GIFT CARD התחבר/י

אורז פרסי עם תפוחי אדמה


אבא שלי פרסי ואין אורז פרסי בבלוג? 😬
ערב חג זה זמן טוב להכין סוף סוף אורז פרסי חגיגי ומהמם.
וגם יש לי הסבר למה עד עכשיו לא היה!

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

אומנם אבא שלי פרסי אבל הוא לא הבשלן של המשפחה…

אמא שלי מאז ומעולם היתה אחראית על האוכל.

והיא במקור מאז׳ביזן ואמנם זה אוכל קצת דומה אבל לא ממש דומה.

אורז פרסי עם תפוחי אדמה
אז אורז פרסי אסלי היה ממש לעתים רחוקות באירועים כאלו ואחרים ואבא שלי היה מכין אותו.
והוא גם לא היה כזה. היו בו מלא דברים כמו צימוקים או שמיר וכו.
בקיצור בקיצור…
אורז פרסי עם תחתית תפוחי אדמה שעשה את אבא שלי גאה 😆♥️

אורז פרסי עם תפוחי אדמה

אורז פרסי עם תפוחי אדמה


הכנות
20 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

אורז

3 כוסות אורז בסמטי

2 כפיות מלח

½ כוס שמן

1 כפית כורכום

2-3 תפוח אדמה פרוסים לעובי של 1 ס״מ (לא דקות מידי!)

מה עושים

אורז

בסיר רחב וגבוה להרתיח ליטר מים
מוסיפה אורז ומלח ומבשלת כמו פסטה במשך 7 דקות
מסננת את המים ומניחה את האורז בצד

באותו סיר מערבבת שמן עם כורכום

מביאה לרתיחה ומנמיכה את האש

מניחה מעל השמן את תפוחי האדמה
מניחה מעל את האורז המסונן ומהדקת טוב

עושה 4-5 חורים באורז המהודק בעזרת מקל של כף עץ

מכסה במגבת ואז במכסה (לא צריך להוסיף מים)
מבשלת על אש בינונית 10 דקות ואז עוד 45 דקות על אש נמוכה
מכבה את האש ונותנת לזה לשבת עוד 20 דקות
הופכת על צלחת הגשה וזה כל הסיפור!!



הערות והמרות:

  • חובה סיר נונסטיק איכותי כדי שלא ידבקו תפוחי האדמה (אם אין לכן שימו נייר אפייה)
  • פרוסות תפוחי אדמה בעובי של לפחות 1 ס”מ שיהיה להם בשר אחרת הם ישרפו
  • למרוח שמן גם על הדפנות של הסיר
  • לפני שחרור האורז, אפשר לטבול את תחתית הסיר במים קרים לשחרור קל יותר
  • לבשל על האש הכי נמוכה להבה קטנה
  • לא קריטי אורז פרסי אני עשיתי בסמטי ויצא טיל
  • על הנייר לא חייבים להדק אבל אני כן הידקתי כי פחדתי שלא תצא ׳עוגה׳ אז תהדקו חחח
  • לא להתקמצן על השמן… אנחנו רוצים פה תפוחי אדמה מטוגנים יפים ופרסיים 😜🤣

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים