ג'ואי
היום אני רוצה לדבר על כריכים.
יש אנשים שלא יכולים להגיד לא לפרוסת עוגת שוקולד, אני בשמחה אוותר על עוגת שוקולד אבל לעולם לא אגיד לא לכריך איכותי.
עכשיו כשאני חושבת על זה, אולי זה היה הדבר היחיד שהיה לי קשה במעבר לטבעונות (אי שם ב 2009).
הכריכים.
פתאום לא היה מבחר, לא היה איפה להתפנק על כריך טוב ואפילו שחייתי בלונדון, לא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפשת- כריך איכותי, מעולה, מפנק, מושלם.
עד היום אני מוצאת את זה די קשה למצוא כריך מושלם בחוץ.
אז מה אני עושה? מכינה בבית!
והיום, כריך טופו מעושן שמי שטעם אותו תיאר אותו כמדהים.
דרך אגב, מי שהבין למה קראתי לפיסקה הזו ג'ואי, מקבל עשר נקודות… 🙂
יאללה בואו נתחיל.
הכנות שלב ראשון- מרינדה
את הטופו אנחנו הולכים להשרות במרינדה משהו כמו שעה.
אז להתחיל מלחתוך 1/2 חבילת טופו קשה לפרוסות עבות יחסית.
בצלוחית לערבב טוב:
2 כפות רוטב סויה
1 כף גדושה חמאת בוטנים
3 כפות שמן סומסום
2 כפות שמרי בירה
2 כפות פפריקה מעושנת
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס מים
להניח את פרוסות הטופו בצלוחית ולכסות טוב במרינדה, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה לפחות.
שלב שני- תפוצ'יפס
להדליק תנור על 190 מעלות.
לפרוס ממש דק 1/2 בטטה ותפוח אדמה אחד.
להניח את פרוסות הבטטה ותפוח האדמה על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
לפזר מעל:
2 כפות שמן
1 כפית כל תבלין: שום גבישי, מלח, פלפל שחור גרוס
לערבב ולהקפיד שהפרוסות לא יהיה אחת על השניה, זה עוזר לאקסטרה קריספיות.
להכניס לתנור ולאפות 15-20 דקות- מידי פעם לבוא לבדוק שהצ'יפס לא נשרף.
שלב שלישי- פטריות
אני השתמשתי בפטריית פורטובלו אחת, אם אתם אוהבים פטריות ממש, או מכינים כריך ענקי, אתם יכולים להוסיף עוד פטרייה בכיף.
את הפטריה לפרוס לפרוסות דקות.
לחמם מחבת נונסטיק (טפלון) על אש גבוהה.
להעביר את פרוסות הפטריה למחבת ולצלות טוב משני הכיוונים.
להוריד מהאש ולהניח בצד.
שלב אחרון- כריך
תנסו להכין את הכריך בלחמניה לא רכה. משהו שיכול להחזיק טוב את כל מה שאנחנו הולכים לשים בתוך הכריך הזה.
סגנון ג'בטה יעבוד טוב.
אז את הלחמניה לחתוך, למרוח ממרחים (מיונז או שמנת חמוצה טבעונים, חרדל, קטשופ וכדומה).
מעל להניח ירקות- חסה, עגבניה, מלפפון חמוץ.
להוציא את הטופו מהמרינדה (לא לזרוק את המרינדה!)
לחמם את המחבת על אש נמוכה ולצלות את הטופו משני הכיוונים (לא חובה).
להעביר את הטופו לכריך ומעליו להניח את פרוסות הפטריה הצלויות.
לטפטף כמה טיפות נדיבות של מרינדה מעל הכל ולסגור.
אני ממליצה, לאכול מיד!
ולא לשכוח עירמה יפה ומפנקת של תפוצ'יפס קריספי.
טעים
זהו, זה הכריך המושלם.
פשוט מעולה ואני נהניתי מכל ביס.
תכינו למי שאוהב כריכים ותאמינו לי שיודו לכם 🙂