היי חברים וחברות!
ברוכים הבאים למדריך המלא לסמודי בול 🙂 איך להכין סמודי בול הכי טעים שיש עם כל הטיפים הכי חשובים.
כן כן אנחנו עדיין בסגר (ובסדר) ואני בטוחה שהרבה מכם ומכן מחפשים רעיונות למתכונים לארוחת בוקר טבעונית או אפילו סתם מתכון לנשנוש בריא.
אז החלטתי לעשות מתכון לקערת סמודי ולפרט לכם את כל הטיפים הכי כייפים וחשובים לכל קערת סמודי שאי פעם תכינו.
אז יאללה בואו נתחיל!
טיפ ראשון- אני ממש ממליצה שכל הפירות שאתם שמים בסמודי יהיו קפואים.
זה מה שבעצם נותן את המרקם הסמודי של הסמודי 🙂
אם הפירות לא יהיו קפואים מה שיצא לכם יהיה למעשה שייק שזה כיוון אחר לגמרי.
מיני טיפ- כדי להקל על עצמכם אני ממליצה לחתוך את הפירות לפני שמכניסים להקפאה.
מיני טיפ 2- כדי שתמיד יהיה לכם סמודי בהישג יד שימו את שילובי הפירות האהובים עליכם חתוכים בשקית במקפיא לפי כמויות.
טיפ שני- סמודי מכינים במעבד מזון ולא בבלנדר!
זה טיפ זהב וחשוב להבין מה עומד מאחוריו ולמה.
בלנדר הוא מכשיר שבעזרתו מכינים תערובות נוזליות, הוא צר מה שאומר שלמרכיבים שתשימו בו אין חופש תנועה וכדי ש 4 הסכינים הקטנים שלו יוכלו לעבוד צריך להוסיף המון נוזלים.
מעבד מזון הוא רחב ויש בו מלא מרחב להיטחן ולהתעבד (חחח) יש לו 2 סכינים גדולות והוא לא רק קוצץ הוא גם יכול לפרק מרכיבים למשחות וקרמים עם שימוש בכמה שפחות נוזלים.
מה שמוביל אותי לטיפ הבא 🙂
טיפ שלישי- כמה שפחות נוזלים ככה יותר סמודדדדד.
אנחנו בסופו של דבר מנסים להגיע למרקם חלק (סמוד אחרי הכל) וסמיך.
ככול שנוסיף יותר נוזלים ככה אנחנו מתרחקים מהמרקם הזה.
המלצה שלי? במקום נוזל אפשר להוסיף משהו יותר סמיך כמו יוגורט טבעוני / חמאת אגוזים / מי קוקוס וכו
אלו עדיין עוזרים למעבד המזון לעבוד אבל לא מוסיפים נוזל לסמודי וככה תתקבל התוצאה הכי קרמית.
טיפ רביעי ואחרון– קישוטים!
הסוד של כל קערת סמודי איכותית הוא הקישוטים והתוספות.
כמה שתהיו יותר יצירתיים וכמה שיותר צבעים ומרקמים ככה יותר טוב.
מיני טיפ- חשוב להכין את כל הקישוטים והתוספות כבר על השיש לפני שאתם מכינים את הסמודי עצמו.
סמודי נמס מאוד מהר ובגלל זה אני ממליצה להגיש אותו ישר.
אנחנו לא רוצים לתת לו לעמוד על השיש (וגם לא במקרר) בזמן שאנחנו חותכים בננות לצורה של לב.
מיני טיפ 2– רוצים לעשות צורות חמודות ומגניבות מפירות? תחתכו את הפרי לפרוסות בעובי חצי ס״מ ותתפרעו לכם עם חתוכנים של מיני עוגיות!