GIFT CARD התחבר/י

פאי רועים קלאסי


היי! כמעט חג שמח לכולם 🙂

אז פסח מתקרב בצעדי ענק ולמרות שחששנו שיהיה שוב סגר, עושה רושם שאשכרה יהיה לליל הסדר השנה!

האמת שהייתי ממש סקפטית אבל ככול שעוברים הימים והחג מתקרב זה נראה יותר ויותר מציאותי שזה מה שהולך להיות.

אולי אפילו נספיק עד יום שבת ליצור אווירה של פסח שהיתה לי ממש חסרה השנה.

האמת שיש לנו בכלל בחירות עוד לפני זה 😂 גאד, איזו תקופה הזויה.

בכל מקרה…

פאי רועים קלאסי

השבוע עלה ברשתות החברתיות שלי מתכון לפאי רועים קלאסי טבעוני. המתכון עלה במגזין של שופרסל כי פיתחתי אותו בשבילם.

אבל אחרי לחץ מתון וכבד מצד כל העוקבות והעוקבים הוחלט להעלות את המתכון המושלם הזה גם פה בבלוג!

והוא באמת מושלם.

שכבה של פירה קרמי שהחלק העליון שלו שרוף וקראנצ׳י ושכבה של בשר טחון טבעוני עם מלא תבלינים, ביחד פשוט ביס מושלם.

לדעתי זו מנה קלאסית לליל הסדר כי היא עיקרית, היא משביעה, היא מרשימה וכולם אוהבים את זה.

פאי רועים קלאסי

בכל מקרה, יש לנו עוד עבודה עד ליל הסדר!

מחר עולה מתכון לקינוח שלנו לילי הסדר ואני חושבת שאתן הולכות לעוףףףף עליו כי הוא ממש שילוב של כל מה שביקשתן.

ואולי אני אספיק לדחוף גם עוד מתכון לתוספת או עיקרית, נראה מה יהיה.

בכל מקרה בנתיים עד מחר, שיהיה לכן שבוע טוב ונתראה ממש ממש בקרוב 🙂

פאי רועים קלאסי

פאי רועים קלאסי


הכנות
25 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

שכבת פירה (5-6 מנות)

4 תפוחי אדמה בינוניים קלופים ומבושלים

1 כף חמאה טבעונית / שמן זית / שמן קוקוס

3 כפות גבינה לבנה טבעונית / חלב סויה לא ממותק

חופן גדושה מוצרלה טבעונית מגורדת / פתיתי שמרי בירה

מלח פלפל על פי טעם

שכבת ׳בשר׳

1 בצל גדול קצוץ דק

500 גרם בשר טחון טבעוני (אפשר להמיר ב 500 גרם פטריות קצוצות + 200 גרם אגוזי קצוצים)

3 כפות רסק עגבניות

1 כפית כל מרכיב- כמון, פפריקה, צ׳ילי יבש, טימין

מלח פלפל על פי טעם

2 כפות גדושות קמח כלשהו לבחירתכן

מה עושים

שכבת פירה

לסנן את תפוחי אדמה ממי הבישול ולהחזיר לסיר (ללא אש)

להוסיף את כל שאר מרכיבי הפירה ולמעוך למחית חלקה, להניח בצד

שכבת ׳בשר׳

במחבת רחבה לטגן בצל עד שזהוב

להוסיף טחון ולטגן 8-10 דקות

לכבות את האש, להוסיף את כל שאר המרכיבים ולערבב טוב

הרכבה

להדליק תנור על 190 מעלות

להעביר את שכבת הבשר לתבנית 20/20 ולהדק טוב טוב

להעביר מעל את הפירה ולהדק טוב

בעזרת מזלג לעשות צורות יפות בחלק העליון של הפירה

לאפות 45-55 דקות עד שהפירה זהוב- שחום

לקרר רבע שעה ולהגיש



הערות והמרות:

  • במקום תפוחי אדמה אפשר בטטה
  • במקום בשר טחון כמו שכתבתי אפשר תערובת של פטריות ואגוזים
  • שימו לב לגודל התבנית- התבנית קטנה והפאי יוצא מאוד גבוה, זו הכוונה
  • לתבניות גדולות (של לזניה נגיד) יש להכפיל את הכמויות של המתכון

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים