GIFT CARD התחבר/י

ספרינג רול ויאטנמי


שלום שלום!

מה שלומכם ואיך היה הסופ״ש?

קודם כל לפני שאנחנו בכלל מתחילים עם המתכון של היום-

אנחנו ביומיים האחרונים של מחירי ההשקה של הבית ספר!

באמת שזה מדהים שעבר חודש והנה עוד רגע ה 1/7 ומחירי ההשקה נגמרים עד למבצעים הבאים שיהיו לקראת החגים 🙂

אז הייתי חייבת לתת לכם סימן, שלא תפספסו את ההזדמנות- הנה לינק ישר לשם- סדנאות בישול טבעוניות

ספרינג רול ויאטנמי

דבר נוסף זה עדכון על גורי החתולים, כרגע הם עדיין שניהם בחיים ושניהם בפנסיון.

הגור שמההתחלה היה חלש יותר עדיין מאוד מאוד חלש והוא לא גדל כמעט בכלל והשני ממש מתחזק וגדל.

אנחנו בקשר יומיומי עם מי שמטפלת בהם וממש מקווים לטוב.

ועכשיו אחרי כל העדכונים- בואו נדבר קצת על המתכון של היום- ספרינג רול ויאטנמי.

למען האמת, זה לא באמת ספרינג רולס, כי ספרינג רול זה מה שאנחנו מכירים כגירסה המטוגנת.

לדבר הזה שבארץ עדיין קוראים לו ספרינג רולס, קוראים באנגלית סאמר רול, מהמילה קיץ כי הוא קר ומרענן.

למנה הזו נחשפתי לראשונה כשגרתי בלונדון.

ספרינג רול ויאטנמי

אני ומתן גרנו בשכונה שגרו בה לא מעט ויאטנמים והיו שפע של מסעדות ויאטנמיות מתחת לבית.

אחת מהן היתה הקבועה שלנו והמנה הראשונה שתמיד היינו אוכלים שם היתה סאמר רולס עם רוטב חמאת בוטנים.

כשחזרתי לארץ גיליתי שפה קוראים לזה ספרינג רול ויאטנמי וזה די נפוץ.

כבר הרבה זמן אני רוצה להכין לזה מתכון לבלוג כי זו מנה באמת כל כך כייפית, מרעננת, מושלמת לקיץ והכי קלילה וטעימה שיש.

אז הנה הם- ספרינג רולס ויאטנמים במיךוי שלל ירקות, טופו צרוב בשמן סומסום, שברי בוטנים ורוטב חמאת בוטנים ממכר.

תהנו 🙂

ספרינג רול ויאטנמי

ספרינג רול ויאטנמי


הכנות
15 דקות
בישולים
5 דקות
מתי מוכן
עוד 20 דקות

מה צריך

ספרינג רולס (4-5 חתיכות)

4-5 דפי אורז + קערת מים פושרים

חצי גמבה פרוסה דק

רבע כרוב סגול פרוס דק דק

חופן נבטים

חצי אבוקדו פרוס דק

150 גרם טופו קשה חתוך לרצועות + 3 כפות שמן סומסום + 3 כפות רוטב סויה

חופן עלי בזיליקום טרי קצוץ

חופן בוטנים קלויים שבורים גס

רוטב

⅓ כוס חמאת בוטנים

¼ כוס רוטב סויה

3-4 כפות מים רותחים

3 כפות רוטב צ׳ילי מתוק

1 כף מייפל

חופן סומסום

מה עושים

ספרינג רולס

במחבת נונסטיק לחמם שמן סומסום

להוסיף רצועות טופו ולטגן מכל הכיוונים

להוסיף רוטב סויה ולערבב

להוריד מהאש

לטבול דף אורז כמה שניות במים פושרים

להניח על משטח עבודה נקי

להניח את כל סוגי הירקות, הבוטנים והטופו בחלק הקרוב אלינו

לקפל את הדפנות של דף האורז פנימה על הירקות ולהתחיל לגלגל הדוק

רוטב

לערבב את כל מרכיבי הרוטב בקערית

להגיש ליד הספרינג רולס

רוצים ללמוד עוד על בישול טבעוני? הצטרפו אליי לסדנאות בישול טבעוני מדהימות



הערות והמרות:

  • אפשר להחליף את כל סוגי הירקות
  • במקום טופו אפשר פטריות, סייטן או מה שאוהבים
  • במקום חמאת בוטנים אפשר טחינה

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים
רוצים ללמוד
לבשל טבעוני?
מגוון סדנאות בישול
מחכות לכם כאן-
לפרטים נוספים