GIFT CARD התחבר/י

איך מכינים פוטטוס


טוב אז! היום אנחנו הולכים ללמוד איך מכינים פוטטוס!

זה מתכון כזה קל וכייפי והתוצאה היא פלחים של תפוחי אדמה אפויים בתנור, קריספיים עם ציפוי של תבלינים- יס!

כל הסיפור הזה כלל התחיל ביום שני כשהעליתי בסטורי שאני ומתן עשינו ארוחת שווארמה עם סלטים וצ׳יפס וכו.

תוך כמה שעות האינבוקס שלי התמלא בבקשות למתכון לצ׳יפס.

איך מכינים פוטטוס

לא נותר היה לי אלא להתוודאות שזה היה צ׳יפס משקית 😂

אבל אז היתה לי הברקה והחלטתי לשאול אתכן אם אתן רוצות מתכון לצ׳יפס…

תוך כדי שאני מקליטה את הסטורי היתה לי הברקה נוספת משובחת אפילו יותר!

למה סתם צ׳יפס אם אפשר להכין פוטטוס טבעוני מושלם?

קיצור כמו שחשדתי נרשמה התלהבות גדולה וחיכיתי ליום חמישי כדי לעבוד ולהעלות את המתכון.

איך מכינים פוטטוס

למי מכן שאוהבת תפוחי אדמה זה אחד המתכונים המעולים, באמת.

הוא עושה חסד עם תפוחי האדמה ואי אפשר להפסיק לנשנש.

זה גם מתכון מעולה למי שאוהבת מתכונים מהירים וקלים ולמי שמחפשת מתכונים לתוספות.

אז תהנו ואני מקווה שתכינו כבר היום כי פה בחוץ כשאני כותבת את המילים האלו, יורד מבול, ואין כמו פחמימות בחורף 😜

איך מכינים פוטטוס

איך מכינים פוטטוס


הכנות
10 דקות
בישולים
55 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

תפוחי אדמה

1 חבילה (700 גרם) תפוחי אדמה מיני

ציפוי

2 כפות מיונז טבעוני / גבינה לבנה טבעונית

1 כף פפריקה

2 כפות אבקת מרק אורגנית

נגיעה של כורכום

1 כפית שום גבישי / אבקת שום

מלח פלפל על פי טעם

3 כפות שמן זית

מה עושים

תפוחי אדמה

לחצות כל תפוח אדמה לאורך (לא לקלף) ואז כל חצי לחתוך לאורך לשני פלחים

להניח בסיר, לכסות במים ולבשל 10 דקות

לסנן ולהניח בצד

ציפוי

להדליק תנור על 200 מעלות

לערבב את כל מרכיבים הציפוי בקערה עמוקה

להוסיף את פלחי תפוחי האדמה ולערבב טוב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 45 דקות עד ששחום וקריפי

להגיש מיד



הערות והמרות:

  • אפשר עם תפוחי אדמה גדולים אבל לנסות שהפלחים יהיו קטנים יחסית (לחצות לרוחב ולא לאורך)
  • אפשר גם עם בטטות

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים