GIFT CARD התחבר/י

עוגיות זעתר מלוחות


היי חברים וחברות.

היום ט״ו בשבט אז קודם כל חג שמח לכולם!

אני אוהבת את ט״ו בשבט מאוד. החג הזה מזכיר לי בעיקר דברים טובים שעושים לי לחייך.

כשהייתי קטנה, כמו בטח בכל מקום בארץ, גם איפה שגדלתי (בכוכב יאיר) כל הילדים ביום הזה הולכים לשתול עץ במקום ללכת לבית ספר כרגיל.

אז זה כבר בונוס 🙂

עוגיות זעתר מלוחות

אבא שלי כמעט תמיד היה בא איתנו לשתילת עצים הזו ויש לי מלא תמונות שלי בתור ילדה עם האחים שלי ועם אבא שותלים עצים (אולי אמא צילמה?).

בגלל שכוכב יאיר היה ישוב ממש צעיר וחדש הסבירו לנו שכל עץ שאנחנו שותלים ממש הולך לשנות את פני הישוב, היתה תחושה של טקסיות וחשיבות וזה זכור לי כאירוע מרגש (וקפוא).

עוגיות זעתר מלוחות

אחרי שהיינו שותלים עץ הייתי הולכים עם אבא לנהר (זרם מים שהיה בוואדי מאחורי הבית בגלל הגשמים) והיינו מכינים סירות מנייר ומשחררים אותם בזרם והן היו ׳מפליגות׳ במורד ה׳נהר׳.

אלו הזכרונות שלי מט״ו בשבט, אין לי יותר מידי זכרונות שקשורים לאכול בחג הזה ואני גם לא כל כך אוהבים פירות יבשים למען האמת.

כשגדלתי פחות חגגתי או שמתי לב בכלל שט״ו בשבט כי גרתי בחו״ל וזה לא חג דומיננטי יותר מידי.

אבל כשעברתי את קורס המורים ליוגה ובטח מאז שהפכתי טבעונית אני מתחברת לחג הזה ולכל חג מכל דת שחוגגים בו את הטבע.

עוגיות זעתר מלוחות

במקום לחגוג את זה שפעם מישהו הרג מישהו או עם הרג עם או אל כזה או אחר הרג בכור של עם כזה או אחר ובמקום לחגוג עם מנגל שעליו חברים חמודים ולא ברי מזל- חוגגים את הטבע, חוגגים את העצים, חוגגים את הבריאה.

זה מרגש אותי ועושה לי טוב.

אני יודעת שהכי הגיוני שעכשיו הייתי אומרת לכם- והנה מתכון מדהים לט״ו בשבט אבל איכשהו יצא שבטעות הכנתי עוגיות זעתר מלוחות הכי טעימות בעולם והחלטתי שלגמרי לגיטימי שהן יעלו היום!

אז קבלו את הקטנות והממכרות האלו ושיהיה לכם חג אילנות (וזעתר) שמח 🙂

עוגיות זעתר מלוחות

עוגיות זעתר מלוחות


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

בצק (15-25 עוגיות תלוי בגודל)

יבשים

¾ 1 כוסות קמח כוסמין לבן / כוסמין מלא

1 כפית מלח

1 כפית אבקת אפייה

רטובים

⅓ כוס שמן זית

4 כפות רסק תפוחים

אופציות לתוספות

חופן גדושה- זעתר / רוזמרין / טימין / מלח גס / בזיליקום / אורגנו/ פשתן ועוד ועוד

אני שמתי זעתר ומלח גס

מה עושים

בצק

בקערה לערבב מרכיבים יבשים (בלי התוספות)

בקערה נוספת לערבב טוב מרכיבים רטובים

להעביר מרכיבים רטובים ליבשים ולערבב טוב

ללוש ממש מעט רק עד שמתקבל בצק אחיד

לכסות ולהניח בצד 15 דקות

הכנה

להדליק תנור על 180 מעלות

לרדד את הבצק לעובי 1 ס״מ על משטח מקומח (הבצק אמור להיות מאוד רך)

לפזר מעל תוספות על פי טעם

לקרוץ לצורת העוגיה שאתם אוהבים (עיגול, מרובע, מלבן וכו)

להניח כל עוגיה על תבנית מרופדת בנייר אפייה

לאפות 13-15 דקות או עד שזהוב ויציב

לקרר ולנשנש



הערות והמרות:

  • אפשר קמח חיטה לבן / חיטה מלא
  • אפשר חצי חצי קמח לבן קמח מלא
  • אפשר רק קמח מלא למי שמכיר ואוהב
  • אפשר לרדד דק יותר ואז במקום עוגיות יהיה קרקרים (טעים!)
  • לשמור בצנצנת אטומה עד שבוע

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים