחצי.

והנה סוף סוף אפשר לחזור למסורת שלנו וגם השנה ביום ראשון אנחנו יורדים ל 8 ימים לחצי האי האהוב עליי.

אז כל המתכונים כתובים מראש, כל התמונות והסרטונים מוכנים וערוכים…

גלאט תפוחי אדמה וכרישה

ולי רק נשאר להפציץ אתכן בתוכן איכותי וטעים במיוחד לכבוד חג ה׳גבינות׳ 😉

ואנחנו מתחילות השנה במלוח (כי יהיה לנו המון מתוק…) גלאט תפוחי אדמה וכרישה טעים מאוד וממש קל להכנה.

בצק ספידי פריך, מילוי קרמי ועשיר ותפוחי אדמה קריספיים מפנקים מעל.

מה צריך יותר מזה?

תהנו! שבועות 2022- התחלנו!

גלאט תפוחי אדמה וכרישה

פרסום ממומן בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

גלאט תפוחי אדמה וכרישה


הכנות
25 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק (1 גדול או 3-4 אישיים)

¼ 2 כוסות קמח

½ כפית מלח

½ כוס שמן זית

½ כוס מים

מילוי

1 גבעול כרישה חתוך דק

1 גביע קרם סויה בטעם טבעי תנובה ALTERNATIVE

2 שיני שום כתושות

⅓ כוס פתיתי שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

תפוחי אדמה

300 גרם מיני תפוחי אדמה פרוסים דק

חופן עלי רוזמרין

מעט מלח גס

2-3 כפות שמן זית

מה עושים

בצק

לערבב את כל המרכיבים בקערה

ללוש 5 דקות לבצק אחיד וגמיש

לחלק ל 3-4 חתיכות שווה בגודלן

מילוי

במחבת לטגן את הכרישה עד לזהבה והתרככות

להעביר לקערה ולהוסיף את כל שאר המרכיבים

לערבב טוב ולהניח בצד

הרכבה

לרדד כל חתיכת בצק לעיגול בעובי חצי ס״מ (לא צריך להיות ישר זה כל הכיף בגלאט)

למרוח במרכז מילוי בנדיבות

לסדר מעל המילוי תפוחי אדמה בצורה מעגלית

לקפל את דפנות הבצק מעל תפוחי אדמה

למשוח את תפוחי האדמה והבצק בשמן זית

לזפר מעל מלח גס ורוזמרין

לאפות על 180 מעלות 30-35 דקות

להגיש חם



הערות והמרות:

  • במקום כרישה אפשר בצל
  • במקום תפוח אדמה אפשר בטטה
  • במקום קמח לבן אפשר מלא (המרקם יהיה דחוס מאוד)

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים