GIFT CARD התחבר/י

ספגטי בולונז טבעוני


וואי וואי כמה זמן שאני כבר רוצה להעלות את המתכון הזה.

מתישהו ממש ממש מזמן, עלה לבלוג מתכון לספגטי בולונז טבעוני.

הוא מתכון טוב ללא ספק, אבל הכנתי אותו אי שם מזמן, כשהבלוג היה צעיר והסצינה הטבעונית בארץ לא מאוד חזקה.

מה שאומר שלא באמת היו אופציות טובות להכין מהן רוטב בולונז טבעוני.

ספגטי בולונז טבעוני

אז עשיתי שם איזו קומבינה חמודה עם קינואה וזה באמת היה די טעים אבל אני כבר הרבה זמן רוצה להעלות לפה מתכון לספגטי בולונז עם בשר טחון טבעוני כמו שצריך.

ואתמול בדיוק הייתי בסופר וראיתי חבילת ספגטי ונהיה לי ממש חשק לאיזה צלחת ספגטי טובה.

במיוחד במזג האוויר הזה שכל מה שמתחשק זה פחמימות 🙂

מה שכל כך כיף במתכון הזה שזה פשוט מתכון רגיל לספגטי בולונז רק עם ׳בשר׳ טבעוני. זה כל ההבדל.

ספגטי בולונז טבעוני

אין פה שינויים מטורפים או דרכי עבודה מסובכות וזה בדיוק מה שאני אוהבת.

לשם בדיוק הייתי רוצה שהעולם ילך- שלכל מרכיב לא טבעוני יהיה מרכיב טבעוני זהה שמתנהג באפייה ובישול בדיוק אותו דבר.

ולא רק זה- שהוא יהיה טעים יותר, מוצלח יותר, נגיש יותר.

אני מאמינה שאנחנו נגיע לשם, אנחנו כבר ממש כמעט שם… זה מאוד מרגש.

בכל מקרה! המתכון הזה יצא מדהים ואני בטוחה שתאהבו ממש.

ספגטי בולונז טבעוני

ספגטי בולונז טבעוני


הכנות
10 דקות
בישולים
20 דקות
מתי מוכן
עוד חצי שעה

מה צריך

ספגטי

1 חבילה ספגטי / פסטה לבחירתכן

רוטב

1 בצל קצוץ

2-3 שיני שום כתושות

1 חבילה ׳בשר׳ טחון טבעוני לבחירתכן (400 גרם)

4 כפות רוטב בלמסי  / יין אדום (לא חובה)

800 מ״ל עגבניות קצוצות (2 פחיות)

1 כפית כל תבלין- אורגנו, בזיליקום, טימין

מלח פלפל על פי טעם

מה עושים

ספגטי

לבשל את הספגטי על פי ההוראות שעל החבילה

לשמור 1 כוס ממי הבישול של הפסטה ולסנן את כל השאר

טיפ- ישר לאחר הסינון, לערבב את הספגטי עם כף גדושה של חמאה טבעונית

רוטב

לטגן בצל בשמן זית עד שזהוב

להוסיף שום ולטגן על אש נמוכה 2-3 דקות

להוסיף בשר טחון טבעוני ולטגן 10 דקות, לערבב מידי פעם

להוסיף בלסמי ולערבב

להוסיף עגבניות קצוצות ותבלינים ולערבב

להוסיף את כוס מי הבישול של הפסטה ולערבב

לבשל 10 דקות

להגיש על ספגטי חם עם פרמז׳ן טבעוני ובזיליקום טרי מעל



הערות והמרות:

  • ממליצה להשתמש בטחון עם כמה שפחות תבלינים, זאת אומרת לא תערובת לשווארמה וכו
  • אפשר להוסיף צ׳ילי
  • אפשר להקפיא את הרוטב

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים