GIFT CARD התחבר/י

טארט ספירלה טבעוני


וואו איזה ימים מטורפים.

לא ככה חשבתי שנעביר את מרתון שבועות… 🙁

למען האמת כבר הייתי צעד אחד מלבטל את המרתון לגמרי ולא להמשיך להעלות את המתכונים.

אבל מהר מאוד הבנתי מכן שאתן דווקא זקוקות ורוצות לא רק להמשיך להכין אוכל טעים אלא פשוט הסחת דעה פשוטה וקלילה.

אנחנו השנה היינו אמורים להתארח אצל ההורים שלי (שגרים בדרום) כבר היה תפריט שלם לארוחה טבעונית מדהימה לשבועות.

החג שאני הכי אוהבת בעולם… ממש חיכיתי לזה.

טארט ספירלה טבעוני

אבל כמובן שההורים שלי חווים אזעקות כל דקה וכמובן שגם בתל אביב כבר לא פשוט וכמובן שכרגע, אין ארוחת חג.

אחרי שנה שלמה שבה כמעט לא היו חגים זה כל כך מוזר שהנה עוד חג בדרך להתבטל לו.

אבל למרות זאת, אני בטוחה שחלק מכן כן יחגגו בגירסה מצומצמת בבית וגם אני מקווה שאולי עד יום ראשון משהו ישתנה.

אז אנחנו ממשיכות במרתון שלנו עם מתכונים טבעוניים לשבועות.

והיום עולה מתכון אחד לפני אחרון… טארט ספירלה טבעוני כל כך יפה וכל כך טעים.

טארט ספירלה טבעוני

זה אחד המתכונים מהחוברת שגרף הכי הרבה תגובות על איך שהוא נראה ובצדק כי הוא באמת מיוחד מאוד.

מתחת לספרילה היפה מתחבא קרם של גבינות וטימין שיושב על בצק פריך טבעוני מעולה.

בקיצור זו מנה להרשמת אורחים ללא ספק 🙂 כזו שגורמת לאנשים להגיד וואו.

אני מקווה שעד החג נחזור למצב שפוי יותר ושנזכה להכין את המתכון המדהים הזה ועוד כמוהו לשולחן החג.

אוהבת את כולכם/ן באשר אתן מכל קשת החברה האנושית ❤️

טארט ספירלה טבעוני

פרסום בשיתוף תנובה ALTERNATIVE

טארט ספירלה טבעוני


הכנות
35 דקות
בישולים
35 דקות
מתי מוכן
עוד שעה וקצת

מה צריך

בצק (תבנית פאי 24-26 ס״מ)

2 כוסות (270 גרם) קמח לבן

160 גרם חמאה טבעונית קרה

⅓ עד ½ כוס מים קרים מאוד

1 כפית מלח

מילוי

300 גרם טופו טבעי תנובה ALTERNATIVE חתוך לקוביות

חצי חבילה פלח בסגנון גאודה תנובה ALTERNATIVE חתוכה לקוביות

⅓ כוס ממרח סויה 9% תנובה ALTERNATIVE

חופן טימין מיובש

שן שום כתושה

מלח על פי טעם

ירקות

4-5 גזרים

4-5 זוקיני ירוק כהה

מעט שמן זית

מה עושים

בצק

במעבד מזון להניח קמח ומלח ולעבד מעט

להוסיף חמאה טבעונית בגושים קטנים ולעבד עד לקבלת מרקם של חול

להוסיף מים בהדרגה ולעבד כמה רגעים עד לקבלת בצק אחיד יחסית

להעביר את הבצק למשטח העבודה ולהדק לדיסקית (לא ללוש רק לחבר)

לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר לשעה

מילוי

בנתיים להניח את כל מרכיבי המילוי במעבד מזון

לעבד למשחה (היא תהיה גרגירית, זה בסדר)

להניח במקרר עד להרכבת הטארט

ירקות

בעזרת קולפן לפרוס את הגזרים והקישואים לפרוסות דקות מאוד

להניח בצד

הרכבה ואפייה

להוציא את הבצק מהמקרר ולקמח טוב משטח עבודה ומערוך

לרדד את הבצק לעובי ½ ס״מ ולהעביר לתבנית פאי ולהדק טוב לדפנות ולצדדים

לחורר את הבצק עם מזלג ברחבי התבנית ולאפות על 180 מעלות 10 דקות

להוציא מהתנור וישר להעביר את המילוי מעל הבצק

לקחת פרוסת גזר ולגלגל הדוק, להניח אותה מעל פרוסת קישוא ולגלגל שוב כך שהקישוא עוטף את הגזר, לחזור על הפעולה עוד 3-4 פעמים ככה שמתקבלת ספירלה קטנה והדוקה

להניח אותה במרכז הטארט ולהקיף אותה בפרוסות של ירקות צמודות צמודות ודחוסות עד שמגיעים לבצק שבדפנות התבנית

למשוח את הטארט בשמן זית, ולאפות על 180 מעלות 35-45 דקות עד שהירקות רכים והבצק זהוב

לקרר מעט לפני שחותכים



הערות והמרות:

  • אפשר להשתמש בשלל ירקות בכל מיני צבעים
  • במקום גבינה לבנה אפשר יוגורט טבעוני או גבינת שמנת טבעונית
  • אפשר להוסיף פתיתי שמרי בירה לשדרוג (על פי טעם)

בית ספר וירטואלי לבישול!

    עקבו אחרי באינסטגרם

    קבלו עדכונים טעימים

      רוצים ללמוד
      לבשל טבעוני?
      מגוון סדנאות בישול
      מחכות לכם כאן-
      לפרטים נוספים