GIFT CARD התחבר/י

חיתוכיות סניקרס


פורים שמח!

יאללה עוד מתכון אחד לכבוד החג המשמח בשנה?

כן כן כן.

היום בבוקר עוד לא הייתי בטוחה מה אני הולכת להכין היום לבלוג.

למען האמת לא הייתי בטוחה אם בכלל צריך עוד מתכונים לפורים או שכולם כבר לגמרי סיימו עם משלוחי מנות.

אבל אז דיברתי עם כמה חברים ומשפחה והבנתי שבהחלט יש עוד מקום לעוד ועוד ועוד מתכונים טעימים לחג.

אז חשבתי מה יהיה הכי טעים שרק אפשר, שמתאים גם למי שמארח ולא רק למי שאורז משלוחי מנות ומעביר הלאה.

חיתוכיות סניקרס

והחלטתי ללכת על חיתוכיות סניקרס טבעוניות בארבע שכבות של אושר.

הן אומנם צריכות להיות בקרור עד הגשה אז יותר מתאימות לאירוח אבל מבחינתי הן הולכות להיות להיט כל השנה אז מה זה משנה? 🙂

זה חג מוזר השנה עם כל מה שקורה בעולם והרגשתי צורך אפילו יותר מתמיד להכין משהו ממש מפנק וגם קצת מושחת.

חיתוכיות סניקרס

השבוע גיליתי שגם מי שחוזר ממצרים צריך להכנס לבידוד בחזור מה שאומר שהנסיעה העונתית שלנו לסיני בוטלה לעכשיו 🙁

היה לי יותר מתמיד צורך לנשום אוויר נקי, להיות מול ההרים והים ולהתחבר לשקט האינסופי של סיני.

כי זו באמת תקופה משונה ומעט מלחיצה ולא ברורה והצורך רגע לנשום ממש מתבקש.

חיתוכיות סניקרס

אבל עושה רושם שאנחנו לא נוסעים (מין הסתם) מה שמשאיר לי הרבה יותר זמן לעבוד על מתכונים לפסח!

אז אתם מרווחים 🙂

זהו, אני מאחלת לכם חג פורים שמח ומשעשע ומלא בצחוקים ובדברים טעימים כמו חיתוכיות סניקרס נגיד…

חיתוכיות סניקרס

חיתוכיות סניקרס


הכנות
30 דקות
בישולים
שעה
מתי מוכן
עוד שעה וחצי

מה צריך

חיתוכיות (תבנית 18/18 – 16 חתיכות גדולות)

שכבת בראוניז ללא אפייה

1 כוס שוקולד צ׳יפס

1 כף קקאו

3 כפות סוכר חום

½ כוס קרם קוקוס

½ כוס קמח שקדים

⅔ כוס קמח קוקוס / קמח שיבולת שועל

שכבת קרם

¼ 1 כוסות קשיו טבעי

⅔ כוס קרם קוקוס

1 כפית תמצית וניל

½ כוס סוכר חום

⅔ כוס קמח שקדים

שכבת קראנץ

1 כוס בוטנים קלויים

שכבת קרמל

250 גרם תמרים בוואקום

½ כוס מייפל

½ כוס חמאת בוטנים

⅓ כוס קרם קוקוס

שכבת גאנש

1 כוס שוקולד צ׳יפס

⅓ כוס שמן קוקוס

מה עושים

חיתוכיות

שכבת בראוניז ללא אפייה

בסיר קטן להמיס שוקולד, קקאו, סוכר וקרם קוקוס

לכבות את האש ולהוסיף קמח שקדים וקמח קוקוס ולערבב

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה, להדק טוב טוב ולהניח במקפיא

שכבת קרם

להניח את כל המרכיבים במעבד מזון

לעבד לתערובת חלקה יחסית

להוציא את התבנית מהמקפיא לשפוך אליה את הקרם ולישר

שכבת קראנץ

לפזר מעל בוטנים שבורים ולהדק אותם בעזרת כף לתוך הקרם

להחזיר למקפיא

שכבת קרמל

בסיר קטן להמיס את כל מרכיבי הקרמל

לערבב טוב טוב תוך כדי בישול עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה

להוציא את התבנית מהמקפיא לשפוך אליה את הקרמל ולישר

להחזיר למקפיא לחצי שעה

שכבת גאנש

בסיר קטן להמיס את כל מרכיבי הגאנש

להוציא את התבנית מהמקפיא לשפוך אליה את הגאנש ולישר

להחזיר למקפיא לחצי שעה

להוציא, לחתוך בעדינות עם סכין גדולה שטבלתם במים רותחים, לאיזה גודל או צורה שאתם אוהבים

(אם השוקולד קצת נשבר לא נורא, זה טעים גם שבור 🙂 )



הערות והמרות:

  • במקום בוטנים אפשר שקדים / אגוזי לוז
  • במקום חמאת בוטנים אפשר חמאת שקדים / חמאת אגוזי לוז
  • במקום קמח קוקוס אפשר קמח שיבולת שועל
  • במקום קמח שקדים אפשר קמח שיבולת שועל (אבל פחות מתאים בעיני)
  • אי אפשר קמח כוסמין / חיטה כי החיתוכיות לא אפויות
  • תחתכו בעדינות שלא ישבר לכם השוקולד 🙂

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים