GIFT CARD התחבר/י

עוף בתנור טבעוני


מוכנים למנה עיקרית לראש השנה?

אז כמו כל שנה גם השנה שאלתי אתכם מה אתם רוצים לחג וביקשתי השנה שתגידו לי איזו מנה משפחתית וביתית הכי בא לכם שאני אעשה טבעונית לראש השנה.

האמת? לא ציפיתי.

כל כך הרבה מכם אמר עוף בתנור וספציפית אמרתם עוף בדבש בתנור.

זו היתה התשובה שחזרה הכי הרבה פעמים- עוף בתנור טבעוני, מתכון לעוף בדבש בתנור, מתכון לעוף בסויה ודבש וכו וכו.

חלקכם אפילו אמר שאם אני אצליח לעשות כזה טבעוני אני סוגרת לכם את הפינה של הבשר לתמיד.

עוף בתנור טבעוני

אז קודם כל בואו נעשה סדר- אני לא חושבת שמה שהכנתי פה יחליף אחד לאחד עוף.

בסוגו של דבר זה לא אותו חומר גלם ולא משנה מה נעשה אנחנו לא נגיע לאותו טעם או מרקם (שגם ככה מעולם לא טעמתי חחח)

אבל אני כן חושבת שאפשר להעביר חוויה של טעמים ומרקמים ובכללי חוויה של אכילה, שיש בה נופח של הדבר הזה שהתגעגענו אליו.

ואני חושבת שזה מה שבדיוק הצלחתי ליצור כאן.

עוף בסויה ודבש

אפילו אני כשהתבנית יצאה מהתנור נזכרתי באמא שלי כשהיינו קטנים שהיא היתה מכינה עוף בתנור (האחים היו אוכלים) והריח הזה של הדבש (אגבה) והשום והסויה פשוט זרק אותי אחורה לילדות.

אז הנה לבקשת כל כך הרבה מכם ומכן- מתכון לעוף בתנור טבעוני עם בטטות מתוקות ורוטב מדהים.

אני ממש אשמח אם תקראו את כל ההערות בתחתית המתכון לגבי החלפות ושינויים.

שבוע הבא המרתון ממשיך עם עוד מנה עיקרית טבעונית לערב ראש השנה וגם גולת הכותרת שלנו… העוגה!

נתראה פה ושיהיה בנתיים, סופ״ש קסום.

עוף בסויה ודבש

עוף בתנור טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
50 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

״עוף״

9 פטריות מלך היער (החלפות בתחתית המתכון)

1 בטטה גדולה קלופה וחתוכה לקוביות (או כל ירק אחר)

רוטב

½ כוס אגבה / סילאן / מייפל

⅔ כוס רוטב סויה

3 שיני שום כתושות

4 כפות שמן כלשהו (סומסום לסטייל אסייתי, קוקוס לסטייל יותר מתוק, שמן רגיל לנייטרלי וכו)

חופן רוזמרין יבש או טרי

מה עושים

״עוף״

בעזרת סכין בעדינות להוריד לפטריות את הראש ולהניח בצד

רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערה

להניח את קוביות הבטטה, הפטריות והראשים בקופסאת איחסון

לשפוך מעל את הרוטב, לסגור את הקופסא ולשקשק טוב

להניח במקרר מינימום 30 דקות ומקסימום 12 שעות (מידי פעם לבוא לשקשק את הקופסא)

אפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

להניח בתבנית אפייה את הבטטות והפטריות עם הרוטב מהקופסא (הערות חשובות בתחתית המתכון)

לאפות 50 דקות עד שעה, להקפיד מידי פעם לבוא להפוך את הפטריות

להגיש חם (הערות חשובות בתחתית המתכון)



הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית שבחרתם- הפטריות צריכות למלא את התבנית מקצה לקצה
  • חשוב- הפטריות יגירו המון נוזלים בתנור, אל תחששו אם הרוטב לא מכסה אותן לפני האפייה, שימו לב שיש מספיק מקום בתבנית להתמלא בנוזלים
  • שימו לב- השכבה החיצונית של הפטריות תהפוך להיות כמו עור ופחות במרקם נעים לאכילה אז לא לנסות לנגוס בפטריות בלי לחתוך עם סכין ומזלג
  • במקום פטריות מלך היער אפשר -פטריות שמפניון / פורטובלו, טופו, סייטן, ארטישוק, לבבות דקל, גק פרוט וכו
    שימו לב שכל חומר גלם אחר חוץ מפטריות לא יגיר נוזלים באפייה ולכן זמן האפייה יהיה קצר יותר כי הרוטב יתאדה מהר יותר.
    אם בחרתם להחליף בחומר גלם שהוא לא פטריות אני ממש ממליצה להשתמש בתבנית קטנה ושהרוטב יכסה כמה שניתן את ה״עוף״
  • אפשר להוסיף צ׳ילי למי שאוהב

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים