ספגטי ברוטב עגבניות


היי חברים וחברות.

מה שלומכם ואיך היה הסופ״ש?

פה היה בהחלט כיף, כל ההפתעות שלי ליומולדת של מתן יצאו לפועל והיו ממש מוצלחות, הוא ממש ממש שמח.

בילינו סופ״ש כייפי במיוחד בצפון, אכלנו בלי סוף בכל מיני מקומות, גם כאלו שאנחנו מכירים וגם כאלו חדשים.

גם היינו בהופעה וגם הוא קיבל ממני כמו תמיד ערימה של מתנות חמודות שעושות טוב על הלב.

למען האמת רק בשבת בבוקר הרגשנו שאנחנו ממש מצליחים להשיל מעלינו את תל אביב ולהכנס להילוך הנמוך יותר של חופש ושל השקט היחסי שיש בצפון.

ככה זה בחופשה של שלושה ימים… אז מזל שעוד חודש אנחנו נוסעים לרוד טריפ לאירופה 🙂 🙂 🙂

ספגטי ברוטב עגבניות

בכל מקרה, כן חזרתי עם הרבה אנרגיות וערימות של רעיונות למתכונים חדשים לבלוג.

אז כמה מילים על מה שעולה היום.

בדרך כלל בבלוג אני מעלה מתכונים שהם קצת יותר ממתכונים ממש ממש פשוטים. גם אם הם פשוטים תמיד יהיה להם איזה טוויסט, איזה משהו מעניין, משהו קצת אחר.

אני משתדלת שיהיו פה גם מתכונים מורכבים אבל גם יומיומיים אבל מה שהכי חשוב לי זה שיהיה מעניין.

אבל פעם בכמה זמן אני מקבלת מכם מטר של בקשות למתכון ופתאום אני מבינה כמה יש ביקוש למשהו שבכלל לא חשבתי עליו.

וזה מה שקרה כשהעליתי את הפוסט על סיני.

כשעליתי את הפוסט על סיני (וגם כשהייתי בסיני והעליתי תמונות לסטורי) דיברתי על מקום שעושה ספגטי ברוטב עגבניות הכי פשוט שיש ושזה כל כך טעים לי ומזכיר לי את הילדות.

ספגטי ברוטב עגבניות

לא האמנתי, אבל מכל מה שכתבתי והעליתי מסיני זה כנראה מה שהכי עניין אתכם!

כל כך הרבה ביקשו מתכון לספגטי ברוטב עגבניות, הכי רגיל והכי פשוט והכי טעים.

אז זה נכנס לרשימה וחיכה שיגיע תורו. והנה הוא הגיע.

להגיד לכם את האמת, כמה שהמתכון הזה פשוט ככה אני גאה בו. כי לפעמים דווקא לפתח מתכון למשהו פשוט אבל שיהיה מדוייק, זה הכי מורכב.

והנה, יצא רוטב עגבניות קלאסי, בטעם הכי מפנק שיש, בלי הרבה פוזה אבל עם הכי הרבה נוסטלגיה והכי הרבה אהבה.

תהנו 🙂

ספגטי ברוטב עגבניות

ספגטי ברוטב עגבניות


הכנות
10 דקות
בישולים
45 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

רוטב (4 מנות) 

3-4 כפות שמן זית

3 שיני שום קצוצות דק

חופן פטרוזיליה קצוצה

2 קופסאות שימורים עגבניות קצוצות (בכוונה שימורים)

1 כפית כל תבלין: אורגנו, בזיליקום

מלח פלפל על פי טעם

בזיליקום טרי להגשה

ספגטי

250 גרם ספגטי לבחירתכם (אני הכנתי עם ספגטי מכוסמין לבן)

מה עושים

רוטב

במחבת עמוקה ורחבה על אש בינונית לחמם שמן זית

להוסיף שום ולערבב ללא הפסקה דקה שתיים עד שהשום מעט מזהיב

להוסיף פטרוזיליה ולערבב ללא הפסקה 2-3 דקות עד שהפטרוזיליה מצטמצמת

להוסיף עגבניות ולערבב טוב

להוסיף תבלינים ולערבב טוב

לבשל ללא מכסה על אש נמוכה מינימום חצי שעה ועדיף 45 דקות (לבוא לערבב מידי פעם)

לכבות האש

ספגטי

לבשל את הספגטי על פי ההוראות שעל החבילה

לפני שמסננים את המים, להפריד כמה כפות של מי הבישול למקרה ותרצו לדלל את הרוטב

לסנן את הספגטי ולהעביר ישר למחבת עם הרוטב, לערבב טוב טוב

להעביר לצלחות הגשה, לקשט בבזיליקום ולהגיש חם



הערות והמרות:

  • אפשר עם ספגטי ללא גלוטן
  • אפשר להכין את הרוטב ולשמור בצנצנת במקרר עד 10 ימים
  • אפשר להקפיא את הרוטב
  • אפשר להוסיף ירקות קלויים או כל ירק אחר שאתם אוהבים
  • אפשר להוסיף עוד ירוקים טריים כמו תרד / אורגנו וכדומה
  • כמובן שאפשר להגיש עם פרמז׳ן טבעוני

הסדנאות שלי

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים