GIFT CARD התחבר/י

טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים


ושוב שלום 🙂

הבידוד הזה והקורונה הזו וכל המסביב הביא איתו פרץ יצירתיות מטורף.

אז הנה מתכון חדש ביום שלישי, כי למה לא בעצם? לכולנו יש זמן וצורך להכין דברים טעימים.

בתוך כל הטירוף הזה, אני מוצאת שיש פתאום זמן והרבה מאוד מרחב והמרחב הזה נותן פתאום במה להרבה דברים שאפילו לא ידעתי שמתחבאים שם.

זה לא רק שיש המון רעיונות למתכונים ושיש מלא חשק לצלם ולערוך ולכתוב ולהכין, זה גם השינוי הכללי באווירה שהיא יותר… נטולת מסכות.

אני עוקבת אחרי לא מעט חשבונות אינסטגרם גדולים מאוד (בעולם וגם בארץ) וזה פשוט מדהים לראות איך כל כך הרבה מאיתנו (הבלוגרים, משפעיני הרשת וכו) פשוט הפכו רגועים יותר, אמיתיים יותר, פחות פרפקציונסטים.

טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים

אני יכולה להעיד על עצמי שאם אפילו לפני שבועיים הייתם אומרים לי שאני אעלה בפיד שלי באינסטגרם וידיאו שצילמתי בפלאפון הייתי לא רק צוחקת אלא גם נחרדת לנפשי.

והנה, כבר כמעט שבועיים שעולים גם באינסטגרם וגם בפייסבוק של הבלוג וידיאוים קצרים וחמודים שאני מצלמת בפלאפון ולא במצלמה המקצועית שלי הרגילה.

ולמה? זה לא שאין לי את הציוד הריי… פשוט כי זה מה שמרגיש עכשיו כל כך טבעי וכל כך נכון.

כאילו כולנו ביחד בסיפור הזה, כולנו בבית, כולנו בחוסר וודאות.

המצב ההזוי הזה כאילו גרם לכולם להוריד הילוך ברצון ליצור תוכן מושלם ומלוטש ובשביל מישהי כמוני שחייבת שהתוכן שלה ובערך כל דבר שהיא עושה יהיה מדוייק להחריד, יש משהו ממש מתוק בשחרור הזה.

טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים

אני רואה חשבונות אינסטגרם של קונדיטורים שבדרך כלל כל וידיאו ותמונה שלהם מושלמים וסופר מקצועיים, אשכרה מעלים את עצמם מערבבים דברים עם מזלג ואני פשוט לא יכולה להספיק לחייך.

אז ברוח הדברים גם פה אני מעלה באמת את מה שמרגיש לי הכי נכון והיום קמתי ופשוט התחשק לי להכין טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים כאלו שהכל בקערה ומרכיבים הכי קלילים.

כאלו שאפשר לעשות עם הילדים ואפשר להשתמש במקום לחם ככה שלא צריך לצאת לקנות 🙂

בסוף הלכתי על תפנית והם תכלס יצאו יותר כמו קרפים או בלינצ׳ס מלוח אבל זה סוגר את אותה הפינה מבחינתי!

תהנו ומלא נשיקות מיומן הקורונה, שוק לוינסקי, תל אביב 2020.

טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים

טורטיות מהירות מ 5 מרכיבים


הכנות
5 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד רבע שעה

מה צריך

טורטיות (קרפים) 8-10 חתיכות

2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / מלא

1 כפית מלח (או סוכר תלוי במצב רוח)

2 כפות שמן זית

3 כפות רסק תפוחים (או יוגורט טבעוני או גבינה לבנה טבעונית או קרם קוקוס)

¼ 2 כוסות חלב סויה בטמפרטורת החדר

מה עושים

טורטיות (קרפים)

בקערה לערבב קמח ומלח

להוסיף שמן, רסק וחלב ולערבב טוב בעזרת מטרפה ידנית

להעביר מצקת של הבלילה למחבת נונסטיק רחבה ומיד לעשות סיבובים עם המחבת באוויר ככה שהבלילה מכסה את כל שטח המחבת

כשמופיעות בועות אפשר להפוך עד ששחום משני הצדדים (חוזר חלילה עד שנגמרת הבלילה)

למלא במה שאוהבים, לגלגל ולהגיש



הערות והמרות:

  • לדעתי זה יעבוד בסדר עם חיטה מלאה או כוסמין מלא למי שמכיר ואוהב את המרקם
  • אפשר להוסיף תבלינים מלוחים או אם רוצים מתוק אז תמצית וניל
  • לשמור עטוף במגבת על השיש או במקרר

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים