GIFT CARD התחבר/י

טארט שוקולד ותותים טבעוני


היי חברות וחברים.

זהו, איכשהו עבר הזמן כל כך מהר והגענו לסיום מרתון פסח שלנו 🙂

זה טס השנה וואו.

מרגיש לי שרק התחלנו והנה אנחנו כבר בסוף.

חייבת להגיד שחשבתי שאני אספיק הרבה פחות… חשבתי שגג יהיו פה 2-3 מתכונים.

טארט שוקולד ותותים טבעוני

אבל הנה אנחנו כבר עומדות על איזה 5 מתכונים ויש לנו עוד את חול המועד.

אני שמחה שלמרות שאנחנו בעיצומם של אריזות למעבר דירה, ולמרות שיש לי תינוק מתוק ולמרות כל הלחץ השנה, הצלחתי לעשות לנו מרתון.

ואני די גאה בו.

והיום, כמיטב המסורת, עולה העוגה שלנו.

טארט שוקולד ותותים טבעוני

האמת היא שהשנה היתה לי מחשבה להכין לכן מתכון לקינוח מאוד מפונפן ומשכולל, משהו מטורף כזה עם הרבה שלבים ועבודה.

אבל אז היום בבוקר ברגע אחד החלטתי שלא.

שאני הולכת על קלאסיקה. שיהיה לכן קל ונוח להכין ושכל האורחים שלכן יעופו.

אז הכנתי לנו טארט שוקולד ותותים טבעוני עם שקדים מקורמלים- וואו וואו וואו!

טארט שוקולד ותותים טבעוני

כמה יפה וטעים זה יצא אין לתאר.

ומה הכי כיף? מרכיבים שיש בכל בית, קל, פשוט, והכי הכי הכי טעים שיש.

תהנו חברות וחג שמח! 🤩

טארט שוקולד ותותים טבעוני

טארט שוקולד ותותים טבעוני


הכנות
25 דקות
בישולים
15 דקות
מתי מוכן
עוד 4 שעות (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית 20-22 ס״מ- לא יותר)

⅓ 2 כוסות שקד טחון

½ כוס קורנפלור

3 כפות סוכר חום

2 כפות אבקת קקאו

2 כפות רסק תפוחים / טחינה

⅓ כוס שמן קוקוס / חמאה טבעונית במרקם נוזלי

מילוי

¾ כוס קרם קוקוס 18% שומן ומעלה (אין צורך להפריד)

1 כפית תמצית וניל

2 כפות סוכר חום (או יותר לפי טעם)

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם שקדים קלופים קצוצים

10-12 תותים חתוכים לקוביות

קישוט

קצפת טבעונית

חופן תותים

שקדים קצוצים מקורמלים*

מה עושים

קלתית

להדליק תנור על 180 מעלות

לערבב את כל מרכיבי הקלתית בקערה

הבצק אמור להיות נוח לעבודה ומתחבר בקלות לכדור יציב יחסית בכף היד

להעביר לתבנית משומנת להדק טוב (!) לדפנות ולתחתית בעזרת תחתית של כוס – תקפידו להדק חזק

לאפות 13-15 דקות עד שיציב, להניח בצד

מילוי

בסיר או מיקרו לחמם קרם קוקוס, סוכר ווניל

להניח את השוקולד בקערה ולשפוך מעליהם את תערובת קרם הקוקוס החמה

להניח בצד 5 דקות ורק אז לערבב טוב עד שאחיד

להוסיף שקדים ותותים ולערבב

להוציא את התבנית מהתנור (לאחר 15 דקות אפייה) ולשפוך מעל הבצק את המילוי

להניח במקרר ל 4 שעות להתייצבות או שעה במקפיא (ואז להעביר למקרר עד הגשה)

לקשט בקישוטים בנדיבות לקראת ההגשה ולהגיש קר (לא קפוא)



הערות והמרות:

  • שימו לב לגודל התבנית! הטארט לא מתאים לתבנית 24 ס״מ, לתבנית 24-26 צריך להכפיל את המתכון בשליש
  • אם הבצק ממש פירורי להוסיף מעט רסק תפוחים (כפית כל פעם)
  • במקום שקדים אפשר כל אגוז אחר
  • במקום תותים אפשר פטל / מנגו / אוכמניות / פירות יער וכו וכו
  • לקרמול השקדים, להניח 100 גרם שקדים עם 4-5 כפות סוכר במחבת נונסטיק ולערבב עד שכל הסוכר נמס והשקדים שחומים

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים