GIFT CARD התחבר/י

טארט תותים וקצפת טבעוני


מתכון ראשון עם תותים לעונה זו!

אני מרגישה שאני קצת באיחור כי התותים פה כבר כמה שבועות ועדיין לא עשיתי איתם מתכון.

שזה קצת מחדל כי תותים כידוע זה הפרי שאני הכי הכי אוהבת בקינוחים.

ככה סתם הוא לא משהו האמת 😜

הוא אף פעם לא מתוק כמו הריח שלו וזה קצת מבאס… אבל בקינוחים וואיי וואיי איך אני אוהבת!

טארט תותים וקצפת טבעוני

זה הפרי המושלם כי עם קצת סוכר הוא פשוט עף והוא מדהים עם בצקים ועם קצפת ולמי שהוא אוהב שוקולד הוא גם טוב עם שוקולד.

ומעבר לכל זה- הוא כזה יפה! כל האדום הזה עם הנגיעה של הירוק ונקודות קטנות של זהב- מה עוד אפשר לבקש בשביל תמונה מהממת? 🙂

בכל מקרה, לאחר סקר ממש צמוד בסטורי בו הייתן צריכות להחליט בין טארט תותים וקצפת טבעוני לבין עוגת ספוג עם קצפת ותותים- הטארט ניצח.

האמת שקצת הופתעתי הייתי בטוחה שהעוגה תנצח אבל הרוב קובע. והרוב ביקש טארט תותים מסקרפונה טבעוני.

טארט תותים וקצפת טבעוני

הטארט הזה יצא פחות או יותר כל מה שאני אוהבת בקינוח.

קלתית פירורים שמתפוררת בפה, מילוי קצפת וגבינה כזה קרמי וחלק וקצפתי וכמובן תותים טריים ואפילו ריבת תותים שמתחבא בכל ביס.

אפשר להכין אותו עם ביסקוויטים ללא גלוטן ויש לכן פה קינוח טבעוני ללא גלוטן די מושלם.

דרך אגב, הזדמנות טובה להגיד מלא מלא תודה על כל ההתלהבות סביב סדנת הקינוחים ללא גלוטן החדשה שעלתה השבוע לבית ספר.

ממש ממש שמחה שאתן ככה נהנות ללמוד מקצועי ממני וממש מרגש אותי להגיע דרך המחשב אליכן למטבח ולחלול ניסים ונפלאות.

כל הפרטים על הסדנא כאן- סדנת קינוחים טבעונים ללא גלוטן

טארט תותים וקצפת טבעוני

טארט תותים וקצפת טבעוני


הכנות
20 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד שעתיים (קרור)

מה צריך

קלתית (תבנית קפיצית 22 ס״מ)

150 גרם ביסקוויטים (אפשר ללא גלוטן)

2 כפות סוכר חום

⅓ כוס (80 גרם) חמאה טבעונית / שמן קוקוס

מילוי

220 גרם גבינת שמנת טבעונית (אפשר בהכנה ביתית)

250 מ״ל קרם קוקוס מופרד או שמנת טבעונית להקצפה (צימחית)**

1 כפית תמצית וניל

½ כוס אבקת סוכר

קישוטים והפתעות

4-5 כפות ריבת תותים (לא חובה)

סלסלת תותים פרוסים

מה עושים

קלתית

במעבד מזון לעבד ביסקווטים לפירורים דקיקים

להוסיף סוכר וחמאה ולעבד עד לקבלת מרקם של חול לח

להעביר לתבנית ולהדק טוב טוב טוב

לאפות 25 דקות על 170 מעלות

להוציא מהתנור ולקרר לחלוטין במקרר (אפשר ישר מהתנור למקרר)

מילוי

כשהקלתית כבר קרה, בקערה להקציף את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת קצף אחיד ויציב

הרכבה

על הקלתית הקרה לפזר כפיות של ריבת תותים (לא למרוח, רק לפזר פה ושם)

להעביר מעל הריבה את מילוי הקצפת וליישר

לקשט בפרוסות תותים ולהכניס למקרר להתייצבות של שעתיים לפחות

להגיש קר ולשמור בקרור כל עוד לא בהגשה



הערות והמרות:

  • אם בחרתן להשתמש בקרם קוקוס מופרד תוסיפו עוד לפחות חצי כוס סוכר / אבקת סוכר
  • להפרדת קרם הקוקוס יש לשים במקרר פחית או קרטון של קרם קוקוס 20% שומן ומעלה במשך 24 שעות. אחרי 24 שעות לפתוח בעדינות את החלק העליון של הפחית / קרטון ולהוציא רק את החלק הקשה מאוד שהצטבר בחלק העליון (את הנוזל אפשר להקפיא בתבנית קרח ולזרוק אחר כך לשייקים וקארי וכדומה)
  • גבינת שמנת טבעונית אפשר למצוא בכל סופר גדול יש של וגה / ויאולייף / משומשו / טופיטי ועוד
  • במקום תותים אפשר- מנגו, אפרסק, פטל, אוכמניות, קיווי ועוד

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים