GIFT CARD התחבר/י

עוגת סמורס טבעונית


היי חברות וחברים!

יוו התגעגעתי אליכם.

אני בימים כל כך משוגעים שמרגיש לי שעבר נצח מיום חמישי בו עלה המתכון הקודם.

אם אתם עוקבים אחריי באינסטגרם או בכלל ברשתות החברתיות בטח כבר שמעתם שאני עובדת על פרוייקט סודי שיוצא לאוויר שבוע הבא.

הרבה מכם ניחשו שזה ספר אבל זה לא ספר, זה הרבה יותר אני מספר, זה פרויקט שהוא כולו הדרך שלי להגיע לכמה שיותר אנשים וללמד כמה שיותר אנשים לבשל טבעוני.

עוגת סמורס טבעונית

בואו נגיד שהולכת להופיע בשם של הפרוייקט המילה- אונליין ולפניה עוד מילה… מנחשים מה המילה?! 🙂 🙂

אני ממש ממש ממש מתרגשת, עובדת כמו פסיכית ימים ולילות באמת ללא הפסקה ואני כבר לקראת סיום.

אינשאללה שבוע הבא אתם הולכים לקבל פה את אחד ההכרזות הכי הכרזתיות שהיו לי בבלוג עד היום.

אבל בנתיים היום בכלל ל״ג בעומר!

עוד חג בחסות הקורונה.

עוגת סמורס טבעונית

פעם ל״ג בעומר היה בשבילי תפוחי אדמה שרופים וטעימים והיום, עם כל השנים שגרתי בחו״ל מדורות בכלל מזכירות לי סמורס.

אז בגלל שאין באמת ל״ג בעומר חשבתי שזו הזדמנות מעולה להכין עוגת סמורס טבעונית!

כי גם ככה לא הולכים למדורה אז עדיף כבר להנות בבית מעוגה משולמת של שכבות ביסקווטים, בראוניז שוקולד וכמובן- שכבה מדהימה של מרשמלו טבעוני חכוך בחלק העליון.

לא מכירים סמורס? ממליצה לכם להתחיל מהעוגה הזו! זה אחד הדברים הכי טעימים שיש.

ביסקווטים, שוקולד ומשרמלו נמס. יאמי.

חג שמח 🙂

עוגת סמורס טבעונית

עוגת סמורס טבעונית


הכנות
20 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד 40 דקות

מה צריך

עוגה (תבנית 20/20)

שכבה ראשונה

250 גרם פתיבר
⅓-½  כוס שמן קוקוס נוזלי

שכבת בראוניז

1 כוס קמח כוסמין לבן
¼ כוס אבקת קקאו
½ כפית אבקת אפייה

1 כוס חלב סויה
¼ כוס שמן

1 כפית תמצית וניל
½ כוס סוכר חום

½ כוס שוקולד צ׳יפס

שכבת מרשמלו

100 גרם מרשמלו טבעוני (אפשר לקנות בחניות אורגניות או אונליין

¼ כוס שוקולד צ׳יפס

מה עושים

שכבה ראשונה

להדליק תנור על 180 מעלות

במעבד מזון או עם מערוך לשבור את הביסקווטים לפירורים דקים

להוסיף שמן קוקוס ולערבב (תוסיפו עד שהתערובת לחה ואפשר ממש להדק אותה לגוש בכף היד)

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה ולהדק טוב טוב טוב טוב לתחתית

לאפות 12 דקות

שכבת בראוניז

בקערה לערבב קמח, קקאו, אבקת אפייה

להוסיף את כל שאר המרכיבים של הבראוניז ולערבב טוב טוב

להוציא את התבנית מהתנור ולשפוך מעל הביסקווטים את הבלילה של הבראוניז

להחזיר לתנור ל 15-20 דקות (עד שהבראוניז יציב בדפנות אבל לא אפוי לחלוטין)

לשפוך מעל מרשמלו ושוקולד צ׳יפס

להחזיר לתנור ולאפות עד שהמרשמלו זהובים

לקרר לחלוטין לפני שחותכים

(אם בא לכם שהמרשמלו יהיה חם, אחרי שהעוגה קרה תחתכו חתיכה ותחממו כמה רגעים בתנור או במיקרו)



הערות והמרות:

  • אפשר עם ביסקווטים ללא גלוטן וגם עם קמח ללא גלוטן בבראוניז
  • אפשר להוסיף חמאת בוטנים ועוד דברים מושחתים
  • אפשר לוותר על השכבה של הביסקוויטים
  • במקום מרשמלו אפשר אפשר סתם ציפוי שוקולד אבל זה כבר לא יהיה סמורס 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים