GIFT CARD התחבר/י

שניצל טבעוני דק דק


רוצים להכין שניצל טבעוני דק דק? ברור שכן. אבל לפני זה סיפור…. אז, מעשה שהיה כך היה.

לפני יומיים העליתי סרטון לטיקטוק של שניצל טבעוני דק.

אמרתי לעצמי שזה מתכון שבטח יעלה לבלוג מתישהו אבל כבר הכנתי לצהריים אז אמרתי יאללה נעלה לטיקטוק, גם ככה זה עולם אחר שם ולמרות שיש לי שם קהל עצום, הם עדיין לא באמת מכירים אותי ואת הבלוג.

אם רק הייתי יודעת….. 🙂

שניצל טבעוני דק דק

יום אחר כך (אתמול) הוידיאו כבר הגיע למעל ל 300,000 צפיות בטיקטוק ותוך כמה שעות התפשט לכל הרשת ורץ בקבוצות הטבעוניות בפייסבוק.

אני כבר 24 שעות תחת ׳מתקפת׳ הודעות של כל העוקבים הנאמנים שמבקשים דחוף (ףףףףף) מתכון לסרטון שהעליתי בטיקטוק.

אז קודם מוסר ההשכל מהחוויה הוא כזה- טיקטוק כמו שאני כבר הבנתי לפני כמה זמן, משתלטת על העולם וזה כבר ממש לא מקום רק לנוער.

ודבר שני, שהעוקבים שלי (אתם!) נמצאים בכל מקום ואם חשבתי שאני יכולה להעלות סרטון סתם ׳על הדרך׳ בלי מתכון בבלוג ואתם לא תגלו, טעיתי ובגדול 🙂 🙂

שניצל טבעוני דק דק

אז כן, יום שישי היום, וכן אני לא עובדת בסופ״ש וכן אף פעם לא עולה לפה מתכון בשישי אבל!

זהו חברים, מקרה חירום.

אז הנה הוא, המתכון שבאמת ביקשתם ממני ב 24 שעות האחרונות מאות פעמים- שניצל טבעוני דק דק.

אחד המתכונים השווים שאי פעם הכנתי.

תהנו!

שניצל טבעוני דק דק

שניצל טבעוני דק דק


הכנות
15 דקות
בישולים
10 דקות
מתי מוכן
עוד 25 דקות

מה צריך

שניצלים (7-9 חתיכות)
300 גרם טופו קשה
1 כפית חרדל
2 כפות טחינה
½ כפית שום גבישי
¼ כפית כמון
מלח על פי טעם
ציפוי ראשון
¼ כוס קורנפלור
כמה כפות מים
1 כפית חרדל גרגירים
ציפוי שני
1 כוס פירורי לחם (אפשר ללא גלוטן / כוסמין וכו)
½ כוס סומסום
כמה כפות שמן לזילוף / טיגון

מה עושים

שניצלים
במעבד מזון להניח את כל מרכיבי השניצלים
לעבד כמה רגעים לתערובת אחידה וגרגירית (לא לעבד למשחה חלקה ונוזלית)
ציפוי ראשון
בקערית רחבה להניח קורנפלור
להוסיף מים וחרדל ולערבב עד שמתקבל תערובת במרקם של טחינה גולמית
ציפוי שני
בקערית רחבה נוספת לערבב פירורי לחם וסומסום
הכנה- טיגון

במחבת עמוקה לחמם שמן

להרטיב ידיים לפני כל שניצל ולעבוד עם ידיים רטובות ממש – להכין שניצל דק ורחב (בגודל של כף יד)
לטבול בציפוי הראשון ואז מיד להעביר לציפוי השני ולכסות בפירורים

להרטיב ידיים לפני כל שניצל

להעביר לשמן החם ולטגן עד שזהוב משני הצדדים

להניח על נייר סופג כמה רגעים ולהגיש
הכנה- אפייה
להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה
למשוח כל שניצל במעט שמן
לאפות 10-15 דקות עך 190 מעלות עד שקריספי וזהוב
להגיש מיד



הערות והמרות:

  • אפשר להוסיף ברוקולי, תירס, אפונה וכו
  • אפשר להקפיא ולהפשיר כשרוצים
  • הם הכי טעימים ישר אחרי ההכנה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים