GIFT CARD התחבר/י

סחלב טבעוני


היי חברות וחברים.

אז אומנם לא חורף אבל כבר מתחיל להתקרר בערבים ובסופ״ש אפילו צפוי גשם.

אז החלטתי לפנק במתכון טעים וחמים- סחלב טבעוני סמיך ומתוק עם קישוטים של פיסטוק, קינמון וקוקוס טחון.

איך אתן עם משקאות סמיכים? אוהבות?

לי הרבה זמן היה קשה עם המרקם הזה וממש ממש לא אהבתי.

סחלב טבעוני

אני לא זוכרת מתי בדיוק חלה התפנית 🙂 אבל יום אחד גיליתי שאני אוהבת סחלב.

אני חושבת שאולי זה קשור לכל השנים באנגליה ששם אוכלים לא מעט פודינגים חמים לקינוח.

סחלב זה משקה מדהים כי הוא גם ממש קל להכנה וגם ממש טעים וגם למען האמת הוא בעצם קינוח…

אני חייבת להגיד לכם שמשקאות (כמו סלטים) אלו לא מתכונים שהרבה מכם נכנסים אליהם בבלוג או אפילו מחפשים אותם.

סחלב טבעוני

אבל פעם בכמה זמן חייב לעלות לפה איזה מתכון טוב לקלאסיקה חמה ומנחמת.

האמת היא שקצת קיוותי שירד היום גשם כי זה היה עושה את הסחלב הזה אפילו עוד יותר סקסי אבל גם משב רוח קריר זה מספיק טוב.

שימו לב שהמתכון מספיק לשתי מנות בכוס רגילה, אפשר כמובן להכפיל כמויות אבל קחו בחשבון שזה ממשששש ממלא.

מחר הולך לעלות עוד מתכון סתיווי ומחמם והפעם גם קצת פחמימתי.

נתראה מחר!

סחלב טבעוני

סחלב טבעוני


הכנות
5 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 10 דקות

מה צריך

סחלב (2 מנות)

2 כוסות חלב שקדים (או כל חלב טבעוני אחר)

1 כפית תמצית וניל

¼ כוס סוכר (או יותר לפי טעם)

½ כפית עד 1 כפית מי ורדים (לא חובה)

⅓ כוס קורנפלור + ⅓ כוס מים חמימים

קישוטים

חופן קוקוס קלוי

חופן פיסטוקים שבורים

½ כפית קינמון

מה עושים

סחלב

בסיר (לא על האש) לערבב חלב, סוכר, וניל ומי ורדים

בקערית לערבב קורנפלור ומים חמימים

להוסיף לסיר ולערבב

להניח על הכיריים על אש בינונית ולערבב עם מטרפה ללא הפסקה עד שהתערובת מגיעה לרתיחה

להנמיך את האש ולערבב עד שמסמיך מאוד (עוד כמה רגעים)

להעביר לכוסות הגשה, לקשט בנדיבות ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • לא חייב מי ורדים
  • לא חייב וניל
  • סוכר חום יצבע את הסחלב בחום 🙂
  • אפשר מייפל / אגבה במקום סוכר אבל זה נותן טעם אחר לגמרי וקצת מדלל את המרקם
  • לא ממליצה על סילאן (במקום סוכר)
  • אפשר לקרר ולאכול כמו קינוח בסגנון מלבי

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים