GIFT CARD התחבר/י

בורקס בטטה טבעוני


ובכן…. עוד חג בפתח ועוד מתכון חדש וטעים עולה לבלוג!

בורקס בטטה טבעוני- או יס 🙂

שאלתי אתכן ברשתות החברתיות איזה מנות מסורתיות אתן אוכלות בסוכות ושמחתי לגלות שאני לא לבד…

לעומת כל שאר החגים שיש לנו, לסוכות אין ממש אוכל מובהק.

יש כיוון כללי, יש אלמנטים כאלו אחרים אבל זה ממש לא כמו- אוזני המן, קניידלך, עוגת דבש, סופגנייה וכו.

מה שכן אמרתן הרבה זה דברים עם דלעת וירקות כתומים!

בורקס בטטה טבעוני

מסכימה איתכן, אני כמעט בטוחה שגם אצלנו בבית היה דברים עם דלעת בסוכות. (אני אברר עם אמא חח)

בכל מקרה, הקשבתי לכן והחלטתי להכין משהו מפנק לחג.

שבלולי בצק עלים במילוי ירקות כתומים והמון גבינות טבעוניות. איך אפשר להגיד לזה לא?!

בצק הריי זה החיים, בכל גירסה, ירקות כתומים זה יאמי, גבינות טבעוניות מאגוזים זה נפלא וגם… הוספתי הפתעה של עגבניות מיובשות!

בורקס בטטה טבעוני

לפעמים, או בעצם תמיד, טוויסט אחד קטן בעלילה עושה את כל ההבדל 🙂

ובנימה יותר אישית, אני לא יודעת מה בדיוק צופה לנו הזמן הקרוב בבלוג.

אני כבר עוד שניה בחודש תשיעי ואני לא יודעת כמה מתכונים עוד אצליח להעלות לפני הלידה.

בורקס בטטה טבעוני

זה בהחלט נהיה קשה יותר לעשות ימי צילום ולהכין דברים ולעשות קניות…

אבל אני בטוחה שנצליח עוד כמה איכותיים לתקופה הקרובה.

זהו, מקווה שהחגים עוברים עליכם בכיף ושבעיקר טעים לכן!

נשיקות וחג שמח ❤️

בורקס בטטה טבעוני

בורקס בטטה טבעוני


הכנות
15 דקות
בישולים
30 דקות
מתי מוכן
עוד 45 דקות

מה צריך

בצק (5-7 מאפים גדולים)

1 חבילה בצק פילאס תורכי / בצק עלים

מילוי

400 גרם לקט ירקות כתומים קפואים

חצי צנצנת עגבניות מיובשות (עם השמן ועם התבלינים וכו) בערך 120 גרם

2 כוסות מגוון גבינות טבעוניות מגורדות או חתוכות (צהובה, מוצרלה, רוקפור, פטה שקדים וכו וכו)

מלח על פי טעם

1 כפית אורגנו מיובש

לציפוי

כמה כפות חלב סויה לא ממותק

חופן גדושה במיוחד של סומסום

מה עושים

בצק

להפשיר את הבצק על פי ההוראות שעל החבילה

מילוי

במעבד מזון להניח ירקות קפואים (בעודם קפואי) ועגבניות מיובשות

לעבד לתערובת ממרחית

להוסיף גבינות ותבלינים ולערבב עם כף

הרכבה

להדליק תנור על 190 מעלות

לחתוך את הבצק למלבנים באורך 10-15 ס״מ (וברוחב הבצק כפי שהגיע)

לרדד מעט כל מלבן ולהניח מילוי בחלק הרחב הקרוב אלינו

לגלגל לרולדה ואת הרולדה לגלגל לשבלול

למשוח בחלב סויה ולפזר מעל כל שבלול סומסום בנדיבות

לאפות 30-40 דקות עד שזהוב כהה וקריספי

להגיש חם או קר- יאמי!



הערות והמרות:

  • במקום לקט ירקות אפשר רק בטטה / דלורית / דלעת / ברוקולי / כרובית / תפוחי אדמה וכו
  • גבינות אפשר ממש כל סוג אבל שיהיו גבינות קשות- לא גבינות שמנת וכו
  • במקום בצק עלים אפשר בצק פילו או בצק ספידי בהכנה ביתית

בית ספר וירטואלי לבישול!

עקבו אחרי באינסטגרם

קבלו עדכונים טעימים

    רוצים ללמוד
    לבשל טבעוני?
    מגוון סדנאות בישול
    מחכות לכם כאן-
    לפרטים נוספים