GIFT CARD התחבר/י

גאלט פטל וגלידת וניל


היי יפות ויפים.

וואו איזה ימים עוברים עלינו…

אז שבועות נגמר ועבר לו והוא בהחלט לא היה מה שציפינו או רצינו שיהיה אחרי שנה כל כך מורכבת ולא פשוטה.

אצלנו לא היתה ארוחת חג כי ההורים שלי גרים בדרום והיה חשש שהם יעלו בכלל על הרכב.

זה היה ממש מבאס כי ממש חכיתי לזה ואיכשהו חווינו שוב עוד חג מאוד לא חגיגי.

גאלט פטל וגלידת וניל

ברגע האחרון אבל, ממש לקראת ערב החלטתי שאני לא מתייאשת ואפילו שזה רק אני ומתן אני אכין משהו שמסמל את החג.

אז קפצתי למטבח והכנתי לנו ארוחת בלינצ׳סים מפנקת.

הכנתי מלא בלינצ׳סים טבעוניים מלוחים עם המון מילויים טעימים ולקינוח הכנתי בלינצ׳סים מתוקים עם כל מיני ממרחים ותוספות.

יום אחרי הייתי עדיין בשוונג והכנתי לנו גם רביולי (מאפס!) במילוי גבינות טבעוניות ברוטב רוזה וזה היה מאוד מאוד מאוד טעים.

והנה אנחנו עכשיו, לא בדיוק חג אבל ממש לא בדיוק שגרה…

מין מצב לא ידוע ומלחיץ ואווירה מתוחה באוויר.

גאלט פטל וגלידת וניל

והנה מחר יש לנו עוד סופ״ש שאני מקווה שיהיה רגוע ולכבודו החלטתי להכין לנו מתכון לגאלט פטל וגלידת וניל.

הוא נראה מרשים ומטורף אבל תקשיבו הוא ממש ממש קל להכנה.

הכנתי אותו מבצק ספידי שזה הבצק האהוב עליי בתבל וגם המילוי כזה פשוט- הכל בקערה ופשוט לערבב.

מקווה שתכינו ושהמתכון ישמח אתכן.

שיהיה סופ״ש שקט ❤️❤️❤️

גאלט פטל וגלידת וניל

גאלט פטל וגלידת וניל


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעה גג

מה צריך

בצק  (2 גאלטים בקוטר 18-20 ס״מ)

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן (או חצי חצי עם קמח מלא)

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר חום

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן רגיל

מילוי

300 גרם פטל אדום קפוא

1 כפית תמצית וניל

½ כוס קמח לבן / מלא

¼ כוס סוכר חום

½ כוס שיבולת שועל מהירה להכנה קוואקר

ציפוי

3-4 כפות מייפל

להגשה

גלידת וניל טבעונית

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש 4-5 דקות לבצק אחיד ורך

לעטוף בניילון נצמד ולהניח בצד 10 דקות

מילוי והרכבה

להדליק תנור על 180 מעלות

בקערה לערבב את כל מרכיבי המילוי (אין צורך בהפשרת הפטל)

לאחר 10 דק מנוחה לחלק את הבצק ל 2 חתיכות שוות בגודלן

לקמח טוב משטח עבודה ומערוך ולרדד לשני עיגולים בעובי ½ עד 1 ס״מ

להעביר את העיגולים לתבנית מרופדת בנייר אפייה

להניח כפות כפות של מילוי במרכז כל עיגול (להשאיר לפחות 3 ס״מ בלי מילוי בשוליים)

לקפל את שולי הבצק על המילוי

למשוח את שהבצק במייפל ולאפות 30-35 דקות עד ששחום ויציב

לקרר מעט, להניח כדורי גלידה מעל ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום פטל אפשר כל פרי אחר- תותים, אוכמניות, אפרסק, מנגו, תפוחים וכו
  • אפשר להכין רק מקמח מלא אם אתן רגילות למרקם של בצקים מקמח מלא
  • אפשר להקפיא אחרי אפייה
  • אפשר להכין כמה גאלטים אישיים קטנים
  • לא ממליצה להכין אחד ענקי כי זה יהיה באמת עצום

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים