GIFT CARD התחבר/י

אוזני המן במילוי תותים


וואו, נשבעת שלא התכוונתי להכין עוד מתכון לאוזני המן טבעוניות לבלוג ובטח שלא התכוונתי להתחכם עם אוזני המן במילוי תותים…

אבל אז… קרה מקרה.

מתן קיבל ממישהי מהעבודה שלו 10 ק״ג של תותים 😍

10 ק״ג של תותים זה לא מעט תותים. האמת שזה המון המון המון תותים.

זה כל כך הרבה תותים שאין מצב לסיים כזו כמות לפני שיעבור זמנם…

אז כשהגיע לפה הקרטון עם כל התותים היו ברורים לי שני דברים.

אוזני המן במילוי תותים

אחד- אני מקפיאה כמעט את כל התותים שיהיה לי לשייקים.

2 הולך לעלות מתכון עם תותים לבלוג השבוע.

אז חשבתי עוגה, חשבתי חיתוכיות, חשבתי עוגיות ואז! נזכרתי שעוד שבוע פורים…

מפה הדרך לאוזני המן במילוי תותים היתה מאוד קצרה.

את הנגלה הראשונה שעשיתי עשיתי עם בצק עלים וזה יצא ממש חמוד אבל נפתח לגמרי באפייה ולא הייתי מרוצה.

אוזני המן במילוי תותים

אז החלטתי את הנגלה השניה (מזל שיש לי מיליון תותים חחח) לעשות עם בצק ספידי שזה הבצק שאני הכי אוהבת בעולם והוא תמיד עובד.

כשהם יצאו מהתנור ברגע של השראה החלטתי לצפות אותם במייפל ולקשט בסוכר גבישי.

עכשיו עזבו שזה יצא כל כך חמוד, זה יצא טעים!!! כל כך טעים!

השילוב המנצח של קרם וניל, תותים ובצק. אין ספק שיהיה לנו חג שמח. ❤️

אוזני המן במילוי תותים

אוזני המן במילוי תותים


הכנות
25 דקות
בישולים
25 דקות
מתי מוכן
עוד 50 דקות

מה צריך

בצק ספידי (10-12 חתיכות)

¼ 2 כוסות קמח כוסמין לבן / חיטה לבן / חצי חצי עם קמח מלא

½ כפית אבקת אפייה

3 כפות סוכר

½ כוס מים רותחים

½ כוס שמן

מילוי

⅓ כוס גבינה לבנה טבעונית

1 כף מייפל

1 כפית תמצית וניל

5-6 תותים חצואיים לאורך

מה עושים

בצק

בקערה לערבב את כל המרכיבים

ללוש לבצק אחיד ורך (הוא יהיה מאוד שומני יחסית)

להניח בקערה, לכסות במגבת ולהניח בצד 10 דקות

מילוי

בקערית לערבב גבינה, מייפל ווניל

הרכבה ואפייה

להדליק תנור על 180 מעלות

לקמח טוב את משטח העבודה

לרדד את הבצק לעובי חצי ס״מ (אפשר עבה יותר, זה תלוי איך אתן אוהבות את האוזן המן)

לקרוץ עיגולים בקוטר 7 ס״מ

להניח חצי כפית (לא יותר) מילוי גבינה במרכז כל עיגול ומעל להניח חצי תות

לקפל את הפינות לצורת משולש ולהדק ממש טוב, חשוב להשאיר רק מעט תות מבצבץ (הם יפתחו באפייה)

להניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות 20-25 דקות עד שזהוב ויציב

ציפוי

ברגע שהאוזניים יצאו מהתנור למשוח אותם במייפל

לפזר מעל סוכר גבישי (לא חובה כמובן)

לקרר ולהגיש



הערות והמרות:

  • הצלחת האוזניים תלויה בכמה תשקיעו בלהדק את הקצוות הפתוחים של המשולש- אני ממש מדגישה להשקיע בשלב הזה וממש ממש ללחוץ ולהדק עם האצבעות את כל החיבורים של האזניים
  • שימו לב להשאיר רק משולשון קטן שממנו רואים את התות, האזניים נפתחות באפייה
  • לא ניסיתי עם קמח ללא גלוטן
  • יכול להיות שזה יעבוד גם עם פטל / אכמניות וכו

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים